Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Η ώρα της αλήθειας για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών!!

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χατζηδάκη. Τρόικας για την άρση της προστασίας από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Ξανάνοιξε θέμα επαναφοράς του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23% η Τρόικα.

Η ώρα της αλήθειας για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών
Τρεις περίπου ώρες διήρκεσε η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη με την «τριανδρία» Τόμσεν Μορς και Μαζούχ για την άρση της προστασίας από τους πλειστηριασμούς α΄ κατοικίας από 1.1.2014.

«Κόκκινη γραμμή» κόντρα στις απαιτήσεις της Τρόικα, θεωρούν στην κυβέρνηση την πρωθυπουργική δέσμευση ότι δεν θα κινδυνεύσει η α΄κατοικία όσων βρίσκονται σε αδυναμία λόγω κρίσης για να πληρώσουν τα χρέη τους στις τράπεζες.

Κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης έλεγε, ενόψει των κρίσιμων τετ-α-τετ που έχουν διαδοχικά οι υπουργοί κύριοι Κωστής Χατζηδάκης, Κυριάκος Μητσοτάκη και Γιάννης Στουρνάρας, ότι «σήμερα και την Παρασκευή θα δείξουν οι ελεγκτές τις πραγματικές προθέσεις τους».

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή από το υπουργείο Ανάπτυξης, ο κ.Χατζηδάκης θα επεμένε στη θέση της κυβέρνησης ότι η πρώτη κατοικία δεν πρέπει να κινδυνεύσει για όσους πλήττονται από την κρίση και δεν έχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία παρά μόνο το σπίτι τους. Αντιθέτως, θα άνοιγε ο δρόμος για όσους διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία και υψηλές καταθέσεις, και για τους οποίους στην κυβέρνηση λένε πως «οχυρώνονται πίσω από τις προστατευτικές διατάξεις που ισχύουν για τους οικονομικά αδύναμους.

Είπε ακόμη ότι υπήρχε πιθανότητα να συζητηθεί και μια σταδιακή άρση της προστασίας, ανάλογα με το ύψος της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, κάτι που θα ανοίξει το δρόμο στον εκάστοτε υπουργό Ανάπτυξης για να το μειώνει περαιτέρω κατά βούληση χρόνο με το χρόνο, προστατεύοντας σταδιακά όλο και λιγότερους δανειολήπτες.

Πηγή: Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: