Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Πλάνα για Λεωφόρο και Απήλιον!

Αναμόρφωση της Λεωφόρου με αύξηση χωρητικότητας κατά 6.000 θεατές, αλλά και βελτίωση στο «Απήλιον» προβλέπει το πλάνο που παρουσίασε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Πλάνα για Λεωφόρο και Απήλιον
Τα σχέδια για την αναμόρφωση του «Απόστολος Νικολαΐδης», αλλά και του προπονητικού κέντρου «Απήλιον» παρουσιάστηκαν χθες σε σύσκεψη που έγινε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Το σχέδιο για τη… νέα Λεωφόρο προβλέπει ότι στις πλαϊνές εξέδρες θα προστεθούν από πάνω άλλες δύο, συνολικής χωρητικότητας 6.000 θέσεων, αυξάνοντας τις θέσεις του γηπέδου από 15.500 σε 21.500. Παράλληλα θα τοποθετηθεί ηλεκτρονικό πλέγμα, που θα φωτίζει περιμετρικά το γήπεδο, ενώ πρόθεση είναι να κατασκευαστούν δέκα σουίτες σε κάθε πλαϊνή εξέδρα (συνολικά είκοσι), με σκοπό να αυξηθούν τα έσοδα της ΠΑΕ.

Πώς θα καλυφθεί αυτό το κόστος; Ήδη υπάρχει το κονδύλι της Περιφέρειας που έχει εγκριθεί κι αφορά τουλάχιστον 7 εκατ. ευρώ (αλλά θα πρέπει να παρουσιαστούν τα πλάνα που θα προβλέπουν και αναμόρφωση της γύρω περιοχής). Επίσης υπάρχει σαν σκέψη να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την ονοματοδοσία του γηπέδου, προκειμένου να εξασφαλιστούν σημαντικά έσοδα για την ΠΑΕ.

Σε ό,τι αφορά το «Απήλιον», βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την βελτίωσή του. Ήδη ένα γήπεδο είναι υπό κατασκευή, ενώ θα γίνουν άλλα τρία γήπεδα 11x11, ένα γήπεδο 8x8 και άλλες εγκαταστάσεις, για τα οποία θα αξιοποιηθούν τα στρέμματα που αγόρασε ο σύλλογος δίπλα από την έκταση του προπονητικού κέντρου. Μέρος των χρημάτων για την επέκταση του κέντρου θα δοθούν από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: