Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Όλα θα κριθούν στο Ζάγκρεμπ…!!

Ισλανδία και Κροατία ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στο Ρέικιαβικ, στο πρώτο μπαράζ πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ. Με δέκα οι γηπεδούχοι από το 50’, σε όλο το ματς ο Πράνιτς για τους φιλοξενούμενους

Όλα θα κριθούν στο Ζάγκρεμπ…
Ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλου της Βραζιλίας, άφησαν Ισλανδία και Κροατία μετά το πρώτο παιχνίδι μπαράζ στο Ρέικιαβικ. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα και πλέον όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό της ερχόμενης Τρίτης (19/11) στο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ.

Οι Κροάτες, που είχαν βασικό (έπαιξε μέχρι το τέλος) τον μέσο του Παναθηναϊκού, Ντάνιελ Πράνιτς, είχαν τον έλεγχο και τις μεγάλες ευκαιρίες, αλλά «έπεσαν» πάνω στον Χάλντορσον, που στην κυριολεξία «κατέβασε ρολά». Οι Ισλανδοί άντεξαν στην πίεση, παίζοντας με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ο. Σκούλασον στο 50’, και με το 0-0 διατήρησαν «ζωντανές» τις ελπίδες πρόκρισης.

Το ματς:

Με διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο, παρά το ψύχος που επικρατούσε στο Ρέικιαβικ, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο Ισλανδία και Κροατία. Το ματς είχε ρυθμό, ωστόσο, οι παίκτες των δύο ομάδων έκαναν αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή και η μπάλα δεν έφτανε εύκολα στους επιθετικούς. Στο πρώτο ημίωρο, οι δύο τερματοφύλακες ήταν κυριολεκτικά θεατές, αφού επί της ουσίας δεν δημιουργήθηκε καμία ευκαιρία. Την πρώτη επικίνδυνη… κατάσταση δημιούργησε στο 35ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους ο άσος του Παναθηναϊκού, Ντάνιελ Πράνιτς, που έκανε τη σέντρα από αριστερά, αλλά ο Χάλντορσον βγήκε στο ύψος της μικρής περιοχής και έδιωξε τη μπάλα. Έξι λεπτά αργότερα, ο Πέρισιστς έκανε το σουτ, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ των γηπεδούχων αντέδρασε σωστά.

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, άλλαξε η αριθμητική ισορροπία. Ο Ο. Σκούλασον είδε κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Πέρισιτς και η Ισλανδία έμεινε με δέκα παίκτες. Μετά την αποβολή, η Κροατία άσκησε ασφυκτική πίεση και μέσα σε τρία λεπτά έχασε ισάριθμες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, όμως οι Μόντριτς (52’), Όλιτς (53’) και Μάτζουκιτς (54’) νικήθηκαν από τον Χάλντορσον. Στο 67’ και πάλι ο Μόντριτς δεν σημάδεψε σωστά, το ίδιο και ο Ράκιτιτς στο 70’. Οι Κροάτες πίεζαν για να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ και οι Ισλανδοί προσπαθούσαν με νύχια και δόντια να κρατήσουν το μηδέν, ώστε να έχουν ελπίδες ενόψει του επαναληπτικού. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Κροάτες ήταν στο 83’, όταν ο Μάτζουκιτς αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Το γκολ δεν μπήκε ποτέ και έτσι, οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους την ερχόμενη Τρίτη, 19 Νοεμβρίου στο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ισλανδία: Χάλντορσον, Ρ. Σίγκουρτσον, Αρνασον, Ο. Σκούλασον, Α. Γκούναρσον, Γκ. Σίγκουρντσον, Γκούντμουνσον, Φινμπόγκασον (63’ Γκίσλασον), Μπιάρνασον, Α. Σκούλασον, Σιγκθόρσον (45’+2 Γκούντγιονσεν).

Κροατία: Πλετίκοσα, Τσόρλουκα, Σίμουνιτς, Σρνα, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Ιλίσεβιτς (46’ Όλιτς), Πράνιτς, Πέρισιτς, Εντουάρντο (72’ Ρέμπιτς), Μάντζουκιτς (87’ Μπένκο).

Γήπεδο: «Λαουγκαρντσβολούρ Στέιντιον», Ρέικιαβικ

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: