Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

"Τέλος" από Εθνική Ρουμανίας ο Μούτου!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η ήττα του περασμένου Σαββάτου με 5-0 από τη Σερβία στο "Μαρακανά" για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010 δεν εξελίχθηκε μόνο σε εφιαλτική βραδιά για την Εθνική ομάδα της Ρουμανίας αλλά και για τον Άντριαν Μούτου ειδικότερα.

Και αυτό γιατί λίγες ημέρες πριν από το συγκεκριμένο ματς, ο επιθετικός της Φιορεντίνα "συνελήφθη" από τον φωτογραφικό φακό της σκανδαλιστικής εφημερίδας "Libertatea" να διασκεδάζει μαζί με τον συμπαίκτη του Άντριαν Κριστέα μέχρι τις 3 πρωί σε νυχτερινά μαγαζιά του Βουκουρεστίου, καπνίζοντας και πίνοντας βότκα και κόκκινο κρασί μαζί με δύο σέξι νεαρές γυναίκες, τις Κριστίνα Ζιντίλα και Αλίνα Γκινταρκέα.

Το γεγονός αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον ομοσπονδιακό τεχνικό των Βαλκάνιων, Ράζβαν Λουτσέσκου, ο οποίος έβαλε επίσημα στο "ψυγειο" τον σούπερ σταρ της ομάδας δηλώνοντας χαρακτηριστικά: "Για όσο θα είμαι εγώ στο τιμόνι της ομάδας δεν θα κληθεί ξανά".

"Πυρ και μανία" οι συμπαίκτες του
Τα πράγματα έγιναν ωστόσο ακόμα χειρότερα για τον 30χρονο επιθετικό, όταν πήρε την απόφαση μετά το παιχνίδι με τη Σερβία να αφήσει την αποστολή -όντας τιμωρημένος για το τελευταίο ματς των προκριματικών με τα Νησιά Φερόε- χωρίς καν να χαιρετήσει τον προπονητή και τους συμπαίκτες του και να επιστρέψει αμέσως στην Ιταλία.

"Είναι δειλός! Γιατί δεν έρχεται μαζί μας στο Βουκουρέστι; Έχασε και εκείνος το ματς με 0-5, όχι μόνο εμείς", τόνιζαν εξοργισμένοι στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου το πρωί της Κυριακής ορισμένοι Ρουμάνοι διεθνείς όταν συνειδητοποίησαν την "φυγή" του Μούτου, ενώ από την πλευρά του τεχνικού επιτελείου πετάχθηκε ακόμα και "καρφί" πως ο παίκτης δέχτηκε εσκεμμένα κίτρινη κάρτα στο Βελιγράδι για να απουσιάσει από την τελευταία αγωνιστική υποχρέωση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

"Εάν θέλει να είναι μαζί με την ομάδα, θα πρέπει να είναι σε όλους τους αγώνες, όχι μόνο σε αυτούς που του αρέσουν", ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Αντίθετα πάντως με όσα του καταμαρτυρούν, ο Άντριαν Μούτου έδωσε τη δική του εκδοχή με δηλώσεις του σε ΜΜΕ της πατρίδας του: "Δεν έκανα τίποτα άσχημο, δεν μπορώ να έχω φίλους τόσο άνδρες όσο και γυναίκες; Η θα πρέπει να μένω μόνο σε ένα κλουβί; Εγώ έμεινα τόσο καιρό εκτός για τραυματισμό στο γόνατο λόγω της Εθνικής".

Τρίτος σκόρερ στην ιστορία της Ρουμανίας
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μούτου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα με το εθνόσημο το 2000 σε φιλικό με την Εθνική Ελλάδας (0-2), ενώ από τότε μετράει 29 γκολ σε 67 συμμετοχές, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Ρουμανίας πίσω από τους Γκιόργκι Χάτζι (35 γκολ) και Ιούλιου Μποντόλα (31 γκολ).

Σε αυτά τα εννέα χρόνια της διεθνούς καριέρας του, ο 30χρονος άσος έχει συμμετάσχει σε δύο μεγάλα τουρνουά, στο Euro 2000 και στο Euro 2008, ενώ στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είχε πετύχει και το μοναδικό γκολ για τους Βαλκάνιους, στο 1-1 με την Ιταλία, ματς όπου είχε μάλιστα νικηθεί στο τελελυταίο δεκάλεπτο από τον Τζανλουίτζι Μπουφόν από το σημείο του πέναλτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: