Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Το ρόδι έσπασε στη… Ρόδο!!

Χρειάστηκαν να περάσουν έξι αγωνιστικές για να γευτεί τη χαρά της νίκης ο Κολοσσός. Οι «θαλασσί» επικράτησαν στη Ρόδο των Τρικάλων με 76-72, και έκαναν σεφτέ στις νίκες!

Το ρόδι έσπασε στη… Ρόδο
Το ρόδι έσπασε στη… Ρόδο και ο Κολοσσός, που ήταν η μοναδική ομάδα της Α1 που μετρούσε μόνο ήττες για φέτος, πέτυχε την πρώτη της νίκη. Οι «θαλασσί» επικράτησαν στο Βενετόκλειο των Τρικάλων με 76-72,για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος παρότι ζορίστηκαν στο τέλος.

Οι παίκτες του Βασίλη Φραγκιά αν και μπήκαν δυνατά και αποφασιστικά στο παρκέ και έχτισαν διαφορά από το ξεκίνημα στην πορεία του παιχνιδιού επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να αντεπιτεθούν και στην τέταρτη περίοδο να τους απειλήσουν. Τελικά όμως η δίψα του Κολοσσού ήταν αυτή που επικράτησε και που τον οδήγησε στο πρώτο φετινό «δίποντο».

Γουρλής αποδείχθηκε ο Νέστορας Κόμματος ο οποίος έκανε το ντεμπούτο με την ομάδα της Ρόδου πετυχαίνοντας 10 πόντους. Ο Τσάμης με 17 κορυφαίος των νικητών, ενώ για τους ηττημένους πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκρέιντζερ.

Το ματς



Απόλυτο έλεγχο του ρυθμού είχαν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι που εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία των Τρικάλων στην άμυνα και κατάφεραν όχι μόνο να οδηγούν στο σκορ αλλά και να «χτίσουν» διαφορά στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, 30-12. Οι «θαλασσί» μπορεί στην πορεία να κατέβασαν ρυθμούς αυτό όμως δεν τους κόστισε ιδιαίτερα καθώς οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το υπέρ τους, 49-34.

Η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά συνέχισε να βρίσκεται σε θέση οδηγού και στην τρίτη περίοδο με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να ροκανίζουν τη διαφορά και να μειώνουν σε 63-53. Και δεν σταμάτησαν εκεί. Η αντεπίθεση των παικτών του Κώστα Φλεβαράκη συνεχίστηκε και μάλιστα λίγο πριν το φινάλε κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Εκεί οι γηπεδούχοι έδειξαν πιο αποφασισμένοι ενώ οι βολές του… ψύχραιμου Στεφανίδη ήταν αυτές που τους χάρισαν τελικά τη νίκη με 76-72.

Τα δεκάλεπτα: 30-12, 45-32, 63-53, 76-72

Κολοσσός (Φραγκιάς): Παπαντωνίου 10 (2), Γεωργαλλής 7 (7 ριμπάουντ), Κόμματο 10 (2), Σμιθ 6 (5 ριμπάουντ), Στεφανίδης 9 (1), Σίμπσον 2, Τσάμης 17 (2), Πουίτ 1, Όσμπι 14

Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Έβανς 14 (6 ριμπάουντ), Περούνιτσιτς 3 (1), Γιούινγκ 14 (6 ριμπάουντ), Γιαννακίδης 3 (1), Πέτροβιτς 8 (2), Γκρέιντζερ 17 (1), Δεληγιάννης 6, Ματαλόν 4, Φουντας, Νικολόπουλος, Μουτακαμπίρ 3 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: