Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

«Καμία σχέση με τον αγώνα τα επεισόδια»

Ουδεμία σχέση με οπαδούς του Παναθηναϊκού είχαν τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό το Σάββατο, όπως ισχυρίστηκαν ενώπιον του αθλητικού δικαστή οι εκπρόσωποι των «πρασίνων».

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Γιάννης Κάρμης, τόνισε πως «… η δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα προκλήθηκε από δημοσίευμα οπαδικής εφημερίδας», το οποίο και προσκόμισε ως αποδεικτικό στοιχείο, ενώ πρόσθεσε πως «… η επίθεση δεν είχε ουδεμία σχέση με τον αγώνα, καθώς οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είχαν έρθει με μολότοφ και επιτέθηκαν στην μπουτίκ της ομάδας».

Ο επιχειρησιακός διευθυντής της ΠΑΕ, κ. Μπέτσος, που παραβρέθηκε ως μάρτυρας, τόνισε πως «… τα επεισόδια δεν έγιναν από οπαδούς του Παναθηναϊκού, αλλά από κάποιους που εισέβαλαν στον περιβάλλοντα χώρο για να συγκρουστούν με την αστυνομία λόγω της επετείου από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι οπαδοί που βγήκαν έξω από το ΟΑΚΑ δεν ενώθηκαν με τους άλλους για τα επεισόδια και βγήκαν είτε για να αναπνεύσουν από τα καπνογόνα, είτε από περιέργεια. Αν δεν ήταν η συγκεκριμένη επέτειος, δεν θα γινόταν κανένα επεισόδιο».

Η απόφαση του αθλητικού δικαστή αναμένεται το απόγευμα. Αν τα επεισόδια θεωρηθούν εκτεταμένα, ο Παναθηναϊκός είναι υπότροπος και η ποινή που θα του επιβληθεί θα διπλασιαστεί. Αν τα επεισόδια θεωρηθούν ευρείας έκτασης, οι «πράσινοι» δεν είναι υπότροποι αλλά θα τιμωρηθούν με μία ή δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Αν, τέλος, οι ισχυρισμοί της υπερασπιστικής γραμμής γίνουν δεκτοί, τότε ο Παναθηναϊκός θα τιμωρηθεί με ένα βαρύ πρόστιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: