Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Σαργκάνης: "Ο Ρεχάγκελ κρίνει ποιός θα παίξει"


Ο Νίκος Σαργκάνης Το «φάντομ» έχει χρόνια που προσγειώθηκε οριστικά. Ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας, Νίκος Σαργκάνης, μίλησε στα «ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 98.7» για το παιχνίδι της Εθνικής με την Λετονία, για τον επόμενο αγώνα με το Λουξεμβούργο αλλά και για την περίπτωση του Μιχάλη Σηφάκη.

Για το Σαββατιάτικο (10/10) παιχνίδι της Ελλάδας με την Λετονία, είπε: «Το κίνητρο της Εθνικής ήταν μεγάλο. Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να υπήρχε το άσχημο αποτέλεσμα αλλά το παιχνίδι τελειώνει στο 90΄. Ο Γκέκας πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. Δε μπορούμε να πούμε ότι παίξαμε καλή μπάλα, αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Το σκορ είναι καλό και μεγάλο», δήλωσε αρχικά και συνέχισε λέγοντας: «Τώρα μπροστά μας έχουμε το παιχνίδι με το Λουξεμβούργο και πρέπει να το κερδίσουμε πάση θυσία ώστε να πάμε στα μπαράζ του Μουντιάλ. Το Λουξεμβούργο είναι επικίνδυνη ομάδα. Ωστόσο, εμείς είμαστε καλύτερη ομάδα».

Για τον αποκλεισμός ισχυρών ομάδων από το Μουντιάλ, τόνισε: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο. Οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι μικρές. Τελείωσε η εποχή που ο ισχυρότερος κέρδιζε. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο».

Για την επιλογή του Ρεχάγκελ, να δώσει φανέλα βασικού στον Αλέξανδρο Τζόρβα, είπε: «Ο Τζόρβας έκανε ικανοποιητική εμφάνιση. Δεν ευθύνεται για τα τέρματα. Σε ένα κρίσιμο παιχνίδι, όπως ήταν αυτό με την Λετονία, ο προπονητής τον επέλεξε και τον δικαίωσε. Είναι επιλογή του Ρεχάγκελ ποιος θα παίξει. Η Εθνική διαθέτει καλούς τερματοφύλακες. Παίζει ρόλο και το όνομα αλλά και η προσωπικότητα που έχουν. Για να καθιερωθεί ένα παίκτης στην ομάδα του, πρέπει να έχει διάρκεια στην απόδοσή του. Από εκεί και πέρα ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα κρίνει το ποιος είναι σε καλύτερη κατάσταση. Ο Σηφάκης αν είναι σταθερός, μπορεί να παίξει βασικός στην Εθνική. Ο Τζόρβας, έχει το προβάδισμα, καθώς η ομάδα του είναι στην πρώτη θέση, και με την δική του προσφορά. Τα στοιχεία που έχουν οι δυο τους δεν διαφέρουν. Αυτό που κρίνει ο Ρεχάγκελ είναι η σταθερότητα του καθενός».

Για την επιλογή του Σεϊταρίδη για το αριστερό άκρο της άμυνας, δήλωσε: «Με την εμφάνιση που έκανε ο Γιούρκας, έδειξε ότι άξιζε να παίξει. Δεν ήταν κακός.

Οι επιλογές του κάθε προπονητή γίνονται με βάση τα σχέδια που έχει για κάθε αγώνα ξεχωριστά. Ακόμα και η επιλογή του Τζιόλη έγινε γιατί ο Ρεχάγκελ έκρινε ότι μπορεί να βοηθήσε. Φυσικά ο Τζιόλης δε βρέθηκε σε καλή μέρα και ο προπονητής τον αντικατέστησε με τον Πατσατζόγλου. Αυτοί οι παίκτες υπάρχουν και αυτούς χρησιμοποιεί. Δεν έχει ποικιλία στις επιλογές του. Στα επόμενα χρόνια η Εθνική θα έχει μεγαλύτερο πρόβλημα. Δεν ξέρω που θα καταλήξει η εισροή πολλών ξένων παικτών στο Ελληνικό πρωτάθλημα».

Για την δουλεία που κάνει ο Νίκος Νιόπλιας στην Εθνική Ελπίδων, σχολίασε: «Ο Νιόμπλιας κάνει πολύ καλή δουλεία. Κάτι καλό γίνεται στην Εθνική Ελπίδων. Τα παιδιά μπαίνουν μέσα στο γήπεδο και νιώθεις ότι ξέρουν τι πρέπει να δώσουν. Από την άλλη και ο ίδιος ο προπονητής ξέρει πώς να χειριστεί την ομάδα αλλά και τις επιλογές που έχει».

Στο τέλος ο Νίκος Σαργκάνης τόνισε πως: «Ο κόσμος πρέπει να πάει στο γήπεδο. Δεν είναι όμορφη εικόνα αυτή που είδαμε με την Λετονία. Ο κόσμος της Κρήτης ήταν πολύ κοντά στην ομάδα, ωστόσο η ΕΠΟ επέλεξα να γυρίσει η Εθνική στο ΟΑΚΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: