Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

«Θα αφήσει εποχή ο Ρομπέρτο»

Βέβαιος πως ο Ρομπέρτο μπορεί να εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό δήλωσε ο Νίκος Σαργκάνης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Θα αφήσει εποχή», τόνισε ο παλαίμαχος γκολκίπερ.

«Θα αφήσει εποχή ο Ρομπέρτο»
Οι εκπληκτικές επεμβάσεις του Ρομπέρτο στη χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπενφίκα (1-0) έφεραν στη μνήμη παλαιότερων τον Νίκο Σαργκάνη.

Το «φάντομ» μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 εξήρε τις δυνατότητες του Ισπανού γκολκίπερ εκτιμώντας πως μπορεί να αφήσει εποχή στην ομάδα, αλλά αναφέρθηκε και στη μοναδική αδυναμία του.

Αναλυτικά, ο Νίκος Σαργκάνης μίλησε στον Βασίλη Σαμπράκο για:

-την εμφάνιση του Ρομπέρτο: «Μπορούμε να πούμε ότι πήρε μια ρεβάνς απέναντι στην Μπενφίκα. Συνέχεια όρθιο με είχε. Πιστέψτε το! Είχα πει ότι είναι πολύ καλός τερματοφύλακας. Αν έχει μια αδυναμία στις εξόδους του, πιστεύω πως διορθώνοντάς το θα μπορούσα να τον παρομοιάσω με μεγάλους γκολκίπερ. Πιστεύω πως θα αφήσει εποχή στον Ολυμπιακό. Έχει πάρα πολύ καλή τεχνική και κάτω από τα δοκάρια είναι ανίκητος. Πάνω του μπορεί να χτιστεί μία μεγάλη ομάδα, γιατί χωρίς καλό τερματοφύλακα δεν μπορείς να χτίσεις μεγάλη ομάδα. Εύχομαι να υπάρχει συνέχεια στις μεγάλες εμφανίσεις του».

-τη μέχρι τώρα πορεία του Ρομπέρτο: «Αν έχεις μόνο την ικανότητα και είσαι άτυχος, θα έχεις πολλές φάσεις που θα σε αδικήσουν. Αν έχεις μόνο τύχη κι όχι ικανότητα, η τύχη έχει τα όριά της. Ο Ρομπέρτο έχει συνδυασμό τύχης και ικανότητας και μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα. Δεν ήταν μόνο το χθεσινό ματς, αλλά και αυτό με την Άντερλεχτ. Με τις επεμβάσεις του δίνει ψυχολογία σε όλη την ομάδα. Αντιθέτως, με την Παρί Σεν Ζερμέν έπεσαν μπάλες μέσα στη μικρή περιοχή του και δέχτηκε πολλά γκολ».

-τις αδυναμίες του Ρομπέρτο: «Το τάιμινγκ στις εξόδους το έχει. Το μειονέκτημα που έχει είναι να την πιάσει ή να την αποκρούσει. Έβγαινε, αλλά έδινε μπουνιές στην μπάλα κι αυτό δεν είναι σωστό. Απορώ γιατί δεν αποφασίζει να πιάνει την μπάλα. Ειδάλλως θα πρέπει οι γροθιές του να στέλνουν την μπάλα μακριά. Αν τυχόν διορθώσει τις εξόδους του, μπορούμε να τον συγκρίνουμε με πολύ μεγάλους τερματοφύλακες».

-τις πιθανότητες πρόκρισης του Ολυμπιακού στους «16»: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να ολοκληρώσει την αποστολή του. Η Άντερλεχτ δεν είναι καλή ομάδα. Είδαμε ότι και με τον Ολυμπιακό είχε πολλές ευκαιρίες. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο το ματς της τελευταίας αγωνιστικής, αλλά πιστεύω στην έδρα του, με τον κόσμο και την ψυχολογία, θα καταφέρει να περάσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: