Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

«Θολές» σκέψεις στο Λιμάνι

ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ. ΝΑ «ΕΛΑΦΡΥΝΕΙ» ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΘΕΛΕΙ Ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ. ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ.-Εν αναμονή της συνάντησης του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Ερνέστο Βαλβέρδε για τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού και περισσότερες πληροφορίες γίνονται γνωστές σχετικά με το πλάνο κάποιων αλλαγών που υπάρχει στο λιμάνι.

Ο Βάσκος τεχνικός φαίνεται ότι δεν «καίγεται» για ενίσχυση, ωστόσο δεν θα έλεγε «όχι» σε περίπτωση που ελαφρύνει το ρόστερ της ομάδας του με αποχωρήσεις τον Γενάρη.

Ο Βαλβέρδε θεωρεί αριθμητικά επαρκές το έμψυχο δυναμικό και θα περιμένει να δει πρώτα τις παραχωρήσεις που θα προκύψουν και μετά να εισηγηθεί ενίσχυση – αν αυτό είναι αναγκαίο.

«Βροχή» οι προτάσεις

Εξάλλου, υπάρχουν παίκτες που δεν υπολογίζονται από τον Βάσκο τεχνικό. Πρόκειται για σίγουρα για τον Ζαϊρί, τον Γκαλίτσιο και τον Μήτρογλου, ενώ ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν θα ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο παραχώρησης του Νέμεθ ή του Γ. Παπαδόπουλου.

Την ίδια ώρα, άλλωστε, οι προτάσεις δανεισμού στο λιμάνι για τους παραπάνω παίκτες πέφτουν τις τελευταίες μέρες «βροχή». Τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Κύπρο. Ενδεικτικά από τη Μεγαλόνησο ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί προτάσεις: από την Α.Ε. Λεμεσού για τον Ζαϊρί και από την Ομόνοια για τον Μήτρογλου.

Στο επίκεντρο κεντρικός χαφ

Στο μεταξύ, η θέση που φαίνεται να βρίσκεται στο επίκεντρο είναι αυτή του κεντρικού μέσου. Εκεί έχουν εντοπίσει οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ότι χρειάζεται ενίσχυση τον Γενάρη, αλλά περιμένουν και την άποψη του Βαλβέρδε. Εξάλλου, αν εξαιρέσουμε τον Γιάννη Παπαδόπουλο, για τον οποίο λέγεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον δανεισμό του από άλλη ομάδα, κανένας άλλος παίκτης από τους «πιθανώς προς αναχώρηση» δεν είναι κεντρικός μέσος.

Οι Έλληνες

Παράλληλα, είναι γνωστό ότι ο Ολυμπιακός παρακολουθεί πολλές περιπτώσεις από την ελληνική αγορά. Δύο παίκτες του Πανιωνίου, ο Μανιάτης και ο Κουμορτζί, είναι ψηλά στη λίστα και δεν αποκλείεται -αν δώσει το «οκ» ο Βαλβέρδε- να γίνει κίνηση. Οι δε «κυανέρυρθοι» παρουσιάζονται θετικοί να συζητήσουν σε πιο χαμηλές τιμές για τους δύο ποδοσφαιριστές, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσουν παίκτες δανεικούς ως ανταλλάγματα από τους Πειραιώτες. Επίσης, ο Βαλβέρδε είναι αυτός που θα αποφασίσει και για τον Βαγγέλη Μόρα, για τον οποίο φέρεται να έχει γίνει μια κουβέντα.

«Ο Βαλβέρδε αποφασίζει»

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τον αγώνα της Τρίτης ο Σωκράτης Κομινάκης ερωτηθείς για τις μεταγραφές ήταν ξεκάθαρος: «Δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα γίνει η συνάντηση με τον προπονητή, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα γίνει. Ο Βαλβέρδε, όμως, θα αποφασίσει για τις μεταγραφές. Δεν ξέρω αν θα γίνουν μεταγραφές», είπε ενώ ο Γιάννης Μώραλης συνέστησε «μικρό καλάθι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: