O Kώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τις αντιδράσεις που υπήρξαν από την πλευρά του Ολυμπιακού μετά την μείωση της ποινής του Δημήτρη Σαλπιγγίδη!
Ξέρετε πως μεταφράζω τα… ποτάμια των δακρύων που «πλυμμήρισαν» τις τελευταίες ώρες στον Πειραιά με αφορμή την αθώωση του Σαλπιγγίδη για την χειρονομία στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Πλατανιά Χανίων; Ως ένδειξη αδυναμίας και απώλεια ψυχραιμίας ενόψει των επομένων ετών.
Μου είναι εντελώς αδιανόητος ο θόρυβος που δημιούργησε ο ερυθρόλευκος… οργανισμός με τα non paper μόνο και μόνο γιατί η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ έκανε δεκτή την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που λογικά προσέφυγε κατά της πρωτοβάθμιας απόφασης.
Δηλαδή βγάζετε τέτοιο καημό γιατί θα παίξει ο Σαλπιγγίδης στο παιχνίδι της Κυριακής; Τόσο μεγάλη φασαρία για ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι σ΄ ένα πρωτάθλημα που ο Ολυμπιακός δεν είχε αντίπαλο; Εύκολα προκύπτει λοιπόν το συμπέρασμα ότι δεν είναι το πρόβλημα σας η αθώωση του Σαλπιγγίδη.
Είναι η νέα τάξη πραγμάτων που βλέπετε ότι αλλάζει τα δεδομένα. Τα δεδομένα που ξέρατε γιατί πολύ απλά εσείς είχατε τον έλεγχο του παιχνιδιού και κάνατε ότι θέλετε επί σειρά ετών. Τα παραδείγματα τα ξέρετε. Καρεμπέ, Καστίγιο, Ντιόγκο, Τοροσίδης και τόσοι άλλοι συμπεριφέρονταν σε αντιπάλους και διαιτητές λες και ήταν υπάλληλοι τους και έμεναν ατιμώρητοι.
Τι θέλατε δηλαδή να γίνει με τον Σαλπιγγίδη. Για μια χειρονομία να τον απελάσουν από τη χώρα; Είπαμε όμως… Το πρόβλημα μας σας δεν είναι ο Σαλπιγγίδης αλλά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ αποκτά υπόσταση και δεν επιτρέπει πλέον σε κανέναν να του στερεί όσα δικαιούται. Αυτό σας έχει τρελάνει. Αυτό δεν μπορείτε να το ανεχτείτε.
Σας καταλαβαίνω. Είναι δύσκολο μετά από 15 χρόνια που κάνατε πλάκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο να αμφισβητείτε η κυριαρχία σας και να αισθάνεστε ότι υπάρχει εν δυνάμει αντίπαλος αποφασισμένος όχι μόνο να σας κοντράρει αλλά να σας πάρει τα σκήπτρα. Και φανταστείτε ότι ακόμα είμαστε στην αρχή. Στην ιδέα δηλαδή και μόνο λίγο ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να σας κοντράρει ευθέως τον επόμενο χρόνο σας έπιασε πανικός.
Λίγο ακόμα και θα οργανώνατε συλλαλητήριο στο λιμάνι του Πειραιά γιατί αθωώθηκε ο Σαλπιγγίδης. Η ταραχή σας για ένα αδιάφορο αγώνα προδίδει την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεστε. Για την ακρίβεια το πρόβλημα σας φάνηκε από την αρχή της εβδομάδας όταν συντονισμένα ο ερυθρόλευκος… οργανισμός έδινε διαστάσεις τελικού στο παιχνίδι της Κυριακής.
Και τι δεν διαβάσαμε. Ότι ο Μίτσελ θέλει πάση θυσία το παιχνίδι, ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού διψάει για τη νίκη και το sold out είναι δεδομένο, ότι τα μάτια των παικτών γυαλίζουν, ότι ο πρόεδρος θέλει πολύ αυτό το παιχνίδι και άλλα γραφικά. Κάποια στιγμή νόμιζα ότι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός είναι ισόβαθμοι και το αποτέλεσμα του αγώνα θα κρίνει το πρωτάθλημα.
Ήταν σαφώς μια συντονισμένη προσπάθεια να αποκτήσει ενδιαφέρον ο κόσμος του Ολυμπιακού που λογικά έχει ξενερώσει με τον τρόπο κατάκτησης των τίτλων γιατί πολύ απλά έχει απαιτήσεις από την ομάδα. Ενδεχομένως πρόσκαιρα, καταφέρατε να πυροδοτηθεί το κλίμα. Ενδεχομένως την Κυριακή ο Ολυμπιακός να κερδίσει τον ΠΑΟΚ.
Σίγουρα όμως για τη νέα περίοδο τους περιπάτους, στο… συννεφιασμένο Ελληνικό πρωτάθλημα ξεχάστε τους. Και δεν περιμένατε εμένα να σας το γράψω. Το έχετε καταλάβει καιρό τώρα. Η αθώωση του Σαλπιγγίδη ήταν η αφορμή. Αδικαιολόγητη μεν αλλά αφορμή. Η αιτία για την απώλεια της ψυχραιμίας σας είναι ο ΠΑΟΚ!
Υ. Γ. 1 Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό του gazzetta στο facebook και ψηφίστε τους κορυφαίους όλων των εποχών. Να πάρουμε όλοι λίγο μυρωδιά από ποδόσφαιρο γιατί στο τέλος θα ξεχάσουμε ποια ήταν η αφετηρία μας για το… ταξίδι.