Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Πεδουλάκης: «Να κρατάμε ψηλά την σημαία του ΠΑΟ»

Στην επιθυμία όλων στην ομάδα να κρατήσουν ψηλά την… σημαία σε μία δύσκολη και μεταβατική σεζόν, στάθηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπάμπεργκ.

Πεδουλάκης: «Να κρατάμε ψηλά την σημαία του ΠΑΟ»
Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μπάμπεργκ και προκρίθηκε. Από την αμφισβήτηση και τα αρνητικά σχόλια, έφτασε με τις εμφανίσεις του να γνωρίζει την αποθέωση από τον κόσμο του και πλέον απέναντι στην ΤΣΣΚΑ θα διεκδικήσει το καλύτερο πλασάρισμα.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά τη νίκη στη Γερμανία, στάθηκε ιδιαίτερα στο μέταλλο της ομάδας και τον χαρακτήρα που έχει και τον «αναγκάζει» να κοιτά κάθε ματς ξεχωριστά και να πηγαίνει για τη νίκη παντού. «Η ομάδα έχει μέταλλο. Θέλουμε να κρατάμε ψηλά την σημαία του Παναθηναϊκού και του ελληνικού μπάσκετ. Είναι ο πρεσβευτής που δείχνει στην Ευρώπη ότι αν έχεις τεχνογνωσία, πνεύμα και υγιείς βάσεις, μπορείς να πετύχεις σε όλους τους τομείς, όχι μόνο στο μπάσκετ», δήλωσε στη NOVA ο τεχνικός των «πράσινων» και συνέχισε:

«Πρώτος μας στόχος αρχικά ήταν να βάλουμε τα καινούρια παιδιά στην ομάδα και να μπούμε στους 16. Είναι δύσκολο όταν μένουν δύο παιδιά μόνο να παραμένει η ομάδα ανταγωνιστική. Όσο όμως περνούσε ο καιρός η ομάδα ανέβαινε αν και ακόμα έχουμε κενά».

Για τις επιλογές του καλοκαιριού, σχολίασε: «Το καλοκαίρι πολλά παιδιά, ούτε καν το συζήταγαν να έρθουν στον Παναθηναϊκό. Στο ελληνικό στοιχείο έχουμε πρόβλημα αλλά αυτοί είμαστε. Η ομάδα θα διορθώσει πράγματα στην πορεία. Εμείς χάσαμε τον Διαμαντίδη και τον Σόφο στην αρχή και τώρα φαίνεται πόσο σημαντικό ήταν. Για μένα σημασία είχαν οι νίκες με Ζαλγκίρις και την Μάλαγα, όταν παίζαμε με 6-7 παίκτες».

Για το κομβικό σημείο που «γύρισε τον διακόπτη», είπε: «Υπάρχουν νίκες που ήταν καθοριστικές. Νομίζω ότι το Κύπελλο ήταν για μας κομβικό στο ψυχολογικό κομμάτι ειδικά γιατί έχουμε παιδιά που δεν έχουν εμπειρία».

Για τον Ούκιτς, τόνισε: «Ο Ούκιτς ήταν ενάμιση μήνα εξαιρετικός στο αμυντικό κομμάτι, ένα γήπεδο όμως τον αποδοκίμαζε… Εμείς τον στηρίξαμε και τώρα το απολαμβάνουμε…»

Για τις δύσκολες στιγμές στην σεζόν, σχολίασε: «Οι πιο δύσκολες στιγμές ήταν τα πρώτα ματς εντός έδρας που είχαμε χάσει τους δημιουργούς μας. Έπρεπε να κάνουμε πολλά τρικ, φαινόμασταν πολύ λίγοι. Ήταν όμως λογικό…»

Για την συνέχεια, πρόσθεσε: «Τώρα έχουμε την ΤΣΣΚΑ, δεν θα δεις κανένα παίκτη να κοιτάει παραπέρα. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε την ΤΣΣΚΑ. Νομίζω ότι εμείς θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Όταν φτάσει η ώρα και μάθουμε τον αντίπαλο, θα μιλήσουμε. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να έχει άλλον χαρακτήρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: