Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Έτσι, νικάει η Ουκρανία!! (video)

Πάθος, τόλμη, μαχητικότητα και από ένα γκολ των Ζοζούλγια και Γιαρμολένκο έδωσαν μεγάλη νίκη, 2-0, στο Κίεβο στους Ουκρανούς απέναντι στους Γάλλους και το πάνω χέρι για την πρόκριση στο Μουντιάλ.

Έτσι, νικάει η Ουκρανία! (video)
Τεράστιο βήμα για την πρόκρισή της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας έκανε η Ουκρανία που χάρη στο πάθος και τη μαχητικότητά της νίκησε 2-0 τους Γάλλους στο Κίεβο και έχει το πάνω χέρι ενόψει της ρεβάνς.

Τρομεροί οι γηπεδούχοι, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, που με όπλο την μαχητικότητά τους «λύγισαν» τους άτολμους παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν. «Χρυσοί» σκόρερ της ομάδας του Φομένκο οι Ζοζούλγια (61’) και Γιαρμολένκο (82’ πεν.).

Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και πίεσαν αρκετά τους Ουκρανούς, που ήταν εμφανώς αγχωμένοι από την πίεση του κόσμου. Οι «τρικολόρ» παρά την υπεροχή τους δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια σημαντική στιγμή μπροστά από την εστία του Πιατόφ, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν προς το το τέλος του ημιχρόνου και το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα των παικτών του Φομένκο στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Ουκρανοί κυριάρχησαν στις προσωπικές μονομαχίες και με γρήγορους συνδυασμούς δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα στην άμυνα των Γάλλων. Το γκολ δεν άργησε να έρθει, καθώς ο Ζοζούλγια στο 61ο λεπτό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιορίς, που παρά την υπερπροσπάθεια δεν μπόρεσε να αποτρέψει τη «ζημιά». Οι παίκτες του Ντεσάν ανέβηκαν και πίεσαν για την ισοφάριση όμως ούτε η είσοδος του Καρίμ Μπενζεμά τους βοήθησε επιθετικά. Σα να μην έφτανε αυτό ήρθε και το πέναλτι του Κοσιελνί στον Ζοζούλγια το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Γιαρμολένκο στο 82’ «κλειδώνοντας» τη νίκη για την ομάδα του.

Δυσκολεύουν σημαντικά οι ελπίδες των Γάλλων για πρόκριση, που καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-0 στη ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης στο Παρίσι.



Οι συνθέσεις:

Ουκρανία (Μ. Φομένκο): Πιατόφ, Κούτσερ, Σέβτσουκ, Φεντέτσκι, Κατσερίντι, Ρόταν, Έντμαρ (76’ Μπέζους), Στεπανένκο, Κονοπλιάνκ (90+2’ Ανατόλιοβιτς), Γιαρμολένκο, Ζοζούλγια (86’ Σελέζνεβ)

Γαλλία (Ντ. Ντεσάν): Γιορίς, Αμπιντάλ, Ντεμπουσί, Εβρά, Κοσιελνί, Ριμπερί, Ματουιντί, Νασρί (80’ Νασρί), Πογκμπά, Ρεμί (62’ Σισόκο), Ζιρού (70’ Μπενζεμά)
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: