Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Το δεύτερο πιάτο της 18ης αγωνιστικής

Λάρισα - Ηρακλής, 15:00 Novasports 2
Γήπεδο: AEL FC ARENΑ
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Οι βυσσινί αναζητούν εδώ και τώρα το φιλί της ζωής για να ανανήψουν απ' τον αγωνιστικό κατήφορο των τελευταίων αγωνιστικών. Η Λάρισα επιστρέφει στο νεότευκτο στολίδι της όχι με τον τρόπο που θα ήθελε, αφού η αποστολή στην Καβάλα αποδείχτηκε υπερβολικά επικίνδυνη. Με τον Νίκο Κωστένογλου πλέον στο τιμόνι η ομάδα του κάμπου, θέλει να αδράξει τρεις πόντους για πρώτη φορά μετά από εννέα (!) αγωνιστικές. Τελευταία νίκη ήταν αυτή κόντρα στην Ξάνθη στις 30 Οκτωβρίου, όμως από τότε το κοντέρ έγραψε δύο ισοπαλίες και επτά συνεχόμενες ήττες. Ο Νίκος Κωστένογλου έκατσε για πρώτη φορά στον πάγκο της ΑΕΚ σε ματς επίσης κόντρα στον Ηρακλή, τον Φεβρουάριο του 2008, με την ομάδα του να αλώνει το Καυτανζόγλειο με 1-0. Σαν προπονητής του Αστέρα Τρίπολης όμως δεν έχει και τις καλύτερες αναμνήσεις από ματς κόντρα στον Ηρακλή, αφού είχε δύο ήττες τη σεζόν 2008-2009.
Η νίκη επί του Ατρόμητου την 17η αγωνιστική έδωσε φτερά στους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη, αλλά ο αποκλεισμός απ' την Κέρκυρα στο κύπελλο τα ψαλίδισε. Ο Ηρακλής είναι ομάδα έδρας αφού τις πέντε φετινές του νίκες τις έχει σημειώσει στη Θεσσαλονίκη. Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια μετράει δύο νίκες εκτός έδρας και δύο νίκες εντός. Αυτή θα είναι η δεύτερη μονομαχία του 43χρονου τεχνικού με την πρώτη ομάδα του μετά το ματς του πρώτου γύρου, το οποίο κέρδισε ο Ηρακλής (1-0). Ο Μαρίνος Ουζουνίδης όμως επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος στη Λάρισα. Εκτός λόω τραυματισμού ο Βίκτορας Ιάκομπ.
Προϊστορία: Για την κορυφαία κατηγορία η Λάρισα έχει το προβάδισμα ως γηπεδούχος με 11 νίκες. Επτά φορές έχει επικρατήσει ο Ηρακλής, ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο. Στο περσινό ματς του Αλκαζάρ η Λάρισα είχε κερδίσει με 2-1.

Άρης - Πανιώνιος, 17:15 Novasports 3
Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»
Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)

Με τον Άρη να φαίνεται πως θα είναι μια απ' τις λίγες ομάδες που θα δυναμώσει στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου, η νίκη για την ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ είναι αναγκαία για να μείνουν τα playoffs στο οπτικό πεδίο των κίτρινων. Η σχετικά καλή εμφάνιση με τον Παναθηναικό δεν απέφερε κάτι στο βαθμολογικό σακούλι και η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει να εκμεταλλευτεί το σπίτι της για να επιστρέψει στις νίκες. Ο Άρης εξάλλου μετράει έξι νίκες φέτος, απ' τις οποίες τις πέντε πήρε στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Έκτορας του Άρη μετράει δύο ισοπαλίες την περσινή σεζόν με τον Πανιώνιο με το ίδιο σκορ (1-1) και μια ήττα απ' τη φετινή με 1-0 στη Νέα Σμύρνη απ' την αναμέτρηση του πρώτου γύρου.  
Ο Κώστας Μήτρογλου θα αντιμετώπιζε με το καλημέρα ένας εκ των δύο μνηστήρων του. Ο Έλληνας «πιστολέρο» ανήκει πλέον στο ρόστερ των κυανέρυθρων κι έτσι θα αναζητήσει τον δρόμο για τα δίκτυα του Άρη, που προσπάθησε ανεπιτυχώς να τον εντάξει στο δυναμικό του. Ο Πανιώνιος βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική και ψυχολογική θέση με 16 πόντους μετά από 17 αγωνιστικές. Η ομάδα της «πλατείας» έχει μείνει χωρίς νίκη εδώ και πέντε αγωνιστικές, έχοντας κερδίσει τελευταία φορά τον Ηρακλή με 1-0 στην έδρα τους στις 28 Νοεμβρίου. Από τότε μετρούν δύο ήττες και τρεις ισοπαλίες. Ο Τάκης Λεμονής έχει τεθεί αντιμέτωπος εννιά φορές με τον Άρη σαν προπονητής του Ολυμπιακού και της Καλλιθέας. Μετράει τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες. 
Προϊστορία: Για την κορυφαία κατηγορία οι κυανέρυθροι έχουν μόλις μία φορά επικρατήσει στη Θεσσαλονίκη, κι αυτή το μακρινό 1961 με το εντυπωσιακό 5-2. Από τότε έχουν ηττηθεί 34 φορές απ' τον Άρη, ενώ 14 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. 
Αστέρας Τρ. - ΑΕΚ, 17:15 Novasports 2
Γήπεδο: Γήπεδο Αστέρα Τρίπολης
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Η ομάδα της Τρίπολης με από μηχανής θεό τον Φρανκού, κατάφερε να επικρατήσει με το εντυπωσιακό 3-0 του Εργοτέλη για πρώτη φορά στην έδρα της, αλλά η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα δεν είχε ανάλογη συνέχεια (ήττα με 1-0). Οι Αρκάδες θα κοντραριστούν με την ΑΕΚ με πυξίδα το περσινό ματς που έληξε 2-0 υπέρ τους. Ο Βαγγέλης Βλάχος έχει συναντήσει 8 φορές την ένωση απ' τους πάγκους Παναχαϊκής, Ιωνικού, ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης μετρώντας δύο νίκες, μια ισοπαλία και πέντε ήττες.
Η εκτός έδρας νίκη επί του νεοφώτιστου Πανσερραικού ήρθε με πειστικό τρόπο και σκορ (1-3), αλλά ήταν μόλις η δεύτερη εκτός έδρας για την ένωση.  Οι ποδοσφαιριστές του Μανόλο Χιμένεθ θ' αντιμετωπίσουν έναν κακό δαίμονα, τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος όμως είναι αρκετά αποδυναμωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Στο ματς του πρώτου γύρου το ματς έληξε 2-2 με Τζιμπούρ και Σκόκο στο 83 και στο 87 να ισοφαρίζουν το 0-2 που είχαν «χτίσει» Αράς και Φορτούνης με γκολ στο 44 και 80.
Προϊστορία: Στο γήπεδο του Αστέρα για την ώρα δεν μετράμε ισοπαλίες στα ματς με την ΑΕΚ, αλλά μόνο νίκες του ενός ή του άλλου μονομάχου. Οι γηπεδούχοι προηγούνται με δύο νίκες, ενώ η ΑΕΚ έχει μια.
SKODA Ξάνθη - Εργοτέλης, 19:30
Γήπεδο: «SKODA Ξάνθη Arena»
Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

Από τα καρδιοχτύπια της περσινής σεζόν οι παίκτες της Ξάνθης ζουν την απογείωση στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος και απολαμβάνουν τη συγκατοίκηση με την Καβάλα στην πέμπτη θέση με 24 βαθμούς. Η ακριτική ομάδα μετά τις 30 Οκτώβρη και την ήττα με 3-0 απ' τη Λάρισα, δεν έχει ηττηθεί σε εννέα ματς παρά μόνο μια φορά απ' τον Παναθηναϊκό. Από εκεί και πέρα μετράει τρεις ισοπαλίες και πέντε νίκες. 
Ο Εργοτέλης επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις μετά το βαρύ 3-0 απ' τον Αστέρα στην Τρίπολη, στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0. Οι Κρητικοί θα μπορούσαν να έχουν πάρει ακόμα και τη νίκη. παρά το ότι αγωνίζονταν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ολίσε στο 58. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη εκτός έδρας, μια και μετράει μόλις δύο νίκες και δύο ισοπαλίες μακριά απ' το Παγκρήτιο. Απόντες λόγω τιμωρίας οι Ρουμπάκης και Ολίσε.
Προϊστορία: Η Ξάνθη έχει το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις εντός έδρας με τον Εργοτέλη. Οι ακρίτες μετρούν τρεις νίκες, μια φορά έχει κερδίσει ο Εργοτέλης κι ένα ματς έληξε ισόπαλο. Την περσινή σεζόν η Ξανθη κέρδισε 1-0 με γκολ του Έλινγκτον, ενώ η μοναδική νίκη του Εργοτέλη ήρθε τη σεζόν 2008-2009 με γκολ του Βασίλη Κουτσιανικούλη.
Παναθηναϊκός - Καβάλα, 19:30 Novasports 1
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο
Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα φέρνει το τριφύλλι και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών, αφού μετά τα στραβοπατήματα με Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό Βόλου ακολούθησαν οι νίκες με Skoda Ξάνθη και Άρη. Οι πράσινοι θα πρέπει να προσπεράσουν και πάλι την απουσία των φιλάθλων τους, αφού στο ματς με την Καβάλα εκτίουν την ποινή τους για τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Το ματς αναμένεται δύσκολο αγωνιστικά αλλά και πνευματικά, αφού οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα γνωρίζουν το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού απ' το εντός έδρας ματς με τον Πανσερραϊκό και φυσικά ο στόχος τους θα είναι να διατηρήσουν την ψαλίδα των πέντε βαθμών. O Σεμπαστιάν Λέτο θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας.
Η καλύτερη ίσως Καβάλα των τελευταίων ετών θα παραταχθεί στο παγωμένο ΟΑΚΑ με στόχο τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της μετά από εκείνη με 1-0 επί της Λάρισας. Οι αργοναύτες αγωνίζονται χωρίς φόβο αλλά με πάθος μακριά απ' το Ανθή Καραγιάννη κι έτσι για την ώρα μετρούν δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες. Με πολλές απουσίες η Καβάλα λόγω της τιμωρίας Ντουγκλάο, Ντιέ και Τόμασιτς.
Προϊστορία: Ο Παναθηναϊκός σε 18 ματς στο σπίτι του για την κορυφαία κατηγορία με αντίπαλο την Καβάλα μετράει 16 νίκες, μια ήττα, ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο. Η ήττα προέρχεται φυσικά απ' το περσινό κάζο με 0-2 στο ΟΑΚΑ με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Έμπι Σμόλαρεκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: