Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Η επιστροφή του Massa στην πίστα


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Πέρασαν 79 μέρες από την 25η Ιουλίου και το σοβαρό ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών του ουγγρικού GP, o Felipe Massa επέστρεψε σε κόκπιτ μονοθεσίου υγιής και γεμάτος όρεξη για δουλειά.

Τη Δευτέρα 12/10, λίγο μετά τις 10 το πρωί, στην πίστα του Fiorano ο Βραζιλιάνος πιλότος οδήγησε μια Ferrari F2007 στην οποία είχαν τοποθετηθεί λάστιχα που χρησιμοποιούνται στο Πρωτάθλημα του GP2.

Αν και δεν έκανε πολλούς γύρους (συμπλήρωσε γύρω στα 100km) δήλωσε ότι δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.
«Όταν ήμουν μέσα στο μονοθέσιο αισθάνθηκα σα να μην είχε συμβεί τίποτα. Είμαι ο ίδιος μπάσταρδος όπως και πριν», δήλωσε με χιούμορ ο Massa και πρόσθεσε: «Όλα πήγαν καλά, αισθάνομαι πολύ καλά από άποψη φυσικής κατάστασης και αισθάνθηκα σα να μην έγινε ποτέ το ατύχημα της 25ης Ιουλίου. Δεν είχα κανένα πρόβλημα με την όραση και θα μπορούσα να κάνω όχι ένα αλλά δύο αγώνες. Προφανώς όμως πρέπει να σεβαστούμε για προληπτικούς λόγους τον περιορισμό των γιατρών, αλλά απο τη στιγμή που μπήκα στο μονοθέσιο μπορώ να πω ότι επέστρεψα εκεί που ήμουν πριν το ατύχημα».

Πολλά σενάρια ήθελαν τον Βραζιλιάνο να επιστρέφει στη δράση σε κάποιον από τους τελευταίους αγώνες, ωστόσο ο ίδιος έβαλε τέλος σε αυτά λέγοντας πως έχει ξεκινήσει προετοιμασία ενόψει του 2010.

«Μπορούμε να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για την επόμενη χρονιά η οποία δεν θα είναι εύκολη γιατί η φετινή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και επειδή θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο που θα μας δώσει τη δυνατότητα να παλέψουμε για το Πρωτάθλημα».

Ο 28χρονος πιλότος αναφέρθηκε και στην άφιξη του Fernando Alonso καλωσορίζοντας τον Ισπανό στην ομάδα λέγοντας: «Ο Αlonso είναι ένας καλός επαγγελματίας οπότε δεν βλέπω το λόγο γιατί θα πρέπει να έχω πρόβλημα μαζί του. Δεν έρχεται εδώ για να γίνει ο καλύτερός μου φίλος. Το σημαντικό είναι η επαγγελματική σχέση».

Tέλος για ακόμα μια φορά αναφέρθηκε στον περσινό αγώνα της Σιγκαπούρης και τα όσα σκανδαλώδη συνέβησαν με το σκηνοθετημένο ατύχημα του Nelsinho Piquet προς όφελος του Fernando Alonso που τελικά νίκησε τον αγώνα. «Εξακολουθώ να είμαι πολύ εκνευρισμένος γιατί ότι συνέβη τότε δεν άλλαξε μόνο τον αγώνα, αλλά ολόκληρο το Πρωτάθλημα. Ο νικητής εκείνου του αγώνα εξακολουθεί να είναι ο Alonso, ο Briatore πήγε σπίτι του, αλλά τίποτα δεν άλλαξε σε ό,τι έκλεψαν από μας. Λυπάμαι πολύ γι' αυτό γιατί το αποτέλεσμα του Πρωταθλήματος θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: