Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

«Μακάρι να φύγει ο Γεωργιάδης…»

Άλλοι στη θέση του θα σκέφτονταν το συμφέρον τους. Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς, ωστόσο, δήλωσε ανοικτά στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 πως είναι υπέρ της παραχώρησης του Γιώργου Γεωργιάδη στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, έστω κι αν αυτό αποδυναμώνει τον Πανσερραϊκό στη μάχη που δίνει για να σωθεί. «Μακάρι να πάρει μεταγραφή. Εμείς θα αναπληρώσουμε το κενό του», τόνισε ο τεχνικός των «λιονταριών». «Φαβορί για τον τίτλο και πιο ομάδα ο Ολυμπιακός», πρόσθεσε.

Αναλυτικά, ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας και στον Σωτήρη Ταμπάκο για:

-τις οδηγίες που έδωσε στους παίκτες του πριν το χθεσινό ματς με τον Ολυμπιακό: «Όταν παίζεις με μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, δεν έχεις να χάσεις κάτι, παρά μόνο να κερδίσεις. Ο αντίπαλος ήταν το μεγάλο φαβορί και ζήτησα από τους παίκτες μου να παίξουν ελεύθερα, χωρίς φόβος και άγχος, και… ό,τι βγει. Προσπαθώ η ομάδα μου να παίζει με το ίδιο στυλ απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Να αγωνίζεται ανοικτά και να βλέπει την άλλη ομάδα στα μάτια, όποια κι αν είναι αυτή. Αυτό κάναμε και κόντρα στον Ολυμπιακό».

-τα αίτια της ήττας: «Πιστέψαμε πως μπορούσαμε να πάρουμε κάτι καλό, αλλά είχαμε πολλές απουσίες, χωρίς να θέλω να μειώσω τη νίκη του Ολυμπιακού. Μας έλειψαν επτά βασικοί παίκτες, δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος και δεν είχαμε πολλές λύσεις από τον πάγκο. Στο πρώτο μέρος ήμασταν σωστά στημένοι στο γήπεδο, κλείσαμε όλους τους χώρους, αλλά στην επανάληψη κάποιοι παίκτες ‘έπεσαν’, δεν είχαν ρυθμό μέχρι το τέλος και δεν αντέξαμε στην πίεση του Ολυμπιακού, που έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες».

-τα κέρδη για την ομάδα του από το χθεσινό παιχνίδι: «Το κέρδος μας είναι ότι χρησιμοποιήσαμε 5-6 παίκτες από 16 μέχρι 19 ετών. Κέρδος όχι για την ομάδα μας μόνο, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά ταλέντα, αλλά θέλουν δουλειά και συμμετοχές».

-το ενδεχόμενο παραχώρησης του Γιώργου Γεωργιάδη: «Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εκπληκτική φόρμα. Τον ξέρω και τον παρακολουθώ 3-4 χρόνια, αλλά φέτος έφτασε σε ένα σημείο που για μένα πρέπει να πάρει μεταγραφή και να πάει σε μεγαλύτερη ομάδα. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Και τώρα αν μπορεί να φύγει το παιδί, να το κάνει. Δεν ανησυχώ, γιατί ξέρω πως αμέσως θα βρω ένα άλλο ταλέντο και ότι μπορώ να αναπληρώσω το κενό. Μακάρι να πάρει μεταγραφή το παιδί».

-το αν είναι προτιμότερο να πάει σε ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο ή σε κάποια όπου θα έχει περισσότερες πιθανότητες να παίζει: «Η επιλογή είναι του παίκτη. Είμαι σίγουρος όμως ότι όπου κι αν πάει, σύντομα θα κερδίσει θέση βασικού. Είναι πολύ γρήγορος, με πολύ καλή τεχνική, ενώ μπορεί να παίξει δεξιά και αριστεροί. Λίγοι παίκτες υπάρχουν σε αυτή τη θέση με αυτά τα στοιχεία στην Ελλάδα».

-την προσπάθεια σωτηρίας και το ερχόμενο ματς με τον Ατρόμητο: «Κάθε ματς για μας είναι ντέρμπι. Το ερχόμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι δύσκολο. Παρότι ο αντίπαλός μας βρίσκεται αρκετά χαμηλά στη βαθμολογία, έχει πολύ καλό υλικό και για μένα θα μπορούσε να παλεύει για την Ευρώπη. Σε ορισμένα παιχνίδια ήταν άτυχοι».

-την προσπάθεια ενίσχυσης και το «ναυάγιο» με Σβέρκος: «Δεν είναι εύκολο να βρεις αυτή την περίοδο τον κατάλληλο παίκτη. Δεν υπάρχουν τόσες επιλογές όσες τον Αύγουστο. Για τον Σβέρκος δεν ξέρω τι έγινε, παρά μόνο πως η Σοσό είχε συμφωνήσει μαζί μας. Από τη στιγμή που πήγε στον Πανιώνιο, θέλουμε έναν επιθετικό. Ψάχνουμε επίσης έναν αριστερό μπακ και ίσως έναν παίκτη στη μεσαία γραμμή».

-τη μάχη του τίτλου: «Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Είναι σε καλύτερη φόρμα και στέκεται καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Αντιμετωπίσαμε και τις δύο ομάδες. Και απέναντι στον Παναθηναϊκό θα μπορούσαμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Όμως πιστεύω πως ο Ολυμπιακός λειτουργεί καλύτερα σαν ομάδα και η διαφορά των πέντε βαθμών δεν είναι τυχαία. Από τον Παναθηναϊκό κάτι λείπει, δεν είναι η ίδια ομάδα με την περσινή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: