Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

«Προτεραιότητα στην Ευρώπη»

paridis
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Παρίδης και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ιστορική νίκη του “Δικεφάλου” επι της Λύων με 4-0 ενώ παράλληλα τόνισε πως η ομάδα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στα Ευρωπαικά παιχνίδια.
Αναλυτικά είπε:
Για το ιστορικό παιχνίδι με την Λυών:
“Πρέπει να είχαμε σε βίντεο εκείνο το παιχνίδι για να το βλέπουμε όλοι.  Έχουν περάσει 40 χρόνια από τότε. Ήταν πολύ ωραία ομάδα η Λυών με πολλούς διεθνείς. Είχαμε φέρει 3-3 μέσα στη Γαλλία και είχαν πέσει πολλές κλοτσιές στο γήπεδο. Μέσα στη Τούμπα το παιχνίδι πήγε πολύ καλά και δε χρειάστηκε να παίξουμε σκληρά. Δε θα ξεχάσω τις μάχες που είχα με το υψηλόσωμο μπακ της αντίπαλης ομάδα και πως προσπαθούσα να δικαιολογηθώ στον διαιτητή με τα λίγα Αγγλικά που γνώριζα. Ήταν τεράστια νίκη. Σε εκείνη τη διοργάνωση είχαμε κάνει φοβερά παιχνίδια. Αντιμετωπίσαμε τη Λέγκια στο πρώτο γύρο όπου προκριθήκαμε, μετά περάσαμε και από τη Λυών και πέσαμε στη Μίλαν όπου άμα ήμασταν λίγο τυχεροί θα μπορούσαμε να κερδίσουμε.  Είχε πρόβλημα ο τερματοφύλακας μας και δεχθήκαμε τέρματα από λάθη. Είχα κάνει παρατήρηση στο προπονητή που χρησιμοποίησε ποδοσφαιριστή με πρόβλημα”.
Για άλλα ιστορικά παιχνίδια του ΠΑΟΚ:
“Μια άλλη μεγάλη πορεία ήταν το παιχνίδι με την Άρσεναλ. Επιπλέον, πολύ μεγάλη επιτυχία ήταν το 1975 όπου κερδίσαμε τη Μπαρτσελόνα με 1-0. Θυμάμαι σε ένα φιλικό που είχαμε παίξει με τη Μπαρτσελόνα και είχε βγει ο Κροιφ τραυματίας και άναψε ένα πούρο. Αστειευόμενος εγώ είχα επισημάνει πως ο Κροιφ κάπνιζε ολόκληρο πούρο και εμάς δεν μας επιτρεπόταν ένα τσιγάρο”.
Για την ατμόσφαιρα στη Τούμπα παλαιότερα:
“Το γήπεδο ήταν κατάμεστο. Δε βλέπεις τέτοια ατμόσφαιρα σήμερα. Δε έπεφτε ούτε καρφίτσα”.
Για την σύγκριση του ΠΑΟΚ με τις άλλες ομάδες της πόλης:
“Πήραμε δύο κύπελλα και ένα πρωτάθλημα και για αυτό ο Λευκός Πύργος μας ανήκει. Άμα καταφέρουν το ίδιο  και οι άλλες ομάδες της πόλης, μπορούν να ισχυριστούν το ίδιο”.
Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Μακάμπι Χάιφα:
“Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίξει με σοβαρότητα στο παιχνίδι και να νικήσει. Η Μακάμπι είναι καλή ομάδα και δε πρέπει να την υποτιμήσουμε. Στο πρώτο παιχνίδι φάνηκε πως είναι ένας αντίπαλος που πρέπει να υπολογίζεις”.
Για το άμα θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να δώσει προτεραιότητα στο Ευρωπαϊκό παιχνίδι η στον αγώνα με τον Ολυμπιακό:
“Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα έχει άλλη οντότητα. Ντέρμπι σαν αυτό γίνονται κάθε χρόνο. Ο ΠΑΟΚ μετά το παιχνίδι με την Μακάμπι  θα έχει τρεις μέρες να ξεκουραστεί. Δίνω προτεραιότητα στον Ευρωπαϊκό παιχνίδι όπου η ομάδα πρέπει να εξασφαλίσει την πρόκριση αλλά και τα έσοδα που θα ακολουθήσουν”.
 Για τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει ο κόσμος:
“Δεν πρέπει να κάνει επεισόδια ο κόσμος. Είναι σημαντικό να φωνάζει και να ενισχύει την ομάδα αλλά μέχρι εκεί. Αλλιώς κινδυνεύει ο σύλλογος να τιμωρηθεί”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: