Το ποσό των 580.000 ευρώ έχει επιδικαστεί στον Αμορόζο από την ΦΙΦΑ και ο Άρης πλήρωσε τις 34.000 ευρώ που χρειάζονταν για να πάει η υπόθεση στο CAS.
Συγκεκριμένα τα χρήματα που αναλογούσαν στους «κίτρινους» ώστε να μπορέσει η υπόθεση να οδηγηθεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ήταν 17.000 ευρώ και ακόμα τόσα για τον παίκτη. Από τη στιγμή ωστόσο που ο Βραζιλιάνος δεν επιθυμούσε την εκδίκαση της υπόθεσης, η ΠΑΕ κλήθηκε να πληρώσει ολόκληρο το ποσό.
Έναν μεγάλο... φορτίο προσπαθεί να βγάλει από την πλάτη του ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης, που καλείται να πληρώσει ένα υπέρογκο -για τα σημερινά του δεδομένα- ποσό στον πρώην παίκτη του. Στον Άρη πάντως αισιοδοξούν πως θα δικαιωθούν, αφού αρχικά το συμβόλαιο του Αμορόζο είχε διακοπεί με υπαιτιότητα του ίδιου από τον Άρη, αλλά η απόφαση της ΦΙΦΑ δεν ήταν ανάλογη, αφού του επιδίκασε 580.000 ευρώ.
Οι «κίτρινοι» ελπίζουν ότι το CAS θα τους απαλλάξει από αυτόν τον βραχνά, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του, αφού μόνο τα 230.000 ευρώ είναι δεδουλευμένα, με τα υπόλοιπα να αναλογούν στην ρήτρα για τον επόμενο χρόνο συμβολαίου που απέμενε.