Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Δώρα τέλος!

Όποιος πήρε, πήρε! Μετά από πολύ καιρό οι τέσσερις πρωτοπόροι του Σαμπιονά (Λιλ, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεν και Λιόν) δεν «γκέλαραν», ολοκλήρωσαν με νίκες την 20η αγωνιστική και η βαθμολογική κατάσταση παρέμεινε ρευστή.

Η πρωτοπόρος Λιλ, ήθελε να διατηρήσει την διαφορά του ενός βαθμού που είχε από τους διώκτες της και το κατάφερε, επικρατώντας 2-0 της Νις εκτός έδρας με τέρματα των Ζερβίνιο και Μούσα Σο. Το χρέος της έκανε και η Παρί που νίκησε στο «Παρκ ντε Πρενς» 2-1 την Σοσό. Τα γκολ για τους νικητές σημείωσαν οι Ζιουλί και Σακό.

Με την Παρί στη δεύτερη θέση συγκατοικεί η Ρεν η οποία επιβλήθηκε 4-0 εντός έδρας της Αρλ, με γκολ των Τετέι, Μπραχίμι και Εμβίλα αλλά και η Λιόν που δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα κόντρα στη Λοριάν και πήρε το «τρίποντο» με σκορ 3-0 στο «Ζερλάν». Δύο γκολ για τους «τρικολόρ» πέτυχε ο Γκομίς και ένα ο Κάλστρομ.

Αντίθετα, η Μονακό, παρά την αλλαγή προπονητή (ο Μπανίντ στη θέση του Λακόμπ), δεν κατάφερε να αλλάξει πρόσωπο και… συνήθειες και έμεινε στο 1-1 εκτός έδρας με την Οσέρ. Τέλος, με το «διπλό» που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο στην προσπάθεια που κάνει για να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις, πέρασε από την έδρα της Μπρεστ η Καέν με σκορ 3-1.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Σαββάτου (20η αγωνιστική):

Οσέρ-Μονακό 1-1
Λανς-Σεντ Ετιέν 2-1
Λιόν-Λοριάν 3-0
Μονπελιέ-Βαλενσιέν 2-1
Νις-Λιλ 0-2
Παρί Σεν Ζερμέν-Σοσό 2-1
Ρεν-Αρλ 4-0
Μπρεστ-Καέν 1-3
Τουλούζ-Νανσί 1-0

Δεν υπάρχουν σχόλια: