Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Αλέφαντος: «Πώς κατάντησε έτσι ο Παναθηναϊκός»; «Δεν είναι φρέσκος ο προπονητής…»

Με το γνωστό του καυστικό ύφος, ο Νίκος Αλέφαντος σχολίασε μέσω της στήλης του στο katimagiko.gr την ήττα του Παναθηναϊκού από την Κοπεγχάγη και τον αποκλεισμό του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Δείτε τα σημαντικότερα σημεία:

Είναι η μεγαλύτερη κατάντια για μεγάλο μέρος των δημοσιογράφων αυτό που έχει πάθει ο Παναθηναϊκός φέτος! Είναι κατάντια για τους δημοσιογράφους που παρουσίαζαν το καλοκαίρι αυτό το ρόστερ του Παναθηναϊκού ως το καλύτερο όλων των εποχών! Μάθετε μπαλίτσα επιτέλους.

Φωνάζω από πέρσι για το υλικό του Παναθηναϊκού ότι είναι περιορισμένων δυνατοτήτων και ότι πέρσι ήταν εξωφρενικά άθλιος ο Ολυμπιακός, γι’ αυτό πήρε άνετα το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός - συν το ότι είχε καλή φυσική κατάσταση. Πώς κατάντησε έτσι ο Παναθηναϊκός που στεκόταν πάντα αξιοπρεπώς στην Ευρώπη; Εδώ μιλάμε για διασυρμούς συνεχόμενους. Πάλι τα σέντερ μπακ κουτουλάγανε. Η όλη εμφάνιση ήταν μια συνέχεια του αγώνος με τον Πανσερραϊκό.

Δραματική κατάσταση, δεν είναι Παναθηναϊκός αυτός. Δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Από θέμα τακτικής, από θέμα ταχύτητας, από θέμα ατομικών ικανοτήτων παικτών, από θέμα φυσικής κατάστασης, παίκτες ξεζουμισμένοι. Σκέφτεσαι και λες «δηλαδή τι θέλει αυτή η ομάδα, 10 μεταγραφές»; Έχω πει ότι χρειάζεται γενική ανακατασκευή.

Και τον προπονητή δεν τον βλέπω φρέσκο. Κουρασμένο τον βλέπω… Ξέρετε, η ηλικία δεν έχει να κάνει μόνο με τα χρόνια, αλλά και με την ψυχή. αλοπρόσαλλες αλλαγές, τον Χριστοδουλόπουλο γιατί τον έβγαλε τόσο νωρίς, τι μπορείς να περιμένεις με Μαρίνο έξω δεξιά κλπ.

Μου προξενεί εντύπωση που έκαναν δηλώσεις οι παίκτες του Παναθηναϊκού ότι πάνε να παλέψουν το παιχνίδι. Τι να παλέψουν. Κοροϊδεύουν τον κόσμο; Πώς να παλέψει τέτοιο ματς μία ομάδα που έχει γίνει πολύ αργή, μία ομάδα με πολλά προβλήματα σε όλες τις γραμμές, μία ομάδα που όλοι ψάχνουν τον Σισέ και περιμένουν όλοι από έναν παίκτη μόνο, μία ομάδα που δεν πατάει αντίπαλη περιοχή, μία ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο παλαιμάχων! Ήταν ένας άσος που φαινόταν από μακριά απέναντι σε αυτήν την καλοδουλεμένη Κοπεγχάγη. Ήταν το πιο σίγουρο αποτέλεσμα.

Ο προπονητής της Κοπεγχάγης πρέπει να είναι πολύ καλός, σπάνιο για Νορβηγό προπονητή να παρουσιάζει τόσο ωραία το 4-4-2! Υποδειγματικό το παίξιμο της Κοπεγχάγης, το 4-4-2 αυτού του προπονητή είναι για σεμινάριο! Και με όχι παικταράδες μέσα. Ταβάνι έπιασε, δηλαδή τι άλλο να έκανε στο Τσάμπιονς Λιγκ στον όμιλο, να πέρναγε και την Μπαρτσελόνα; Επάξια πήρε τη 2η θέση στον όμιλο. Είναι ΟΜΑΔΑ με κεφαλαία γράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: