Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Σαλπιγγίδης: «Μπορούσαμε και μεγαλύτερο σκορ»

Περισσότερα γκολ θα μπορούσε να είχε πετύχει η Εθνική, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ενώ συνέστησε να... αναβληθούν οι πανηγυρισμοί μέχρι την άλλη εβδομάδα!

Σαλπιγγίδης: «Μπορούσαμε και μεγαλύτερο σκορ»
Το πρώτο μέρος της δουλειάς έγινε κι έχει μείνει ακόμα ένα, όπως τόνισε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μετά το 3-1 επί τους Ρουμανίας. Ο εκ των σκόρερ της Εθνικής τόνισε πως η «γαλανόλευκη» θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ, ενώ προέτρεψε να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί μέχρι και τον επαναληπτικό στο Βουκουρέστι.

«Δείξαμε χαρακτήρα στο ματς. Παίξαμε πολύ καλά, μπορούσαμε και μεγαλύτερο σκορ, αλλά δεν μένουμε εκεί. Πρέπει να είμαστε το ίδιο καλοί και στο Βουκουρέστι. Ουσιαστικά παίξαμε το πρώτο... ημίχρονο σήμερα, έχουμε ακόμα ένα», ανέφερε αρχικά ο Σάλπι και πρόσθεσε:

«Το πάθος το έχει πάντα η Εθνική. Νομίζω πως η ομάδα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τους πανηγυρισμούς να τους αφήσουμε καλύτερα για την επόμενη εβδομάδα, αφότου κάνουμε ακόμα ένα καλό ματς στη Ρουμανία».


Μήτρογλου: «Πάμε σαν να είναι 0-0»
Σαν να έχει λήξει το παιχνίδι 0-0 θα πάει η Εθνική στη Ρουμανία για τη ρεβάνς του αγώνα του Καραϊσκάκη τόνισε ο Κώστας Μήτρογλου μετά το παιχνίδι.

«Παίξαμε καλά. Εμείς θα πάμε στη Ρουμανία σαν να είναι 0-0 το πρώτο παιχνίδι. Θα πάμε με στόχο να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και την πρόκριση στο Μουντιάλ», ήταν η σύντομη δήλωση του διεθνούς επιθετικού.



Μανιάτης: «Δεν τους φοβόμαστε»


Απόλυτα προσγειωμένος παρουσιάστηκε ο Γιάννης Μανιάτης μετά τη νίκη της Εθνικής απέναντι στη Ρουμανία στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο διεθνής μέσος του Ολυμπιακού, με δηλώσεις του στο Mega, τόνισε πως πλέον άπαντες στην ομάδα ρίχνουν το βάρος στον επαναληπτικό.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανωτερότητα της ομάδας του Φερνάντο Σάντος σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης αλλά και στην τρομερή βοήθεια του κόσμου που γέμισε το γήπεδο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Μανιάτης στο Mega:
«Σίγουρα, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι. Μας βοήθησε ψυχολογικά και αγωνιστικά σε ολόκληρη τη διάρκεια της εβδομάδας ο Φερνάντο Σάντος και αυτό βγήκε στο γήπεδο. Δείξαμε ότι θέλαμε αυτό το παιχνίδι, ότι θέλαμε να πετύχουμε πολλά γκολ και δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη βοήθεια του Κώστα Μήτρογλου».

Για το 2-1: «Ήταν σημαντικό το γεγονός ότι καταφέραμε να βάλουμε γκολ αμέσως μετά από το γκολ των Ρουμάνων. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού πιστεύαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε κι άλλο τέρμα και τελικά τα καταφέραμε».

Για το κλίμα που είχαν δημιουργήσει οι Ρουμάνοι: «Με όλα όσα ακούμε ντοπαριζόμαστε, ο καθένας ξεχωριστά και ότι ακούμε το κρατάμε μέσα μας και το βγάζουμε στο γήπεδο».

Για την ανωτερότητα της Εθνικής: «Βλέπαμε τις δυνατότητες που είχε η ομάδα σήμερα ήμασταν καλύτεροι από το πρώτο λεπτό και από τη στιγμή που ήρθε το 2ο γκολ η ψυχολογία έφτασε στα ύψη. Σίγουρα μπορεί να ήμασταν σε καλή μέρα, όμως καταφέραμε να περιορίσουμε και τους Ρουμάνους».

Για τη ρεβάνς: «Το μυαλό μας είναι στο Βουκουρέστι με το που σφύριξε ο διαιτητής. Αν παρουσιαστούμε σοβαροί δεν φοβόμαστε τους Ρουμάνους, όμως τους σεβόμαστε απόλυτα».

Για το κατάμεστο γήπεδο: «Ο κόσμος ήταν απίστευτος, γέμισε το γήπεδο και στα 90 λεπτά ήταν στο πλευρό μας. Ελπίζουμε να τους κάνουμε περήφανους μετά το παιχνίδι της Τρίτης και να τους ευχαριστήσουμε έτσι. Ο κόσμος βλέπει την προσπάθεια που κάνουμε και μας το ανταποδίδει με το χειροκρότημα του». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: