Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Τα δέκα ματς του Μίτσελ!!

Η «SportDay» αναλύει τις κινήσεις του Ισπανού τεχνικού στο πρώτο του δείγμα στον Ολυμπιακό. Το rotation, οι αλλαγές στα πρόσωπα, τα γκολ και η… ανάπτυξη!

Τα δέκα ματς του Μίτσελ!
Ηταν διαβασμένος. Τι εστί Ολυμπιακός. Τις απαιτήσεις του συλλόγου. Και όχι μόνο. Είχε άποψη και για το ρόστερ. Και οι αλλαγές του ήταν άμεσες. Από το πρώτο του παιχνίδι στην Τρίπολη.
Κάποιες του βγήκαν, κάποιες άλλες τις πλήρωσε (αποκλεισμός από Λεβάντε). Αν μη τι άλλο όμως ο Μίτσελ έχει προλάβει να κάνει αρκετές αλλαγές. Στον τρόπο παιχνιδιού, στο rotation της ομάδας, στις επιλογές της 11άδας. Και η «SportDay» κάνει τη σούμα σε αυτά τα πρώτα δέκα παιχνίδια του Ισπανού τεχνικού! Από τα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα, στον βαρύ αποκλεισμό από τη Λεβάντε και την πρόκριση στο Κύπελλο.

Βλέποντας κανείς τον πίνακα με τις συμμετοχές και τα λεπτά συμμετοχής του κάθε ποδοσφαιριστή καταλαβαίνει ότι οι αλλαγές του Μίτσελ ήταν άμεσες όσον αφορά τα πρόσωπα. Ο Φέισα ξαφνικά έχει γίνει ο δεύτερος παίκτης σε ματς και χρόνο, ενώ από κοντά είναι ο Βλαχοδήμος. Παίκτες που πριν από τον Μίτσελ απλά υπήρχαν στις προπονήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τον Παπάζογλου, ο οποίος πλέον είναι βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας έστω και ως δεξί μπακ. Συνολικά ο Μίτσελ έχει χρησιμοποιήσει 22 παίκτες με τον Ντιακιτέ να παίρνει 15 λεπτά... διασημότητας μάλλον αναγκαστικά στο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ. Πάντελιτς και Πίνο είναι οι μόνοι που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από τον Μίτσελ. Ο πρώτος για λόγους τακτικής ο δεύτερος για πειθαρχικούς!

Σε αυτά τα δέκα παιχνίδια επίσης έχουμε δει και διαφορετικούς ρόλους στους παίκτες που έπαιζαν και προ Μίτσελ. Ο Αμπντούν, για παράδειγμα. Σκοράρει περισσότερο ο Αλγερινός αφήνοντας τις ασίστ στον Χολέμπας (ήδη 4 με τον Μίτσελ και με 8 ματς). Ο Μανιάτης θυμήθηκε τον περσινό του ρόλο. Πατάει περισσότερο περιοχή, με αποτέλεσμα να πετύχει ήδη δύο γκολ και να έχει δώσει μία ασίτ. Και μπορεί ο 50χρονος Ισπανός να μην έχει αλλάξει το σύστημα (4-3-3), ωστόσο ο Ολυμπιακός παίζει σχεδόν από το πρώτο παιχνίδι του Μίτσελ διαφορετικό ποδόσφαιρο. Πολυδιάστατο. Από τις πτέρυγες (και από δεξιά πλέον μια και έβαλε τον Βλαχοδήμο), από τον άξονα (κυρίως με Μανιάτη), με νέες κομπίνες στα στημένα. Πιο γρήγορο ποδόσφαιρο, πιο κάθετο ποδόσφαιρο...

Εκτός του ότι συνολικά η ομάδα βελτίωσε το πρέσινγκ της, το transition, αλλά και την κυκλοφορία της μπάλας, εντούτοις ο Μίτσελ θέλει να δει πολλά περισσότερα από τον Ολυμπιακό. Γιατί μετά την... έκρηξη που είχε η ομάδα σε Ηράκλειο, Ξάνθη, Τρίπολη, αλλά και η ΑΕΚ ήρθαν οι εμφανίσεις στο Κύπελλο που προβλημάτισαν λίγο τον 50χρονο τεχνικό...


TO... ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΜΙΤΣΕΛ
          ΑΓ.   ΛΕΠ.          ΓΚ.   ΑΣ.

Μανιάτης    10      834    2        1
Φέισα          9        810    -        -
Αμπντούν   9        727    3        1
Τζεμπούρ    9        719    4        2
Βλαχοδήμος         9        602    1        1
Μασάντο    9        591    1        -
Χολέμπας   8        675    -        4
Παπάζογλου         8        654    1        -     
Μέγερι        7        630    -        -
Μανωλάς    7        618    -        1
Γκρέκο       7        336    -        -
Μήτρογλου 7        328    2        -
Φετφατζίδης         7        260    -        2
Ιμπαγάσα    7        97      -        -
Κοντρέρας  6        540    -        -
Σιόβας        6        397    -        1
Αβραάμ      3        270    2        -
Κάρολ         3        270    -        -
Λυκογιάννης        3        225    -        -
Φουστέρ     3        109    -        -
Μοντέστο   2        135    -        -
Ντιακιτέ      1        15      -        -
• Δεν έχουν αγωνιστεί οι Πίνο και Πάντελιτς

ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ
Βλέποντας κανείς τα λεπτά συμμετοχής, διακρίνει πως ο Μίτσελ έχει μοιράσει το ρόστερ στα δύο... Στους δέκα, έντεκα παίκτες που που έχουν πάνω από 600 λεπτά συμμετοχής και τους υπόλοιπους που ναι μεν παίρνουν ευκαιρίες, αλλά συγκεκριμένου χρόνου. Για παράδειγμα, ο Ιμπαγάσα (φωτό) ναι μεν έχει επτά συμμετοχές, αλλά έχει αγωνιστεί συνολικά σε αυτά τα παιχνίδια μόλις 97 λεπτά!

Φουλ επίθεση από παντού

Προ ημερών σας είχαμε αναλύσει στην «SportDay» ότι υπήρχαν παιχνίδια που οι δέκα στους συνολικά 14 παίκτες που αγωνίστηκαν είχαν τελική προσπάθεια.

Λογικό εάν δει κανείς πώς επιτίθεται πλέον ο Ολυμπιακός ποιοι παίκτες ανεβαίνουν και ποιοι έχουν συγκεκριμένους ρόλους. Εκτός από τη γραμμή κρούσης (Τζεμπούρ, Αμπντούν και Βλαχοδήμος) οι «ερυθρόλευκοι» έχουν απειλούν σχεδόν με όλους όσους περνούν τη μεσαία γραμμή. Τα δύο μπακ έχουν εντολή να ανεβαίνουν συνέχεια, με αποτέλεσμα οι εξτρέμ να πατάνε περισσότερο περιοχή. Ο Μανιάτης έχει κερδίσει μέτρα στο γήπεδο μια και η πίεση αρχίζει από ψηλά, ενώ ο έτερος χαφ στο 4-3-3 παίζει σχεδόν πάντα πολύ κοντά στον σέντερ φορ. Είτε αυτός είναι ο Μασάντο, είτε ο Γκρέκο, είτε ο Φουστέρ. Οι στόπερ περιμένουν τις στημένες φάσεις (γι' αυτό και ο Αβραάμ έχει βάλει ήδη δύο γκολ) και ουσιαστικά ο μόνος που δεν βρίσκεται σε σημείο για ν' απειλήσει είναι ο Φέισα. Ο οποίος ναι μεν παίρνει τις πρώτες μπάλες, αλλά σπάνια φτάνει έξω από την αντίπαλη περιοχή έχοντας συγκεκριμένα μέτρα στο γήπεδο.

ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΟΥ

Το έχει το επικοινωνιακό. Εχει δουλέψει στα media και ξέρει πολύ καλά πώς να κερδίσει τον απέναντι. Το έκανε με τα ΜΜΕ στην παρουσίασή του, το έχει κάνει και με τους παίκτες. Και δεν φοβάται ν' αναφερθεί ξεχωριστά σε κάθε παίκτη δημοσίως.
Είπε ανοιχτά ότι δεν είχε δώσει άδεια στον Πίνο όταν έλειπε από την προπόνηση, ότι ζήτησε συγγνώμη από τον Αβραάμ όταν δεν τον χρησιμοποιούσε, για τις αλλαγές που βλέπει σε Μανιάτη και Χολέμπας, για τον Ρονάλντο και τον Βλαχοδήμο. Ο Μίτσελ εξωτερικεύει τις σκέψεις του και δεν φοβάται να τις πει δημοσίως.

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,
ΟΥΤΕ ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΛΕΒΑΝΤΕ
ΟΙ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

Σε αυτά τα δέκα ματς ο Μίτσελ μετράει οκτώ νίκες και δύο ήττες με 16 γκολ υπέρ και πέντε κατά. Ο Ισπανός έχει το απόλυτο στην Ελλάδα (σε πρωτάθλημα και Κύπέλλο, 16-1) και στην Ευρώπη «πλήρωσε» τις αλλαγές του (και μάλλον σε γνώση του ότι θα μπορούσε να το πάθει) με τον βαρύ αποκλεισμό από τη Λέβαντε, έχοντας ταυτόχρονα και μία εχθρική διαιτησία στην Ισπανία. Ομως ήδη ο Μίτσελ δουλεύει στο μυαλό του αλλά και στις προπονήσεις τον Ολυμπιακό της επόμενης περιόδου. Βλέποντας ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν και τι θέλει. Ταυτόχρονα όμως θέλει να κλείσει και μόνο με νίκες τη σεζόν. Και σε αυτήν υπάρχει και ο τελικός Κυπέλλου εάν προκριθεί από τον Πανθρακικό.

πηγή: Sportday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: