Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Μάντζιος: «Με υπομονή ο ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει ο κυρίαρχος»

Ο πρώην τεχνικός της Κέρκυρας, Άκης Μάντζιος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το ντέρμπι της αγωνιστικής μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ αλλά και για το καθοριστικό παιχνίδι του Άρη με τον Πανθρακικό.


Για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ είπε:

«Ένα παιχνίδι που θα έχει ενδιαφέρον, θα παίξει ρόλο και το πρεστίζ. Ο Ολυμπιακός δε θα είναι αδιάφορος παρόλο που είναι βαθμολογικά αδιάφορος. Θέλει να κλείσει καλά τη χρονιά, θα είναι πραγματικό ντέρμπι.

Νομίζω ότι και οι δύο ομάδες είναι καλές παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο. Θα θέλουν και οι δύο να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και έχουν δείξει ότι μπορούν».

Για το αν έχει κάποια από τις δύο ομάδες το προβάδισμα:

«Ίσως ένα λόγο παραπάνω τον έχει ο Ολυμπιακός λόγω της έδρας. Έχουν και οι δύο ομάδες καλούς ποδοσφαιριστές και μπορούν να πάρουν οπουδήποτε βαθμούς».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ:

«Είναι ένα παιχνίδι κόντρα στον πρωταθλητή, θα είναι περισσότερο θέμα πρεστίζ. Η δεύτερη θέση θα παιχτεί μέχρι το τέλος. Ο ΠΑΟΚ είναι μέσα στους στόχους του. Δεν αλλάζει κάτι στην κόντρα με τον Αστέρα για τη δεύτερη θέση. Το θέμα είναι στα πλέι οφ να βγεις πρώτος. Η βαθμολογική διαφορά στα πλέι οφ θα είναι μικρή. Στόχος του ΠΑΟΚ είναι να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να καταφέρει να πάρει τη νίκη».

Για το αν θεωρεί πως ο ΠΑΟΚ αλλάζει σελίδα μετά την έλευση του Σαββίδη:

«Ο ΠΑΟΚ δείχνει να αλλάζει σελίδα. Υπάρχει ένας νέος άνθρωπος στην ομάδα, υπάρχει η οικονομική δυνατότατα να στήσει αυτό που θέλει με σωστές κινήσεις και σωστό πλάνο. Αν δείξει υπομονή μπορεί να είναι ο κυρίαρχος τα επόμενα χρόνια στο ελληνικό Πρωτάθλημα, αυτό μου δείχνει εμένα».

Για τον Άρη και το καθοριστικό παιχνίδι κόντρα στον Πανθρακικό:

«Είναι ένα πραγματικό ντέρμπι και για τις δύο ομάδες. Με τον Πανθρακικό προέκυψε ξαφνικά γιατί είναι από τις ομάδες που παίζει καλά και δεν πίστευε κανείς ότι θα έμπλεκε σε περιπέτειες. Είναι τελικός και για τις δύο ομάδες αλλά όχι δίχως αύριο.
Θα είναι παιχνίδι τακτικής. Ο Άρης είναι καλύτερα ψυχολογικά, θα έχει και τον κόσμο στο πλευρό του, αλλά και ο Πανθρακικός είναι καλή ομάδα με καλούς παίκτες. Μέχρι τελευταία αγωνιστική θα υπάρχει ενδιαφέρον. Είναι 7-8 ομάδες που παλεύουν για την κατηγορία».

Για την Κέρκυρα τόνισε:

«Μαθηματικά έχει ελπίδες, αν κάνει το 4 στα 4 θα σωθεί. Είναι πολύ δύσκολο βέβαια γιατί έχει να παίξει με ομάδες που έχουν κίνητρο. Έχει δύσκολο πρόγραμμα αλλά υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες».

Για το βαθμολογικό ενδιαφέρον που υπάρχει απ' όλες τις ομάδες:

«Βαθμολογικά αδιάφορος είναι μόνο ο Ολυμπιακός, όλες οι άλλες έχουν στόχους και δεν μπορούν να είναι αδιάφορες. Και η Ξάνθη έχει ελπίδες για να μπει στα πλέι οφ. Εκτός από τον Ολυμπιακό, όλες οι άλλες έχουν στόχο και κίνητρο».πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: