Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

ΑΡΗΣ: Δυσκολεύει του Μάιλς

Ο Φώτης Κατσικάρης ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνει μόλις ξεκινήσει την δουλειά του το πρωί σε καθημερινή βάση είναι να ενημερώνεται σχετικά με τις εξελίξεις που έγιναν μερικές ώρες πριν και συγκεκριμένα στο ΝΒΑ όπου περιμένει τα… κοψίματα για να βάλει κάποια ονόματα στην λίστα του.
Ο Έλληνας τεχνικός έχει ήδη σχηματίσει μία άποψη για την αγορά, η οποία την δεδομένη χρονική στιγμή είναι… ορφανή από καλά ονόματα και παίκτες που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα των «κιτρίνων», οπότε περιμένει αναγκαστικά μέχρι να βρεθεί κάτι καλό προκειμένου να μπορέσει να τον προσεγγίσει για να μπορέσει να τον φέρει στην Θεσσαλονίκη. Όμως καθημερινά τα δεδομένα αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό και ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά τι ξημερώνει την επόμενη μέρα. Ανατροπή λοιπόν από χθες στο θέμα του Άαρον Μάιλς που ήταν το πρώτο όνομα στην λίστα των «κιτρίνων» εφόσον έμενε ελεύθερος από το ΝΒΑ όπου προσπαθεί να βρει συμβόλαιο στην ομάδα των Ατλάντα Χοκς. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για «κόψιμο» του πρώην παίκτη του Πανιωνίου μιας και ο χρόνος συμμετοχής του ήταν ελάχιστος, οπότε οι «κίτρινοι» θα προσπαθούσαν στην συνέχεια να τον πείσουν να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Όμως η συμμετοχή του στο χθεσινό φιλικό των «Γερακιών» με τους Ντιτρόιτ Πίστονς ίσως να αλλάξει τα δεδομένα στο θέμα της παραμονής του ή όχι στην Ατλάντα. Οι Χοκς ηττήθηκαν με 100-91 με τον Άαρον Μάιλς να έχει σημαντικό χρόνο συμμετοχής αγωνιζόμενος για 14 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα, διάστημα στο οποίο είχε επτά πόντους με 1/1 βολές, 3/5 δίποντα ενώ έκανε και ένα κλέψιμο. Η παρουσία του στο χθεσινό φιλικό δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα πάρει και συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά στους Χοκς αλλά ότι το θέμα του θα καθυστερήσει κι’ άλλο μιας και του δίνουν το δικαίωμα να πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει.
Στον Άρη μελετούν όλες τις παραμέτρους στην συγκεκριμένη περίπτωση και όλα δείχνουν ότι δεν θα μπορέσουν να περιμένουν τον Άαρον Μάιλς και τους Ατλάντα Χοκς, ρίχνοντας το βάρος σε άλλες περιπτώσεις παικτών που ίσως να μείνουν ελεύθεροι και να ενδιαφέρουν. Ο χρόνος πιέζει, ο Φώτης Κατσικάρης αναζητάει την καλύτερη επιλογή αλλά σίγουρα πρέπει ότι γίνει να γίνει μέχρι τις 20 του μήνα, ώστε να μπορέσει να παίξει στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1, κυρίως για να μπορέσει να μπει στο κλίμα της ομάδας όχι για να κάνει την διαφορά τουλάχιστον τόσο νωρίς.
Επίσης δείχνει να εγκαταλείπεται η περίπτωση του Χόλις Πράις μιας και ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί το καθεστώς σχετικά με το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με την Αρμάνι Τζινς Μιλάνου.
Ένας από τους παίκτες που προτάθηκε αλλά δεν δείχνει να απασχολεί είναι ο Ζακ Βον (33, 1.90) ο οποίος έχει θητεία στο ΝΒΑ αγωνιζόμενος στους Γιούτα Τζαζ, Ατλάντα Χοκς, Ορλάντο Μάτζικ και Σαν Αντόνιο Σπερς. Μάλιστα στα «Σπιρούνια» πέρυσι είχε 2.2 πόντους και 1.8 ασίστ. Όμως η ηλικία του και το κασέ του δείχνει ότι η περίπτωση του δεν δείχνει να απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τους «κίτρινους».Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: