Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Όχι… Μαλαγανιές στον Παναθηναϊκό!!

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο www.sport-fm.gr πώς η Ουνικάχα έδωσε ώθηση στον Παναθηναϊκό και του επιτρέπει να κάνει σκέψεις για… Λονδίνο.

Όχι… Μαλαγανιές στον Παναθηναϊκό!
Τελικά η πίεση της Ουνικάχα αποδείχτηκε για τον Παναθηναϊκό κρυμμένη ευλογία. Η ήττα του από τους Ανδαλουσιάνους, αλλά κι εν συνεχεία οι νίκες των τελευταίων σε Μαδρίτη και Κωνσταντινούπολη απείλησαν φαινομενικά το «τριφύλλι» με αποκλεισμό. Στην πράξη, ωστόσο, φάνηκε πως διατήρησαν τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη σε εγρήγορση, συγκεντρωμένους και τελικά στο κυνήγι μίας καλύτερης θέσης από την τέταρτη του ομίλου.

Η είδηση της άλωσης της Πόλης από τη λειψή Ουνικάχα θα μπορούσε να φορτώσει με βαρίδια τα πόδια των «πράσινων». Εκείνοι, ωστόσο, μετέτρεψαν το όποιο άγχος σε αποφασιστικότητα και συγκέντρωση για να… ξεκάνουν μία και καλή την πεισματάρα και εφτάψυχη ομάδα από τη Μάλαγα. Είναι αμφίβολο αν ο Παναθηναϊκός θα ήταν τόσο προσηλωμένος στο στόχο αν δεν έπαιζε με την ασφάλεια της πρόκρισης κι εφόσον είχε προηγηθεί μία μάλλον αναμενόμενη νίκη της Αναντολού Εφές.

Με νίκη την επόμενη εβδομάδα απέναντι στην ανεβασμένη ΤΣΣΚΑ ο Παναθηναϊκός είναι τουλάχιστον τρίτος, πιθανώς και δεύτερος και πολύ δύσκολα πρώτος. Καμία ομάδα από το απέναντι «ταμπλό» δεν τρομάζει. Ακόμη και αν τερματίσει τέταρτος, δείχνει ικανός να πετάξει έξω ξανά την Μπαρτσελόνα, ειδικά μετά την απρόσμενη απώλεια του Πιτ Μάικλ για τους Καταλανούς.

Πλέον απαλλαγμένοι από το όποιο άγχος για πρόκριση στους «8», οι Κυπελλούχοι Ελλάδος στοχεύουν στην υπέρβαση. Η πρόκριση στα προημιτελικά σε μία μεταβατική χρονιά, με σχεδόν ριζικά ανανεωμένο ρόστερ και νέο προπονητή, που συν τοις άλλοις είχαν να αντιμετωπίσουν και τις συγκρίσεις με το ένδοξο πρόσφατο παρελθόν, συνιστά επιτυχία. Ενδεχόμενη πρόκριση, δε, στο Final 4 θα αποτελεί άθλο. πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: