Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΟ… για εξυγίανση!!

Οικονομικό πλάνο που θα βγάλει τον Παναθηναϊκό «καθαρό» από χρέη μέχρι το 2017 παρουσίασε ο Γιάννης Αλαφούζος. «Πληρώνουμε χρέη που βρήκαμε», είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

ΠΑΟ… για εξυγίανση
Την αισιοδοξία πως ο Παναθηναϊκός με ένα «σφικτό» οικονομικό πλάνο θα καταφέρει να απαλλαγεί μέχρι το 2017 από τα χρέη που τον βαραίνουν εκφράζει η διοίκηση της ΠΑΕ.

Ο οικονομικός προϋπολογισμός που παρουσίασαν χθες ο πρόεδρος, Γιάννης Αλαφούζος, και ο οικονομικός διευθυντής (Τουμασάτος) προβλέπει σχέδιο βάσει του οποίου η ΠΑΕ θα είναι καθαρή από χρέη και θα παρουσιάζει πλεόνασμα το 2017.

«Την τελευταία τριετία πριν αναλάβει η "Παναθηναϊκή Συμμαχία", η ομάδα είχε μπει μέσα 48 εκατ. ευρώ. Με τις μειώσεις που έγιναν, τα λεφτά που έβαλε η "Συμμαχία" (10 εκατ. ευρώ) και ο κόσμος, φτάσαμε το χρέος στα 28 εκατ. ευρώ και από αυτά τα 14 εκατ. ευρώ έχουν διακανονιστεί. Για τα άλλα 14 εκατ. ευρώ είμαστε σε συζητήσεις με αυτούς που τα δικαιούνται για να βρούμε λύση», τόνισε ο κ. Τουμασάτος στις δύο συσκέψεις, διάρκειας 4 ωρών συνολικά, που έγιναν επί του θέματος, παρουσία και των Νταμπίζα-Σαραβάκου στο πρώτο μισό.

«Το καλοκαίρι εισπράξαμε 3 εκατ. ευρώ από την πώληση του Μαυρία, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να παίξουμε στην Ευρώπη, που αν γινόταν θα είχαμε άλλα 6 εκατ. ευρώ έσοδα. Η φετινή και η νέα περίοδος θα είναι οι πιο δύσκολες για αυτό και θα γίνουν μειώσεις στα έξοδα. Στο αγωνιστικό το μπάτζετ έχει μειωθεί κατά 12 εκατ. ευρώ και έχει φθάσει στα 5 εκατ. ευρώ., θα μειώσουμε πολύ και τα λειτουργικά έξοδα. Με αυτό το πλάνο αν μέχρι το 2017 έχουμε παίξει τουλάχιστον δύο φορές στο Europa League και έχουμε άλλα 12 εκατ. έσοδα μπορούμε να πούμε ότι σε τέσσερα χρόνια από σήμερα θα έχουμε καθαρίσει από τα χρέη και θα έχουμε μάλιστα και ένα σημαντικό πλεόνασμα, οπότε η ομάδα θα μπορεί και πάλι να σταθεί στα πόδια της. Υπολογίζουμε και σε κάποια έσοδα από πωλήσεις παικτών», ανέφερε.

Ο Γιάννης Αλαφούζος υποστήριξε πως «... είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε με μεγάλη προσπάθεια. Καταφέραμε από φέτος και ρίξαμε τόσο πολύ το μπάτζετ, ώστε να έχουμε ίδια έσοδα με έξοδα. Αλλά πληρώνουμε χρέη που βρήκαμε στην ομάδα και απαραίτητη προϋπόθεση για να βγούμε από τη δύσκολη θέση την επόμενη τετραετία είναι η συμμετοχή μας στην Ευρώπη και να διατηρήσουμε αυτό το μπάτζετ στο αγωνιστικό».

Το μεγαλύτερο μέρος των χρεών είναι απέναντι σε παίκτες (Μπουμσόνγκ, Λέτο, Πίντο, Καραγκούνης, Βελάσκες), ενώ επιβεβαιώθηκε από την ΠΑΕ για πολλοστή φορά πως προτεραιότητά της είναι να πληρώνονται οι νυν παίκτες της ομάδας.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για καλύτερη λειτουργία της ΠΑΕ, από αυτό τον μήνα θα υπάρχει μία επιτροπή προμηθειών. Επικεφαλής τίθενται οι Παπαδόπουλος, Βασιλόπουλος, που κάθε μήνα θα δέχονται τα αιτήματα από όλα τα τμήματα για τις οικονομικές ανάγκες.

Ελπίζουν σε πρόστιμο

Σήμερα το μεσημέρι θα απολογηθεί ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στις τάξεις των «πράσινων» αισιοδοξούν πως θα γλιτώσουν με ένα βαρύ πρόστιμο και δεν θα υπάρξει τιμωρία έδρας. Θα βασίσουν την απολογία τους στη δήλωση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας και αντιπροέδρου των «ερυθρόλευκων», Γιάννη Μώραλη, για καλή φιλοξενία, αλλά και στο γεγονός ότι η ευθύνη για τον έλεγχο των οπαδών ανήκει στην αστυνομία και όχι σε εκείνους για το γεγονός ότι «πέρασαν» στο γήπεδο τόσες φωτοβολίδες και κροτίδες.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: