Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Επιμένει ο ΠΑΟΚ, στην ΕΠΟ το θέμα των πλέι οφ!

Την Παρασκευή στο Δ.Σ. της ΕΠΟ θα κριθεί το πότε θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ του πρωταθλήματος, καθώς μετά τη διαφωνία του ΠΑΟΚ, η Σούπερ Λίγκα δεν κατάφερε να καταλήξει σε απόφαση.

Επιμένει ο ΠΑΟΚ, στην ΕΠΟ το θέμα των πλέι οφ
Στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας την Πέμπτη, οι Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός επιδίωξαν να υπερψηφιστεί το αίτημά τους να διεξαχθούν δύο αγωνιστικές των πλέι οφ πριν τον τελικό του Κυπέλλου που είναι προγραμματισμένος για τις 11 Μαΐου και όχι μετά, όπως προβλέπει ο κανονισμός.

Η Σούπερ Λίγκα στο σύνολό της είναι υπέρ αυτής της πρότασης, με εξαίρεση τον ΠΑΟΚ, που επιμένει να ξεκινήσουν τα πλέι οφ μετά τον τελικό, ή να διεξαχθεί μόνο μία αγωνιστική των πλέι οφ πριν τον τελικό και μάλιστα να είναι την Πρωτομαγιά.

Η ΕΠΟ, επειδή η αλλαγή των ημερομηνιών αποτελεί παράβαση του κανονισμού, είχε ζητήσει μια ομόφωνη απόφαση από τη λίγκα ώστε να είναι άπαντες καλυμμένοι. Ωστόσο, με τον ΠΑΟΚ να έχει στυλώσει τα πόδια, ομόφωνη απόφαση δεν μπορεί να παρθεί.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, αποφασίστηκε να πάει την Παρασκευή στο Δ.Σ. της ΕΠΟ ο Γιώργος Σπανός, ο οποίος εκπροσωπώντας τον Ατρόμητο, τον Παναθηναϊκό, τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΣ Γιάννινα, να ζητήσει από την ομοσπονδία να πάρει το θέμα πάνω της. Το τι θα αποφασίσει η ΕΠΟ αποτελεί ερωτηματικό. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να μεταφέρει την ημερομηνία του τελικού του Κυπέλλου (11/5).

Τα μέλη του συνεταιρισμού, εξάλλου, συμφώνησαν για τους όρους και τις ρήτρες στη νέα χορηγία του ΟΠΑΠ και ο Γιάννης Μώραλης είναι αισιόδοξος ότι την επόμενη εβδομάδα θα πέσουν οι υπογραφές στη νέα διετή σύμβαση έναντι 26 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες πρωτοβουλίες: Εθελοντική αιμοδοσία σε όλα τα γήπεδα, πρόγραμμα ενημέρωσης για το «Ευ Αγωνίζεσθαι» (Fair Play) και διεξαγωγή ημερίδας για την οργάνωση των τμημάτων υποδομής στο πλαίσιο της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος Κ17 στην Ξάνθη.

Επίσης, εγκρίθηκε ομόφωνα η πραγματοποίηση έρευνας για το ελληνικό ποδόσφαιρο από το ΙΟΒΕ (Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών), με έμφαση στην οικονομική και κοινωνική διάσταση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Τέλος, αποφασίστηκε η διεκδίκηση της διοργάνωσης της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Λιγκών (EPFL) από τη Σούπερ Λίγκα.

*Στο Δ.Σ. της ΕΠΟ την Παρασκευή 29/3, εκτός του θέματος των πλέι οφ, θα συζητηθούν οι αδειοδοτήσεις των ΠΑΕ για την επόμενη αγωνιστική σεζόν, η ανακοίνωση για τον αθλητικό νόμο, η απόφαση της εκτελεστικής γραμματείας για τον Γιώργο Κατίδη και το θέμα με την κάρτα υγείας. πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: