Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Σήφης Δασκαλάκης: «Θέλω ευκαιρίες και στην εθνική»

Ο Σήφης Δασκαλάκης παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της wind. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη.

-Ως ένας από τους βασικούς και πιο έμπειρους παίκτες του Εργοτέλη, πως χαρακτηρίζεις την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στην αγωνιστική σεζόν;
«Σε ένα πρωτάθλημα μακρύ και γεμάτο από δύσκολες αναμετρήσεις μπορώ να πω ότι η ομάδα μου έχει πάει αρκετά καλά σε γενικές γραμμές χωρίς αυτό να σημαίνει πως μένουμε σ’ αυτές και σταματάμε να κοιτάζουμε ακόμα πιο ψηλά. Νομίζω πως οι δύο αγωνιστικές που ακολουθούν μας δίνουν την ευκαιρία να κάνουμε σημαντικά βήματα στον βαθμολογικό πίνακα. Υποδεχόμαστε στην Κρήτη την Κέρκυρα και τον Πανσερραϊκό και έχουμε στρέψει την προσοχή μας σε αυτά τα παιχνίδια έτσι ώστε με έξι βαθμούς να κάνουμε μια ιδανική συγκομιδή πόντων στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και με όσο γίνεται λιγότερο άγχος να δούμε το που ακριβώς μπορούμε να φτάσουμε στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Προς το παρών κοιτάζουμε τον επόμενο αγώνα με στόχο να αξιοποιήσουμε και την εμπειρία που έχουμε πλέον ως ομάδα».

-Η εμπειρία και η ομοιογένεια θεωρείς πως είναι αρκετά στον Εργοτέλη για να κάνει το βήμα παραπάνω στη φετινή χρονιά;
«Σαφώς και είναι απαραίτητα όλα αυτά για να πάει καλά η ομάδα μου. Είμαστε πλέον τα τελευταία δύο χρόνια με έναν σταθερό βασικό κορμό όπου όλοι οι ποδοσφαιριστές ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και πώς να το κάνουν μέσα στο γήπεδο. Βέβαια είναι κι άλλα πράγματα που οφείλουμε να προσέξουμε. Θα σταθώ σε ορισμένα λάθη που κάναμε στις πρώτες 13 αγωνιστικές όπου είναι αλήθεια πως εμείς οι ίδιοι αδικήσαμε τους εαυτούς μας! Όντως σε ορισμένες περιπτώσεις παίζει και έπαιξε ρόλο η τύχη αλλά ας μην τα περιμένουμε μόνο από αυτή. Εμείς οι ίδιοι χάσαμε πόντους που έπρεπε να είχαμε πάρει σε ματς όπου τουλάχιστον δεν ήμασταν χειρότεροι από τους αντιπάλους μας. Όμως όταν σε δύο περιπτώσεις, για παράδειγμα, χάσαμε παιχνίδια στις καθυστερήσεις όπου εμείς με λίγη προσοχή θα μπορούσαμε να τα κερδίσουμε νομίζω πως αυτό λέει πολλά. Ας μάθουμε όμως από τα όσα έγιναν για να γίνουμε πιο συγκεντρωμένοι καθώς η ποιότητα και η ικανότητα της ομάδας πρέπει να θεωρείται δεδομένη και αναγνωρισμένη από όλους. Με βάση την εμπειρία, την καλή οργάνωση και τα όσα μπορούμε να μάθουμε από τα δικά μας λάθη πιστεύω ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα».

-Ποιες οι εντυπώσεις σου από τις πρώτες 13 αγωνιστικές του πρωταθλήματος και που νομίζεις ότι αξίζει να κατατάξουμε τον Εργοτέλη;
«Προσωπικά δεν μου προκαλεί μεγάλη έκπληξη η ως τώρα εικόνα του πρωταθλήματος κυρίως σε ότι αφορά τις ομάδες που κατάφεραν να αποσπαστούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Έτσι κι αλλιώς ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι οι ομάδες που έχουν επενδύσει με διαφορά τα περισσότερα χρήματα στο έμψυχο δυναμικό θέλοντας να διεκδικήσουν τον τίτλο. Αυτό όμως που μ’ εντυπωσιάζει είναι η δυναμική όλων των υπόλοιπων ομάδων. Έχουμε δεδομένο πως κάθε παιχνίδι κρύβει μια ξεχωριστή δυσκολία και εάν δεν προσέξεις μπορείς να χάσει από οποιοδήποτε αντίπαλο εκτός αλλά και εντός έδρας. Βλέπω επίσης πως υπάρχουν μικρές, σχετικά, διαφορές για όλες τις ομάδες από την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα μέχρι τη ζώνη του υποβιβασμού. Από τη μια πλευρά αυτό σε ενθουσιάζει βλέποντάς το με το μάτι του φιλάθλου αλλά ως παίκτης είσαι πάντα σε εγρήγορση αφού όλα τα παιχνίδια είναι καθοριστικά ειδικά από εδώ και πέρα! Ο Εργοτέλης εφόσον προσέξει ακόμα περισσότερο είναι σε θέση να κάνει το βήμα παραπάνω στην τελική κατάταξη. Το που ακριβώς θα μας βγάλει αυτό το βήμα, ας το δούμε στην πορεία. Για την ώρα αξιολογώντας τις ικανότητές μας, εκτιμώ πως θέλουμε και μπορούμε να ελπίζουμε. Θα γίνει.. μάχη από εδώ και πέρα για όλες τις ομάδες και φυσικά για τη δικιά μου. Είμαστε σε ετοιμότητα και περιμένουμε κοιτάζοντας το επόμενο ματς που έρχεται κι αυτό θα κάνουμε κάθε φορά».

-Οι δικές σου προσδοκίες ποιες είναι φέτος;
«Είμαι πλέον σε μια ηλικία και στη δύσκολη θέση όπου αγωνίζομαι, που μπορώ να βάζω κάπως πιο ψηλά τον πήχη στην καριέρα μου! Έχω μάθει πολλά και στο ποδόσφαιρο πρέπει να μαθαίνεις καθημερινά περισσότερα πράγματα. Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και φροντίζω να βρίσκομαι ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα για το καλό του συλλόγου μου. Ειδικά τώρα πλέον που βλέπω πως υπάρχει καλή προοπτική για να εκπληρώσουμε υψηλούς στόχους σαν ομάδα. Ας πάμε καλά στα δύο επόμενα ματς για ολοκληρώσουμε με 20 βαθμούς τον πρώτο γύρο και κατόπιν θα δείτε πόσο διαφορετικά θα είναι τα πράγματα. Ελπίζω να καταφέρουμε σημαντικά πράγματα αφού γίνεται σημαντική δουλειά από όλους. Αναφέρομαι στη διοίκηση, την τεχνική ηγεσία αλλά κι τους ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη. Προσωπικά τώρα, δεν το κρύβω πως έχω απαιτήσεις από τον εαυτό μου. Κάνω και θα κάνω πάντα το καλύτερο για να κερδίζει η ομάδα αλλά και εγώ σε ατομικό επίπεδο ως μέλος της. Όμως σε αυτή τη χρονική περίδο θέλω να πάρω ευκαιρίες και στην εθνική ομάδα μιας και ποτέ δεν έπαψα να έχω φιλοδοξία να φορέσω την φανέλα με το εθνόσημο! Είδα πρόσφατα πως ο ομοσπονδιακός προπονητής έχει διάθεση να δώσει ευκαιρίες σε πολλούς παίκτες στην «γαλανόλευκη». Περιμένω να κληθώ κι εγώ κάνοντας βέβαια το καλύτερο δυνατό για να πείσω τους αρμόδιους. Έχοντας τέτοιες φιλοδοξίες είναι γεγονός πως πλέον πρέπει να δουλέψω ακόμα σκληρότερα έτσι ώστε να εκπληρωθεί η επιθυμία μου».

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: