Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

«Προβλέψιμος και κουρασμένος ο Παναθηναϊκός»

Επιθετικά προβλέψιμος και χωρίς ενέργεια είναι ο Παναθηναϊκός, όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Μου αρέσει ο Ολυμπιακός», πρόσθεσε ο πολύπειρος τεχνικός.

«Προβλέψιμος και κουρασμένος ο Παναθηναϊκός»
«Φως» στις αιτίες της κακής πορείας του Παναθηναϊκού επιχείρησε να ρίξει ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο πολύπειρος τεχνικός διαπίστωσε προβλεψιμότητα στην επίθεση και έλλειμμα ενέργειας στους «πράσινους», ενώ τόνισε την ανάγκη για φρεσκάρισμα στην ομάδα. Αντίθετα, τόνισε πως του αρέσει ο φετινός Ολυμπιακός και εκτίμησε πως θα είναι διεκδικητής του τίτλου στην Ευρωλίγκα και φέτος.

Αναλυτικά, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μίλησε στους Σωτήρη Κωσταβάρα και τον Μιχάλη Τσόχο για:

-τις αιτίες της κακής πορείας του Παναθηναϊκού: «Πέρσι πήρε το νταμπλ και είχε πολύ πετυχημένη χρονιά, με το τεχνικό τιμ να δικαιώνεται. Φέτος δεν μου άρεσε η ομάδα από το ξεκίνημα. Την περίμενα πολύ καλύτερη, αλλά δεν είναι. Αν συνεχίσει έτσι, θα μπει σε περιπέτειες. Ο Παναθηναϊκός έχει γίνει αρκετά προβλέψιμος επιθετικά, παίζει με έναν συγκεκριμένο αριθμό παικτών και δεν ξεκουράζονται αρκετά οι βασικοί. Έφτασε ο Παναθηναϊκός να περιμένει πολλά από τον Παππά και είναι κρίμα να τον φορτώνουμε με τέτοιες ευθύνες. Και χθες ήταν καλός, αλλά έχασε κάποια κρίσιμα καλάθια. Δίνω την εμπιστοσύνη μου στους προπονητές, γιατί πρέπει να στηρίζονται, ειδικά όταν έχουν μία πορεία σαν την περσινή».

-την έλλειψη ενέργειας: «Μου φαίνεται σαν μια στενοχωρημένη ομάδα φέτος. Λείπει ο ενθουσιασμός και με την έλλειψη του rotation είναι εμφανής η κόπωση σε κάποιους παίκτες, όπως στον Διαμαντίδη. Παίζει ρόλο η ηλικία κάποιων παικτών στην έλλειψη ενέργειας. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλα ονόματα κι ο κόσμος μένει σε αυτό, νομίζοντας πως θα παίζουν όπως έπαιζαν νέοι. Ο Διαμαντίδης παίζει 32,5 λεπτά μέσο όρο και δεν μπορεί να αντέξει πολύ παίζοντας για τόσα λεπτά. Ευτυχώς που το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο ισχυρό. Η ομάδα χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα. Πρέπει να παίξουν περισσότεροι παίκτες και να αλλάξει λίγο ο τρόπος παιχνιδιού στην επίθεση, γιατί σε κάποια παιχνίδια παίζει άμυνα και δεν μπορεί να τραβήξει το σκορ».

-την πορεία του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός μού αρέσει. Παίζει πολύ ωραία, έχει πίεση σε όλο το γήπεδο, έχει πλουραλισμό και οι επιλογές που έκανε, με τον Λοτζέσκι και τον Ντάνστον, του βγήκαν. Η ομάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει προγραμματισμός ώστε η ομάδα να φορτσάρει σε κάποια σημεία της σεζόν και να κάνει και την κάμψη της όταν πρέπει. Αυτά τα ελέγχει καλά ο προπονητής μαζί με τον γυμναστή. Γνωρίζω τον Ανδρέα Γκατζούλη, τον πήρα από το στίβο και τον είχα στη Λάρισα και το Μαρούσι. Είναι εξαιρετικός και ξέρει πότε θα φορμάρει όλη την ομάδα μαζί. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα πάει στο Final 4 και ίσως διεκδικήσει και πάλι το τρόπαιο».

-το μέλλον της συνεργασίας του με την Ιορδανία: «Περιμένω μέχρι τις γιορτές να μου απαντήσουν. Είχα συμφωνήσει με τον προηγούμενο πρόεδρο, αλλά μετά τις εκλογές που έγιναν υπάρχει νέα διοίκηση. Οι υποχρεώσεις αρχίζουν το Μάρτιο. Θα έχω σύντομα ενημέρωση. Αν δεν ευδοκιμήσει, κάτι θα βρεθεί κάπου αλλού, ίσως κι εδώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: