Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Κάνει ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ για τον Παναθηναϊκό;

«Ντου στα Αποδυτήρια» για τα σενάρια περί προπονητή στον Παναθηναϊκό. Γράφει ο γνωστός – άγνωστος του sportdog. Ακούστηκε τα τελευταία 24ωρα το όνομα του Κούπερ για τον Παναθηναϊκό, με τους πράσινους να λένε ότι δεν υπάρχει στον ορίζοντα τέτοια περίπτωση, όπως διάβασα στα ρεπορτάζ.
Από εκεί και πέρα, όμως, ας το πιάσουμε το θέμα στην ουσία. Κι ας μην παίζει αυτό το ενδεχόμενο τούτη τη στιγμή. Ο Κούπερ, λοιπόν, θα έκανε για τον Παναθηναϊκό; Και τι στυλ προπονητή μπορεί να ταιριάζει στους πράσινους αυτή την εποχή;
Με ποιόν η σύγκριση;
Κατ’ αρχήν, είναι με ποιόν τον συγκρίνουμε τον Κούπερ. Με τον Φάμπρι; Με τον Φερέιρα; Και με τι ρόστερ θα δουλέψει όποιος προπονητής είναι στον πάγκο την προσεχή σεζόν;
Κι αν γίνει η υπέρβαση;
Εδώ, όμως, προκύπτει και κάτι ακόμα. Ο Φάμπρι μπορεί να θεωρείται ότι δεν θα συνεχίσει του χρόνου, και ίσως να είναι έτσι, όμως εγώ θα πω το εξής. Αν ο Παναθηναϊκός μπει τελικά στα πλέι οφ. Και βγει μετά πρώτος, άρα εξασφαλίσει το εισιτήριο στα προκριματικά τσάμπιονς λιγκ. Δύσκολο μεν, όχι απίθανο δε. Υποθετικά μιλάμε, άλλωστε, αυτή τη στιγμή. Αν, όμως, γίνει αυτό, τότε είναι σίγουρο ότι θα φύγει ο Φάμπρι το καλοκαίρι; Ρωτάω, δεν ξέρω.
Να δώσει ταυτότητα
Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός σήμερα μοιάζει να χρειάζεται έναν προπονητή που να δώσει, μέσω ομαδικότητας, ταυτότητα στην ομάδα. Εκεί θα πρέπει να ποντάρει, άλλωστε, ο Παναθηναϊκός προσεχώς. Κυρίως στην ομαδικότητα. Στην δύναμη ενός καλοδουλεμένου συνόλου, δηλαδή. Ειδικά από την στιγμή που δεν έχει πια στο ρόστερ του έναν Σισέ ή έναν Λέτο κι έναν Ζιλμπέρτο για να κάνουν την διαφορά από μόνοι τους αν χρειαστεί σε κάποια ματς.
Όρεξη για δουλειά με τους μικρούς
Και είναι και κάτι ακόμα που θα πρέπει να έχει ως στοιχείο ο επόμενος προπονητής. Όρεξη να δουλεύει με πιτσιρικάδες. Να τους εξελίσσει, δηλαδή. Κι αυτό διότι ο Παναθηναϊκός ποντάρει πια, θέλοντας και μη, αρκετά σε νέα παιδιά.
Τι σημαίνουν αυτά που λέμε; Ότι απ’ ό,τι φαίνεται χρειάζεται μια προσεκτική επιλογή για τον επόμενο προπονητή. Ούτως ή άλλως οι βιαστικές κινήσεις έχει αποδειχθεί ότι δεν βγάζουν πουθενά.
Η καριέρα του
Όσο για τον Κούπερ, σίγουρα έδειξε καλά στοιχεία όσο δούλεψε στον Άρη. Δεν αμφισβητεί κανείς ότι είναι ένας καταρτισμένος κι έμπειρος προπονητής. Είναι, όμως, σε κατιούσα η καριέρα του. Σε σχέση μ’ αυτά που έκανε πριν πάνω από δέκα χρόνια με την Βαλένθια όταν και είχε γίνει από τα πρώτα ονόματα στην παγκόσμια πιάτσα. Μοιάζει, δηλαδή, σα να μην είναι πια τόσο σύγχρονος προπονητικά τα τελευταία χρόνια. Αν κι αυτό από μόνο του δεν σημαίνει κάτι.

Δέκα χρόνια μικρότερος
Από εκεί και πέρα, δεν θεωρείται και ιδιαίτερα φτηνός. Με την έννοια ότι λέγεται πως το κασέ του είναι γύρω στις 300.000, άρα με την εφορία θα πάει κοντά στο μισό εκατομμύριο. Σαν σουλούπι, πάντως, σαν κοψιά δηλαδή, φέρνει αρκετά προς Φερέιρα. Έστω κι αν είναι δέκα χρόνια πιο μικρός από τον Πορτογάλο.
Έχει και τα συν, λοιπόν, όμως έχει και τα πλην μια περίπτωση με το προπονητικό στυλ του Κούπερ. Το ζήτημα είναι τι θέλει ο Παναθηναϊκός και τι προπονητής θεωρεί ότι του ταιριάζει για την ομάδα που σκοπεύει να φτιάξει.
πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: