Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

«Με τον Οτο και στο Μουντιάλ»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Με τον Οτο Ρεχάγκελ στο τιμόνι της θα πάει στο Μουντιάλ η εθνική ομάδα, σε περίπτωση βεβαίως που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προκριθεί από τα μπαράζ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου.

Ο ισχυρός άνδρας της ελληνικής ομοσπονδίας μιλώντας χθες στον Sentra 103,3 και την εκπομπή "Γκολ από τη σέντρα" επιβεβαίωσε πλήρως το χθεσινό δημοσίευμα του "Goal" για το πώς θα πορευτεί η εθνική ομάδα στη συνέχεια, αναφορικά βεβαίως με το μέλλον του Γερμανού εκλέκτορα.

"Το συμβόλαιο του κ. Ρεχάγκελ λήγει στις 31/12/2009 και ανανεώνεται αυτόματα μέχρι τις 30/6/2010 σε περίπτωση πρόκρισης. Αν τελικά πάμε στο Μουντιάλ, δεν θα έχει μερίδιο ο κ. Ρεχάγκελ; Είμαστε μεσογειακή χώρα και έχουμε διάθεση να δημιουργούμε συνέχεια θέμα για το αν θα μείνει ή θα φύγει. Η δική μου θέση είναι να είμαι πιο ψύχραιμος. Ο στόχος είναι να πάμε στο Μουντιάλ και να δίνουμε το ''παρών'' σε κάθε μεγάλη διοργάνωση. Εγώ είμαι εδώ για να ακούω τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ. Ο καθένας έχει τις δικές του ευθύνες και κρίνεται από εμένα και το ΔΣ της ομοσπονδίας. Δεν μπορώ να κρίνω εγώ τις επιλογές του προπονητή. Δεν μπορώ να μπω σ' αυτή τη διαδικασία όπως άλλοι έξι εκατομμύρια προπονητές που υπάρχουν σ' αυτήν τη χώρα. Κι αν μπω σε μια τέτοια στη διαδικασία, θα την κρατήσω για τον εαυτό μου. Δεν μπορώ να σχολιάσω καμία ενδεκάδα, πόσο μάλλον όταν ένα παιχνίδι έχει τελειώσει 5-2 υπέρ της Εθνικής" ήταν τα λόγια του Πιλάβιου, που συνέχισε: "Ενας άνθρωπος που κάθεται πολλά χρόνια στο τιμόνι μιας ομάδας θα υποστεί κριτική, θα υπάρξει σίγουρα φθορά, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο, αλλά οποιοδήποτε αρνητικό θέμα δημιουργείται να το λύνουμε και η ομάδα να πηγαίνει παρακάτω. Εγώ θέλω η Εθνική να πάει στο Μουντιάλ, άρα δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία να λέω τι πάει καλά και τι δεν πάει".

"Λογικό να υπάρχουν διαφωνίες"
Ο κ. Πιλάβιος αναφέρθηκε και στο κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της Εθνικής: "Η εθνική ομάδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός και είναι λογικό να υπάρχουν διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις. Δεν νομίζω όμως ότι έχει ξεφύγει η κατάσταση. Στο ημίχρονο πράγματι ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις από διάφορες πλευρές. Είναι λογικό να υπάρχει εκνευρισμός, ειδικά όταν είσαι πίσω στο σκορ. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μας βγήκε σε καλό, τα παιδιά βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και έβαλαν τέσσερα γκολ". Επίσης ρωτήθηκε για τους πιθανούς αντιπάλους στα μπαράζ: "Κάθε ομάδα έχει τα υπέρ της και τα κατά της. Η Βοσνία από τη μέση και μπροστά είναι φωτιά, αλλά έχει μέτρια άμυνα, η Σλοβενία έχει νέα παιδιά που τρέχουν συνέχεια, η Ουκρανία έχει τρεις πολύ έμπειρους παίκτες και η Ιρλανδία του Τραπατόνι είναι μια σφιχτή ομάδα. Ολες οι ομάδες παίζουν ποδόσφαιρο. Και το Λουξεμβούργο την Τετάρτη ποδόσφαιρο θα παίξει".

Κατέληξε δε για το γήπεδο που θα φιλοξενήσει το εντός έδρας παιχνίδι, λέγοντας: "Θα το δούμε, δεν έχουμε αποφασίσει. Θα δούμε την κλήρωση, πού θα γίνει το πρώτο παιχνίδι και πού το δεύτερο".

"Ποτέ στην Ελλάδα"
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε, δοθείσης της ευκαιρίας, και στη διαιτησία στο ελληνικό πρωτάθλημα, λέγοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μη διαμαρτύρονται οι παράγοντες στην Ελλάδα...

"Πιστεύετε ότι υπάρχει περίπτωση κάποιος παράγοντας να μη διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία; Αυτό δεν θα γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Πάντα κάποιος θα ευνοείται και κάποιος θα αδικείται. Πιστεύετε ότι η ΑΕΚ αδικήθηκε ηθελημένα; Ετυχε τρεις φορές και σίγουρα είναι δυσάρεστο οι ομάδες να υφίστανται διαιτητικά λάθη. Εμείς αυτό που κοιτάμε είναι να επιμορφώνουμε τους διαιτητές, να κληρώνουμε τους καλύτερους και να τιμωρούμε αυτούς που δεν είναι σε φόρμα. Από κει και πέρα, πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να αλλάξει η νοοτροπία που υπάρχει. Αυτό που γίνεται κάθε μέρα με τις εφημερίδες, να θυμούνται φάσεις που έγιναν πριν από τρία χρόνια, είναι φοβερό. Οι Ελληνες διαιτητές είναι ικανότατοι και εμείς ψάχνουμε να βρούμε τους πιο ικανούς. Αυτό γίνεται με δουλειά και πιστεύω πως θα φανεί" ήταν επί λέξει οι κουβέντες του Σοφοκλή Πιλάβιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: