Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

«Παλάτια» στην άμμο!

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για την δύσκολη διαχείριση που πρέπει να κάνει ο Γιάννης Αλαφούζος για τον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν.
Ο Παναθηναϊκός του 2013-14 θα είναι μια ομάδα με μέτριους κι ας ελπίσουμε φιλόδοξους παίκτες. Με μια καλή - όχι κάτι εξαιρετικό - πρόταση, θα πουληθούν ο Ορέστης Καρνέζης και ο Χάρης Μαυρίας. Θα γίνει ό,τι είναι δυνατό να απελευθερωθεί η ομάδα από το βαρύτατο συμβόλαιο του Μπουμπσόνγκ. Μόνο με οικονομική υπέρβαση θα παραταθεί ο δανεισμός του Σισόκο. Φανταστείτε λοιπόν έναν Παναθηναϊκό με δυνατά στηρίγματα τον Γιούρκα, τον Βιτόλο, τον Σο και τηρουμένων των αναλογιών τον Ζέκα. Στη σχετική καταγραφή δεν αναφέρεται ο Τοτσέ γιατί το συμβόλαιο του θα ξεπερνά τα 400 χιλιάρικα κι είναι αμφίβολο αν θα δεχτεί να παραμείνει με δραστική περικοπή όπως θα του προταθεί.
Αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί του χρόνου με αρκετά νέα πρόσωπα αλλά όπως είναι φυσικό χωρίς μεταγραφές αεροδρομίου. Τα περί Βιάνα είναι μόνο για να κεντρίζουν το θυμικό των οπαδών. Παίκτες όπως ο Μαγιάδα και ο Κόρμπος είναι δυνατό να έρθουν στην Παιανία και να αποδειχτούν εξαιρετικά χρήσιμοι. Νεαροί παίκτες όπως ο Τριανταφυλλόπουλος και ο Φουρλάνος είναι πιθανό να αναδειχτούν και να παίξουν σημαντικό ρόλο. Σε κάθε περίπτωση όμως θα μιλάμε για μια νέα και πιθανότατα νεανική ομάδα.
Αυτήν την ώρα τίποτα δεν μπορεί να υπολογιστεί με βεβαιότητα. Ο Γιάννης Αλαφούζος δίνει μάχη για την εξασφάλιση της αδειοδότησης από την ΟΥΕΦΑ. Ακολουθεί η μάχη για την είσοδο στην προνομιούχα πεντάδα. Αν αυτός ο στόχος επιτευχθεί τότε θα γίνει η νέα μάχη στα πλέι οφ για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Στη μάχη αυτή οι πράσινοι θα μπουν με σοβαρό βαθμολογικό μειονέκτημα έναντι του Αστέρα Τρίπολης και του ΠΑΟΚ. Με τόσες αβεβαιότητες που αντανακλούν στον υπολογισμό των εσόδων συνιστά επιπολαιότητα κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη για τη δυναμικότητα του Παναθηναϊκού.
Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι υποχρεωμένος να ισορροπεί επικίνδυνα ανάμεσα στην απαίτηση των οπαδών για μια ανταγωνιστική ομάδα και την αναγκαία μείωση του μπάτζετ. Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να γίνεται στα σοβαρά λόγος για διεκδίκηση του τίτλου. Ο ρεαλιστικός στόχος είναι να μην ανοίξει η ψαλίδα με τον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα.
Πηγή: SportDay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: