Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Αν η Εθνική είχε χάσει...!!

Όλα καλά και όλα ωραία, λοιπόν. Εκεί που η Εθνική ήταν για να επιστρέψει στην Ελλάδα, τώρα κάποιοι ονειρεύονται τετράδα. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.
Αν η Εθνική είχε χάσει…
Κι εκεί που η μισή ομάδα ήταν για πέταμα, τώρα μας κάνει υπερήφανους. Δυστυχώς το αποτέλεσμα αλλάζει την ψυχολογία, όμως δίχως ψυχραιμία δεν υπάρχει σωτηρία.
Η Εθνική έκανε το καθήκον της στα δύο ματς και προκρίθηκε στους «12». Δεν μας ντρόπιασε όπως με την ΠΓΔΜ. Ναι, αλλά αυτό τι σημαίνει; Όταν ξαναχάσει όλοι θα γίνουν άχρηστοι; Γιατί θα ξαναχάσει η Εθνική στο Ευρωμπάσκετ, δεν θα κερδίζει συνέχεια. Είναι καινούργια ομάδα που κτίζεται και θα έχει σκαμπανεβάσματα.
Το ότι άλλαξε διάθεση, τα έδωσε όλα, έπαιξε με ψυχή, υπήρξαν αλλαγές στην τακτική, το είδαμε. Όμως φαντάζεστε να μην έβαζε το τρίποντο ο Φώτσης ή τις βολές ο Ζήσης και ο Βασιλειάδης. Σήμερα αυτή η ομάδα θα αναμενόταν στην Αθήνα για λιθοβολισμό. Όμως…
Στις νίκες όλα είναι καλά κι έτσι…
Ο Ζήσης ήταν ψύχραιμος στις βολές, έβαλε το κρίσιμο καλάθι, δεν έκανε λάθη ως πλέι μέικερ.
Ο Καλάθης είχε 9 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ. Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές.
Ο Μπουρούσης ήταν φοβερός στο πρώτο ημίχρονο παρά την ίωση και τον πονόδοντο. Σκόραρε, μάρκαρε, έδωσε φοβερή πάσα στην αδύνατη πλευρά.
Ο Φώτσης ήταν ηγέτης με 17 πόντους και το τρίποντο-μαχαιριά στο σημείο που όλα έδειχναν ότι γυρίζει το ματς. Συν τις τρεις τάπες.
Ο Μπράμος είχε 7 ριμπάουντ, σταμάτησε και τον Μπογκντάνοβιτς.
Ο Κουφός είχε 7 πόντους, συνέχισε τις θετικές του εμφανίσεις.
Ο Παπανικολάου συνέβαλλε στην εξουδετέρωση του Μπογκτάνοβιτς, πήρε και 3 επιθετικά ριμπάουντ.
Ο Βασιλειάδης τα έβαλε τα τρίποντα του, ήταν εύστοχος και στις κρίσιμες βολές.
Ο Καϊμακόγλου μπήκε 10 λεπτά, έβαλε το καλάθι του, τα έδωσε όλα και στην άμυνα.
Ο Ζούρος ανακάτεψε την τράπουλα, έβαλε τον Ζήση πλέι μέικερ, εκμεταλλεύτηκε τον Κουφό, διάβασε άριστα μαζί με τους συνεργάτες του την Κροτία.
Αν η Κροατία είχε κάνει την ανατροπή σήμερα…
Ο Ζήσης θα είχε 1/10 σουτ, άρα δεν κάνει για μπασκετμπολίστας.
Ο Καλάθης ήταν σε σύγχυση στο δεύτερο ημίχρονο και δεν διάβασε σωστά το ματς.
Ο Μπουρούσης δεν έκανε κάτι στο δεύτερο ημίχρονο, όταν δηλαδή η Κροατία επανήλθε στο ματς.
Ο Φώτσης ήταν νευρικός και δεν βοήθησε στην άμυνα, παρά τις τάπες που έκανε.
Ο Μπράμος τα έσπασε, είχε 1/7 σουτ και δεν βοήθησε καθόλου στην επίθεση.
Ο Παπανικολάου παίζει μόνο άμυνα, παίρνει επιθετικά ριμπάουντ, αλλά δεν απειλεί.
Ο Βασιλειάδης δεν έβαλε τρίποντο στο δεύτερο ημίχρονο.
Ο Καϊμακόγλου δεν κάνει για την Εθνική.
Ο Ζούρος δεν αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο, δεν βρήκε απάντηση στην επίθεση και στην άμυνα της Κροατίας, δεν μπορεί να επιβληθεί στην ομάδα.
Χρειάζεται ψυχραιμία από όλους, λοιπόν. Στήριξη σε αυτή την καινούργια ομάδα ανθρώπων. Η κριτική πρέπει να γίνεται διότι ουδείς είναι αλάνθαστος. Εγιναν λάθη, δεν έπαιξε καλά η ομάδα, έπρεπε να αλλάξουν πράγματα. Η ήττα από την ΠΓΔΜ μπορούσε να αποφευχθεί. Αλλά μέχρι εκεί. Όχι ισοπέδωση και απαξίωση. Δεν το αξίζουν κάποιοι άνθρωποι που δίνουν την ψυχή τους σε αυτό που κάνουν, με όσο ταλέντο τέλος πάντων έχουν. Τους προτιμούμε από τους ταλαντούχους που κάνουν μπάνια ή προετοιμασία με τους συλλόγους τους.
ΥΓ: Η κριτική πρέπει να γίνεται, γιατί μόνο έτσι διορθώνονται τα όποια κακώς κείμενα. Οποιος είναι στην Εθνική πρέπει να μάθει να ζει με αυτό. Αν δεν αντέχει, δεν κάνει για την Εθνική ή για μεγάλη ομάδα. Κι ας υπάρχουν άδικα και υπερβολικά σχόλια, ακόμα και γεμάτα κακία. Ετσι είναι η ζωή.
ΥΓ1: Επόμενος στοχος είναι η 8αδα, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Ισως και μία νίκη είναι αρκετή. Κι έτσι όπως είναι ο άλλος όμιλος, τα πάντα είναι ανοιχτά για το χιαστί.
Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: