Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Άρσεναλ και Νάπολι... αγκαλίτσα!!

Η Άρσεναλ έφυγε με το μεγάλο διπλό από την έδρα της Ντόρτμουντ (1-0), η Νάπολι έκανε το... χρέος της, έστω και δύσκολα, απέναντι στη Μαρσέιγ (3-2) και οι δυο νικήτριες... συγκατοικούν στην κορυφή.

Άρσεναλ και Νάπολι... αγκαλίτσα! (video)
Όπως η αγάπη, έτσι και η κορυφή θέλει δύο! Γιατί από σήμερα εκεί βρίσκονται «αγκαλιά» Άρσεναλ και Νάπολι, μετά το τεράστιο διπλό της πρώτης επί της Ντόρτμουντ (1-0) και την αγχωτική νίκη της δεύτερης επί της Μαρσέιγ (3-2) στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του έκτου ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ντόρτμουντ-Άρσεναλ 0-1

Εξ’ αρχής η Ντόρτμουντ στο κατάμεστο γήπεδό της βγήκε στον αγωνιστικό χώρο να πιέσει, την ώρα που η Άρσεναλ όχι μόνο δεν έκανε φάσεις, αλλά δεν μπορούσε καν να πατήσει στην περιοχή των Γερμανών. Οι γηπεδούχοι αν ήταν πιο ψύχραιμοι σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο μέρος με τον Ρόις και τον Μιχταριάν, πιθανώς να είχαν ανοίξει το σκορ και να μην πήγαιναν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Το δεύτερο μέρος πάντως έγινε ολίγον τι ροντέο! Γιατί εκεί που ο Ρόις έχανε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει ή αν προτιμάτε τον σταμάτησε εντυπωσιακά ο Σέζνι, ήρθε ο Ράμσεϊ, έπειτα από ασίστ του Ζιρού να πιάσει στον ύπνο την άμυνα των Βεστφαλών (βασικός ο Παπασταθόπουλος) και να βάλει «φωτιά» στην ουσιαστικά πρώτη ευκαιρία των Λονδρέζων! Κι αφού ο σκόρερ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσει το παιχνίδι κι αφού ο Σαχίν το έβγαλε πάνω στη γραμμή, η Ντόρτμουντ είχε ακόμα μια πολύ καλή στιγμή (ξανά με τον Ρόις), όπου δεν την εκμεταλλεύτηκε. Στα τελευταία λεπτά, οι Γερμανοί δεν το πίστεψαν, οι παίκτες του Βενγκέρ «δυνάμωσαν» πίσω και πήραν το αίμα τους πίσω για την ήττα στο «Emirates» πριν δύο εβδομάδες.

Νάπολι-Μαρσέιγ 3-2

Η φορμαρισμένη Νάπολι υποδεχόταν την... αδιάφορη Μαρσέιγ, αλλά οι Γάλλοι φρόντισαν να βάλουν «φωτιά» και να κάνουν σαφές πως θα πουλήσουν ακριβά... το τομάρι τους, με τον Αγιού να ανοίγει το σκορ στο δεκάλεπτο. Η απάντηση των «παρτενοπέι» σχετικά άμεση και μάλιστα διπλή. Αφού αρχικά ο Ινλέρ ισοφάρισε εντυπωσιακά στο 22’, ήρθε ο Ιγκουαΐν δύο λεπτά μετά να φέρει... τούμπα το παιχνίδι και να δώσει το προβάδισμα στους Ιταλούς.

Οι παίκτες του Μπενίτεθ δεν είχαν καταλάβει πως το έργο τους θα ήταν δύσκολο το βράδυ της Τέταρτης και ο Τοβέν στο 64’ ήρθε να τους το υπενθυμίζει, ισοφαρίζοντας σε 2-2 για τους Μασσαλούς. Για καλή τους τύχη, οι γηπεδούχοι απέφυγαν το κάζο. Και σε αυτό τους βοήθησε ποιος άλλος; Ο Ιγκουαΐν. Ο Αργεντινός στο 75’ έδωσε για δεύτερη φορά προβάδισμα στην Νάπολι και αυτή την φορά ήταν αρκετό για να χαρίσει και τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του για το τελικό 3-2 στο Σαν Πάολο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Νάπολι-Μαρσέιγ 3-2
(22’ Ινλέρ, 25’, 75’ Ιγκουαΐν – 10’ Αγιού, 64΄Τοβέν)

Ντόρτμουντ-Άρσεναλ 0-1
(62’ Ράμσεϊ)

Βαθμολογία:
1. Άρσεναλ 9 (6-3)
2. Νάπολι 9 (7-6)
3. Ντόρτμουντ 6 (6-4)
4. Μαρσέιγ 0 (4-10)

Επόμενη αγωνιστική (26/11):
Ντόρτμουντ-Νάπολι
Άρσεναλ-ΜαρσέιγΠηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: