Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Χωρίς νικητή τα ντέρμπι

Ούτε χαμόγελα αλλά ούτε και σκυμμένα κεφάλια. Τα δύο πρώτα χρονικά ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Πρέμιερσιπ δεν είχαν νικητές, καθώς Μπέρμιγχαμ και Άστον Βίλλα έμειναν στο 1-1 στο «Σεντ Άντριους», ενώ το ίδιο αποτέλεσμα είχε και η αναμέτρηση της Σάντερλαντ με τη Νιούκαστλ στο «Στάδιο του Φωτός».

Το ντέρμπι της Μπέρμιγχαμ τα είχε όλα. Δύο γκολ, φάσεις, αλλά και έντονο ελληνικό στοιχείο καθώς πέρα από τη συμμετοχή του Ματ Ντάρμπισιρ στο αρχικό σχήμα των γηπεδούχων, διαδραματίστηκαν και μερικές σκηνές από… Σούπερ Λίγκα, με ρίψεις καπνογόνων από τους οπαδούς της Άστον Βίλα.

Ο Ρότζερ Τζόνσον με ωραίο σουτ στο 49ο λεπτό της αναμέτρησης έδωσε το προβάδισμα στην Μπέρμιγχαμ, βάζοντας «φωτιά» στο ματς. Η Άστον Βίλα όμως δεν είχε καμία διάθεση να παραδοθεί. Στο 73ο λεπτό, ο Τζέιμς Κόλινς, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, κάνοντας το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ. Οι φιλοξενούμενοι έτσι πήραν τον πολύτιμο πόντο που τους βγάζει από τη ζώνη του υποβιβασμού, έστω και να είχαν και την βοήθεια της τύχης, καθώς ο Ζίγκιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία για να δώσει τη νίκη στους «μπλε» στις καθυστερήσεις.

Συνθέσεις:

Μπέρμιγχαμ: Φόστερ, Καρ, Μέρφι, Τζόνσον, Ρίτζγουελ, Γκάρντνερ, Μπέντλεϊ, Φέργκιουσον, Φαχέι, Χλεμπ(76 Ζίγκιτς), Ντάρμπισιρ (84 Μπόιερ).

Άστον Βίλα: Φρίντελ, Νταν, Κλαρκ, Κολινς, Γουόκερ, Ντάουνινγκ, Ολμπράιτον, Πετρόφ, Ριο-Κόκερ (71 Μπάναν), Κάριου (71 Ντελφουνέσο), Αγκμπονλαχόρ

Στο «Stadium of Light» και την αναμέτρηση της Σάντερλαντ με τη Νιούκαστλ, το φινάλε ήταν… όλα τα λεφτά. Στο 94ο λεπτό, ο Ασαμόα Γκιάν σκόραρε για τους γηπεδούχους, ισοφαρίζοντας το τέρμα που είχε πετύχει για τις «καρακάξες» ο Νόλαν στο 54ο λεπτό και έδωσε στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας, σε ένα παιχνίδι που έδειχνε ότι για τις «μαύρες γάτες» θα περάσει χωρίς να αποφέρει κανένα απολύτως κέρδος.

Συνθέσεις:

Σάντερλαντ:
Γκόρντον, Μπάρντσλεϊ, Ρίτσαρντσον, Ονουόχα (75 Ζέντεν), Μπράμπλ, Φέρντιναντ, Μαλμπράν, Χέντερσον, Ελμοχαμάντι (88 Κολμπακ), Μπεντ, Γκιάν

Νιούκαστλ:
Χάρπερ, Κολοτσίνι, Ενρίκε, Γουίλιαμσον, Σίμσον, Νόλαν, Μπάρτον, Σμιθ(37 Γκάθρι), Γκουτιέρες(90 Γκόσλινγκ), Μπεστ(88 Λόβενγκραντς), Αμεόμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: