Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

F-16 η Μπάρτσα!!

Στους «16» του Champions League πέταξε από τώρα η Μπαρτσελόνα! Με τον Μέσι να ξεσπάει στην… αγαπημένη του Μίλαν, οι «μπλαουγκράνα» καθάρισαν το ντέρμπι (3-1) και την υπόθεση πρόκριση.

F-16 η Μπάρτσα! (video)
«Τουρισμό» μπορεί να κάνει στις τελευταίες αγωνιστικές των ομίλων του Champions League η Μπαρτσελόνα!

Με λιγότερη δυσκολία απ’ όσο θα περίμενε, αλλά και τη διαιτησία ν’ αποφασίζει υπέρ τους σε κρίσιμες φάσεις, οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν 3-1 της Μίλαν και προκρίθηκαν από σήμερα στους «16» του Champions League.

Κι αυτό διότι την ώρα που ο Λιονέλ Μέσι συνέχιζε την παράδοσή του με τους «ροσονέρι» (επιστρέφοντας απέναντί τους στο σκοράρισμα) ο Άγιαξ λύγιζε 1-0 τη Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά κι έβαζε κι εκείνος υποψηφιότητα για την επόμενη φάση.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΜΙΛΑΝ

Υπόθεση 10 λεπτών έμοιαζε το ντέρμπι για την Μπαρτσελόνα. Μέχρι το τελευταίο… λεπτό του ημιχρόνου. Βλέποντας τον Μέσι να εξαργυρώνει το πέναλτι που -περισσότερο κέρδισε παρά του έγινε- ο Νεϊμάρ απ’ τον Αμπάτε και τον Μπουσκέτς να καρφώνει (από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ) τον Αμπιάτι, οι «μπλαουγκράνα» πίστευαν πως θα βάλουν το ματς… στον αυτόματο. Έλα όμως που έβαλε -λάθος- ο Πικέ το πόδι του στη σέντρα του Κακά. Και η Μίλαν παρέμενε ζωντανή.

Προσωρινά όμως. Γιατί μια έκλαμψη του Μπαλοτέλι, που παραλίγο να κάνει… κανονικά σκόρερ τον Κακά, ήταν η μόνη στιγμή που απείλησε πραγματικά. Και πολύ πιο πιθανό απ’ το να ισοφαρίσει φαινόταν να δεχθεί το τρίτο. Το γλίτωσε λοιπόν σε εκπληκτικό «σόλο» του Νεϊμάρ, το γλίτωσε σε μεγάλη ευκαιρία του Σάντσες, αλλά δεν το γλίτωσε απ’ τον Μέσι -που μ’ ένα χαρακτηριστικά δικό του πλασέ σφράγισε τη νίκη των «μπλαουγκράνα».



ΑΓΙΑΞ-ΣΕΛΤΙΚ

Ο Άγιαξ ήθελε πολύ τη σημερινή νίκη. Και είναι… καλό να θέλεις. Το θέμα όμως είναι και να μπορείς. Διότι οι Ολλανδοί είχαν την μπάλα. Είχαν και τον έλεγχο του ματς. Δεν είχαν και τρόπο όμως να φτιάχνουν ευκαιρίες. Έτσι, η παρέα του (βασικού) Σαμαρά κατάφερνε να φέρνει στα μέτρα της το ματς. Και πέρα από μια επικίνδυνη κεφαλιά του Ντε Γιονγκ (που απέκρουσε ο Φόρστερ) να τη βγάζει σχετικά καθαρή.

Στο πρώτο ημίχρονο. Διότι μόλις άρχισε το δεύτερο η μπάλα… χάθηκε. Η μάλλον την έκρυψαν οι παίκτες του Άγιαξ. Κι αφότου ο Σένε την εμφάνισε στα δίχτυα, οι Σκωτσέζοι έπρεπε να βγουν απ’ το καβούκι τους. Παρόλο που το ‘καναν όμως (και απείλησαν με καλές ενέργειες του Κόμονς) δεν κατάφεραν κάτι. Ούτε καν να φοβίσουν τους Ολλανδούς. Που όχι απλά προστάτευσαν το σκορ, αλλά θα μπορούσαν να το διευρύνουν, αν το δοκάρι δεν έλεγε «όχι» στο τέλος στον Ντένσβιλ.


Τα σημερινά παιχνίδια του 8ου ομίλου

Μπαρτσελόνα-Μίλαν 3-1
(30’ πεν., 83’ Μέσι, 39’ Μπουσκέτς - 45’ αυτ. Πικέ)

Άγιαξ-Σέλτικ 1-0
(51’ Σένε)

Η βαθμολογία (4 αγ.)

Μπαρτσελόνα 10 (9-2)
Μίλαν 5 (5-5)
Άγιαξ 4 (3-7)
Σέλτικ 3 (2-5)

Η επόμενη αγωνιστική (26/11)

Άγιαξ-Μπαρτσελόνα
Σέλτικ-Μίλαν Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: