Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

«Αέρας» στη δεύτερη φάση!

Με πανηγυρικό τρόπο προκρίθηκαν στους «32» του Europa League οι Σάλτσμπουργκ και Εσμπιεργκ την Πέμπτη το βράδυ.

«Αέρας» στη δεύτερη φάση
Οι Αυστριακοί νίκησαν μ ε 3-1 τη Σταντάρ στη Λιέγη, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου της δεύτερης της τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και έκαναν το απόλυτο «4 στα 4», εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την είσοδο στη δεύτερη φάση.

Από την πλευρά τους, οι Δανοί νίκησαν με 1-0 την Ελφσμποργκ στην έδρα τους και με τους εννιά βαθμούς «καθάρισαν», επίσης, την πρόκριση.

Σταντάρ-Σάλστμπουργκ 1-3

Οι Αυστριακοί έκαναν το «4 στα 4» και εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, αφήνοντας οριστικά εκτός «νυμφώνος» τους πρωτοπόρους της Jupiler League.

Οι νικητές ήταν ανώτεροι και «καθάρισαν» ουσιαστικά την αναμέτρηση στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Στο 42’, ο Αλαν σέντραρε και ο Σβέντο στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 0-1. Στο 45’+1’, ξανά ο Αλαν έδωσε την ασίστ και ο Καμπλ έκανε το 0-2.

Στο 55’, ο Μ’ Μποκού με απευθείας χτύπημα φάουλ έδωσε ελπίδες στους γηπεδούχους, όμως στο 58’ ο Αλαν χρίστηκε και σκόρερ, εκμεταλλευόμενος την μπαλιά του Μπερίσα μέσα στην περιοχή.

Εσμπιεργκ-Ελσφμποργκ 1-0

Οι Δανοί θα ακολουθήσουν τους Αυστριακούς στους «32», πετυχαίνοντας μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις στην ιστορία τους.

Οι νικητές είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και πήραν δίκαια τους τρεις βαθμούς, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Φαν Μπούρεν στο 71’, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Ανκερσεν.



Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Σταντάρ-Σάλτσμπουργκ 1-3
(55' Μ' Μποκού-42' Σβέντο, 45' +1' Καμπλ, 58' Αλαν

Εσμπιεργκ-Ελφσμποργκ 1-0
(71' Φαν Μπούρεν)


Βαθμολογία:

Σάλσμπουργκ 12

Εσμπιεργκ 9

Ελφσμποργκ 1

Σταντάρ 1


Η επόμενη αγωνιστική (28/11): Έσμπιεργκ-Σταντάρ Λιέγης (22:05), Έλφσμποργκ-Σάλτσμπουργκ (22:05) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: