Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

"Έχω AIDS, αλλά θα ζήσω"! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με ένα γεγονός που σαν σήμερα, στις 7 Νοεμβρίου του 1991, είχε συγκλονίσει όλο τον αθλητικό (και όχι μόνο) κόσμο - Το βίντεο της ομολογίας - σοκ! Ήταν 7 Νοεμβρίου 1991 όταν ο τεράστιος μπασκετμπολίστας Μάτζικ Τζόνσον είχε συγκλονίσει όλο τον κόσμο με την ομολογία του ότι έχει AIDS. Το αστέρι του ΝΒΑ τότε ήταν 32 ετών και είχε ήδη κατακτήσει πέντε τίτλους με τους Λέικερς.
Το τι έκανε τόσο πριν από εκείνη τη μέρα, όσο και μετά ο σήμερα 54χρονος Μάτζικ Τζόνσον, το γνωρίζουν αν όχι όλοι, σίγουρα οι περισσότεροι.
Εμείς, λοιπόν, θα σταθούμε σήμερα σε εκείνη τη συγκλονιστική του ομολογία με ένα δημοσίευμα της εποχής από τον ημερήσιο Τύπο (που μπορείτε να το δείτε κιόλας), ενώ υπάρχουν και δηλώσεις του τότε πλανητάρχη Τζορτζ Μπους.
Αναλυτικά το δημοσίευμα: 
"Θα ζήσω πολλά χρόνια ακόμα, για να σας πειράζω", χαριτολόγησε ο κορυφαίος Αμερικανός μπασκετμπολίστας Μάτζικ Τζόνσον, των Λέικερς του Λος Άντζελες, σχολιάζοντας την ομολογία του ότι είναι φορέας του AIDS! Ήδη, ο Τζόνσον αποφάσισε να σταματήσει το μπάσκετ, προκαλώντας διπλό σοκ στον κόσμο των σπορ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόρτζ Μπους, εμφανώς συγκινημένος μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός δήλωσε:"Είναι λυπηρό. Για μένα αυτός ο άνθρωπος είναι ένας ήρωας και πραγματικός τζέντλεμαν, αφού χειρίστηκε με τόσο υπέροχο τρόπο το πρόβλημά του".

Ο Μάτζικ Τζόνσον έδωσε συνέντευξη Τύπου, όπου και ανακοίνωσε την απόφασή του να σταματήσει το μπάσκετ, μετά το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε κι έμαθε πως είναι φορέας του AIDS.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο μεγάλος παίκτης των Λος Άντζελες Λέικερς έπαιξε τον τελευταίο του αγώνα στον τελικό του 5ου τουρνουά ΟΠΕΝ, που έγινε πρόσφατα στο Παρίσι, με αντίπαλο την Μπανταλόνα.
Φέτος δεν πήρε μέρος στα πρώτα τρία παιχνίδια του ΝΒΑ, με την επίσημη δικαιολογία πως είχε γρίπη. Στην πραγματικότητα περίμενε να βεβαιωθεί για το αν είναι θετικό το τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί".
Εκτός από το δημοσίευμα δείτε και το βίντεο με την ομολογία του Μάτζικ Τζόνσον...


 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: