Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Mε υπογραφή Ετό!!

Η Τσέλσι νίκησε και στο "Στάμφορντ Μπριτζ" την Σάλκε με 3-0 και πήρε κεφάλι στον 5ο όμιλο, όντας αγκαλιά με την πρόκριση. Ισόπαλες Βασιλεία και Στεάουα 1-1.

Mε υπογραφή Ετό
Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έφτασε τους εννέα πόντους μετά την επικράτηση της με 3-0 κόντρα στη Σάλκε, με δύο γκολ του Ετό και ένα του Ντεμπά Μπα.

Η Βασιλεία έσωσε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων την ισοπαλία με τον Σίο, απέναντι στην αξιόμαχη Στεάουα, που είχε προηγηθεί από το 17' με τον Πιοβοκάρι και κρατήθηκε στην 3η θέση με 5 πόντους.

ΤΣΕΛΣΙ – ΣΑΛΚΕ 3-0

Η Σάλκε μπήκε δυνατά με τους Ζάλαι και Ντράξλερ, ν’ απειλούν στο 5ο και το 6ο λεπτό, ωστόσο οι «μπλε» του Λονδίνου, άρχισαν σταδιακά να παίρνουν τα ηνία του αγώνα. Στο 20΄ φανταστική απόκρουση σε φάουλ του Σούρλε από Χίλντεμπραντ. Ωστόσο ο Γερμανός πορτιέρο, έκανε μια γκάφα που θα μπει στα σχετικά βίντεο με τις κορυφαίες ατυχείς στιγμές τερματοφυλάκων. Λίγο μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου, περίμενε…με την μπάλα στα πόδια, μέχρι να φτάσει πολύ κοντά του, ο Ετό. Όταν επιχείρησε να απομακρύνει ήταν ήδη αργά, αφού ο Καμερουνέζος, τον πρόλαβε, τον κόντραρε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με αναπάντεχο τρόπο. Στο 39ο λεπτό, ο Ετό είχε άλλη μια προσπάθεια από την κορυφή της περιοχής, ωστόσο ο Χίλντεμπραντ έκανε μια ωραία επέμβαση.

Η Σάλκε θέλησε να φέρει το ματς στα ίσια με την εκκίνηση της επανάληψης. Ο Ντράξλερ με μια προσωπική προσπάθεια στο 52ο σούταρε, αλλά ο Τσεχ είχε απάντηση. Δύο λεπτά μετά ένα πούλημα της μπάλας από τους Γερμανούς, έδωσε την ευκαιρία στον Γουίλιαν να φύγει στην κόντρα και να μοιράσει στον Ετό που με πλασέ έκανε το 2-0. Ο Ντεμπά Μπα, αντικατέστησε τον Ετό κι είχε μαζί του την αύρα του συμπαίκτη του, αφού μετά από έξοχο συνδυασμό του Γουίλιαν με τον Λάμπαρντ, με μονοκόμματο αριστερό σουτ, έγραψε το 3-0 στο 83ο λεπτό.


ΒΑΣΙΛΕΙΑ – ΣΤΕΑΟΥΑ 1-1

Τη στιγμή που το ματς αποτελούσε μονόλογο για την Βασιλεία, μια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των Ελβετών, βρήκε τον Σζουκάλα, να βγαίνει μόνος του απέναντι από τον Ζόμερ και να πλασάρει εύστοχα για να σημειωθεί το 0-1. Αμέσως μετά ο Φράι από καλή θέση, δεν μπορεί να στείλει τη μπάλα στην εστία και σημαδεύει ψηλά. Στο τέλος του ημιχρόνου, ο Ζόμερ κράτησε την Βασιλεία στο ματς με μια εκπληκτική διπλή επέμβαση, πρώτα σε κεφαλιά του Λατοβλέβιτσι και εν συνεχεία σε σουτ του Γκάρντος.

Στην επανάληψη υπήρξαν ευκαιρίες κι από τις δύο μεριές με τον Σίο να λυτρώνει τελικά την Βασιλεία στο 91ο λεπτό, ώστε να τις εξασφαλίσει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Μετά από πάσα του Στόκερ, ο 24χρονος Ιβοριανός από κοντά έγραψε το 1-1 και κράτησε την Βασιλεία στο κόλπο της πρόκρισης.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου:

Τσέλσι – Σάλκε 3-0
31’54’ Ετό, 84΄Μπα

Βασιλεία – Στεάουα 1-1
91’ Σίο -17’ Πιοβοκάρι

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1. Τσέλσι 9 11-2
2. Σάλκε 6 4-6
3. Βασιλεία 5 4-4
4. Στεάουα 2 2-9

Η επόμενη αγωνιστική:

Βασιλεία – Τσέλσι
Στεάουα – Σάλκε Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: