Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Φοροδιαφυγή 3 εκατ. ευρώ του Γιάννου Παπαντωνίου!!

Στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ ο Γιάννος Παπαντωνίου. Συγκεκριμένα, ο έλεγχος που διενήργησε στα εισοδήματα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και της συζύγου του, εντόπισε φοροδιαφυγή ύψους τριών εκατ. ευρώ.

Φοροδιαφυγή 3 εκατ. ευρώ του Γιάννου Παπαντωνίου
Φοροδιαφυγή τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ διαπίστωσε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κατά τον έλεγχο των εισοδημάτων του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του. Στην περίπτωση που οι φόροι δεν καταβληθούν, θα ασκηθεί ποινική δίωξη από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Μάλιστα, το αδίκημα στο οποίο έχει υποπέσει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είναι σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ της συζύγου του σε βαθμό κακουργήματος.

Ο έλεγχος, που έγινε κατόπιν εντολής της εισαγγελέως Διαφθοράς κ. Πόπης Παπανδρέου, αφορούσε το χρονικό διάστημα 2000-2010.

Ο χαρακτηρισμός του αδικήματος σε κακούργημα σε βάρος της συζύγου του κ. Παπαντωνίου σχετίζεται με το ποσό του 1,3 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό της σε τράπεζα της Ελβετίας, χάρις στη λίστα Λαγκάρντ.

Αντίθετα, ο Γιάννος Παπαντωνίου, φέρεται ότι απέκρυβε 150 χιλιάδες ευρώ ετησίως, ποσό που δεν εμπίπτει στη διάταξη των κακουργηματικών πράξεων.

Επόμενο βήμα, η ολοκλήρωση των φορολογικών διαδικασιών και, ενδεχομένως, τελευταίο η απαγγελία κατηγοριών για φοροδιαφυγή κατ’ εξακολούθηση. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: