Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Σιγά- σιγά μαζεύτηκαν πολλά!!

O Χρήστος Σούτος γράφει στο sport-fm.gr για την προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης στον Παναθηναικό και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

Σιγά- σιγά μαζεύτηκαν πολλά
Πάνω που στο Παναθηναϊκό αρχίζουν να ηρεμούν αγωνιστικά βλέποντας την ομάδα να δείχνει καλά στοιχεία και χαρακτήρα σε δύσκολα παιχνίδια, όπως του κυπέλλου κόντρα στον Εργοτέλη και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, πάντα τηρουμένων των αναλογιών και με βάση το ελλιπές και σχετικά άπειρο φετινό ρόστερ, φθάνουν στα γραφεία η μία μετά την άλλη οι καταγγελίες και οι προσφυγές από πρώην ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού, όπως ο Λέτο, αλλά και από κάποιους που δεν έχει ακόμα καταφέρει να απεμπλακεί ο σύλλογος, όπως ο Τοτσέ ή ο Βελάσκες. Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, είναι τελικά προχωράει η οικονομική εξυγίανση που τόσο διαφημίζεται από την διοίκηση ή ο ιστορικός σύλλογος οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο γκρεμό;

Η περυσινή καταστροφική, από όλες τις πλευρές, σεζόν που έφθασε τον Παναθηναϊκό στα όρια της αγωνιστικής και οικονομικής χρεωκοπίας για πολλούς ήταν μια κακή παρένθεση ή το τέλος μιας εποχής και η αρχή της αναγέννησης. Είναι όμως έτσι στην πραγματικότητα; Όλη την χρονιά μέχρι και τα play- off ο Γιάννης Αλαφούζος τόνιζε σε όλους τους τόνους θα ότι ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε την πολυπόθητη αδειοδότηση από την UEFA. Η κατάληξη τον διέψευσε πανηγυρικά. Την τελευταία θέση για την Ευρώπη αντί του ΠΑΣ που την πήρε αγωνιστικά και του ΠΑΟ που την διεκδίκησε στο άτυπο μπαράζ της έκτης θέσης, την πήρε η Ξάνθη μια από τις λίγες σοβαρές και οικονομικά καθαρές και νοικοκυρεμένες ΠΑΕ στον ελλαδικό χώρο.

Μετά την αρνητική εισήγηση του καλοκαιριού μίλαγαν για πλεκτάνη τρίτων που έκανε την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να πάρει την λάθος απόφαση. Η συνέχεια μάλλον εκθέτει την διοίκηση Αλαφούζου. Με τις απανωτές προσφυγές εναντίον του τον τελευταίο καιρό εξηγείται το γιατί ο σύλλογος δεν έπεισε με το πλάνο του την ηγεσία της UEFA. Άλλωστε οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ουδέποτε έδειξαν διάθεση να εμπλακούν σε εσωτερικά θέματα της ελληνικής ποδοσφαιρικής σκηνής απλώς, όπως είναι και η δουλειά τους, στάθμισαν τις παραμέτρους και " είδαν" το μέλλον που ερχόταν και δυστυχώς για την ομάδα επαληθεύτηκαν.

Τι μέλλει γενέσθαι; Ουδείς γνωρίζει με ακρίβεια. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά. Χωρίς βασικό και μεγάλο επενδυτή που θα αναλάβει την αποπληρωμή των χρεών ή έστω τον διακανονισμό αυτών λύση δεν υπάρχει. Χωρίς ευρωπαϊκή συμμετοχή για μια δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ακόμα και αν αγωνιστικά η ομάδα το πετύχει αδυνατώ να πιστέψω πως θα καταφέρει να περάσει τον έλεγχο, ο σύλλογος θα οδηγηθεί σε μαρασμό.

Την ώρα που ο αιώνιος αντίπαλος σου αρχίζει να αυξάνει την απόσταση του από εσένα, σε όλα τα επίπεδα, με γεωμετρική πρόοδο, την ώρα που οι έτεροι μεγάλοι του ποδοσφαίρου μας, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο, φτιάχνουν το μέλλον τους, ο δικέφαλος του νότου ξεκινάει πορεία αναγέννησης, έστω και από χαμηλά, που περιλαμβάνει και κατασκευή νέου γηπέδου και ο αντίστοιχος του βορρά έχει βρει στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη τον διοικητικό ηγέτη που αναζητούσε χρόνια, ο μεγαλύτερος σύλλογος των Αθηνών εξακολουθεί να βρίσκεται σε κυκεώνα εσωστρέφειας και οικονομικών προβλημάτων. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: