Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

«Υπερβολική η έκθεση του παρατηρητή»

Άδικη θα είναι οποιαδήποτε ποινή πέρα από πρόστιμο για τον Παναθηναϊκό όπως δήλωσε ο δικηγόρος των «πράσινων» κατά την απολογία για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

«Υπερβολική η έκθεση του παρατηρητή»
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απολογήθηκε δια του νομικού εκπροσώπου της, Γιάννη Κάρμη, στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ζητώντας να μην τιμωρηθούν οι «πράσινοι» με τίποτα περισσότερο από ένα απλό πρόστιμο.

«Δεν πρόλαβαν να διαψευστούν οι Κασσάνδρες που έλεγαν ότι το ματς δεν θα τελειώσει κι ότι θα έχουμε νεκρούς και τώρα βγήκαν άλλες που μιλούν για βαριά τιμωρία της έδρας μας», τόνισε ο Γιάννης Κάρμης. «Τηρουμένων των αναλογιών και σε σχέση με ντέρμπι του παρελθόντος τα πράγματα πήγαν πάρα πολύ καλά», πρόσθεσε, ενώ επικαλέστηκε τη δήλωση του Γιάννη Μώραλη. «Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, που είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος, έδωσε συγχαρητήρια και στον Παναθηναϊκό για τη φιλοξενία».

Παράλληλα, ο κ. Κάρμης τόνισε πως «… η έκθεση του παρατηρητή είναι υπερβολική» και ζήτησε «… επιείκεια, αλλά και μία απόφαση που να προβλέπεται από τις διατάξεις. Εμείς κάναμε ό,τι χρειαζόταν, είχαμε επικοινωνία με τους οργανωμένους για να συγκρατηθούν, δεν υπήρξε είσοδος φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο και δεν ενοχλήθηκαν καθόλου οι παίκτες του αντιπάλου».

Στην παρατήρηση της έδρας πως «… ένας παίκτης της ομάδας σας (σ.σ. Πράνιτς) δήλωσε πως παραλίγο να χάσει το χέρι του από κροτίδα», ο νομικός εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού είπε: «Δεν το έχω υπόψη μου, αλλά σε κάθε περίπτωση από τον κανονισμό προβλέπεται ότι γεγονότα που στρέφονται κατά της ίδιας της ομάδας μένουν ατιμώρητα».

Για τη φωτοβολίδα που δέχτηκε στη γάμπα ο διαιτητής Μάνταλος, ανέφερε πως «… και ο ίδιος έκανε λόγο για επιφανειακό τραυματισμό κα ασήμαντη σωματική βλάβη».

Κλείνοντας, ο κ. Κάρμης επισήμανε πως «… αν πάρουμε τα γεγονότα, μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά για τα οποία προβλέπεται μόνο χρηματικό πρόστιμο. Για να τιμωρηθεί η έδρα θα πρέπει να υπάρχει είτε βαριά σωματική βλάβη, είτε διακοπή του αγώνα για περισσότερα από 15 λεπτά είτε οριστική διακοπή του αγώνα, κάτι που δεν συνέβη. Ζητώ να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην πουν ότι επιβάλατε μία ποινή για να μην το ξανακάνουμε».Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: