Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

«Χέρι-χέρι» στους «32»

Την πρόκριση για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ εξασφάλισαν από τον 5ο όμιλο Φιορεντίνα και Ντνιέπρ. Οι ουκρανοί νίκησαν 2-0 την Πάσος Φερέιρα και οι «βιόλα» 2-1 την Παντούρι για την 4η αγωνιστική.

«Χέρι-χέρι» στους «32»
Έτσι οι δύο πρωτοπόρες του ομίλου έφτασαν στους 12 (Φιορεντίνα) και τους 9 (Ντνιέπρ) βαθμούς, αφήνοντας τις αντιπάλους τους στον έναν και κάνουν ήδη σχέδια για την κλήρωση της επόμενης φάσης. Το μόνο που απομένει να ξεκαθαρίσει, είναι ποια εκ των δύο θα τερματίσει στη πρώτη θέση.

Η Παντούρι που είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη νίκη μια και έπαιζε το τελευταίο της χαρτί, μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και εκμεταλλεύτηκε τις σημαντικές απουσίες των «βιόλα» (Ρόσι, Πιζάρο). Ήταν πιο επιθετική και δημιουργική, με αποτέλεσμα να προηγηθεί στο 32ο λεπτό χάρη σε εκπληκτικό γκολ του Περέιρα, με ανάποδο ψαλίδι. Το 1-0 έδωσε ψυχολογία στην γηπεδούχο που πήγε στα αποδυτήρια με καλή ψυχολογία. Στο 2ο ημίχρονο η Φιορεντίνα ανέβασε ρυθμό, έχασε αρκετές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει και τα κατάφερε στο 86΄ με τον Μάτος. Η ιταλική ομάδα δεν έμεινε εκεί. Συνέχισε να πιέζει για το γκολ της νίκης και αυτό ήρθε στο 92΄ με τον Βαλέρο, που διαμόρφωσε το τελικό 2-1 και διατήρησε το απόλυτο «4 στα 4» για την ομάδα του Μοντέλα.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ντνιέπρ μετέτρεψε σε μονόλογο το ματς με την Πάσος Φερέιρα που αποκλείστηκε και μαθηματικά από την συνέχεια. Οι Ουκρανοί, επικράτησαν με 2-0 με γκολ των Ματέους και Κονοπλιάνκα στο 44΄ και το 66΄ αντίστοιχα και εκτός από ένα σημαντικό βήμα πρόκρισης, έχουν πολλές ελπίδες για τη πρώτη θέση του ομίλου. Η γηπεδούχος είχε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι πορτογάλοι έκαναν μόλις ένα σουτ σε όλο το παιχνίδι!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Παντούρι-Φιορεντίνα 1-2 (32’ Περέιρα/86΄ Μάτος, 92΄ Βαλέρο)
Ντνιέπρ-Πάσος Φερέιρα 2-0 (44΄ Ματέους, 66΄ Κονοπλιάνκα)

Η βαθμολογία

Φιορεντίνα 12 10-2
Ντνιέπρ 9 4-2
Παντούρι 1 2-7
Πάσος Φερέιρα 1 1-8

Επόμενη αγωνιστική (28/11)

Ντνιέπρ-Παντούρι
Πάσος Φερέιρα-Φιορεντίνα Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: