Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Ο νόμος του Κριστιάνο!!

Ποιος άλλος; Μόνο αυτός! Με γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο η Πορτογαλία πήρε τη νίκη με σκορ 1-0 απέναντι στην Σουηδία και ταυτόχρονα προβάδισμα για καλοκαίρι στην Βραζιλία!

Ο νόμος του Κριστιάνο! (video)
Στην άτυπη «μάχη» Κριστιάνο Ρονάλντο και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς νικητής βγήκε ο πρώτος! Κι αυτό διότι ο Πορτογάλος με δικό του τέρμα στο 82’ χάρισε τη σπουδαία νίκη στην εθνική του απέναντι στην Σουηδία (1-0) και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην τελική φάση του Μουντιάλ το καλοκαίρι.

Ανώτεροι οι Ίβηρες στον αγώνα, μόνο η άμυνα ενδιέφερε τους Σουηδούς που γλίτωσαν τα χειρότερα, όταν πέντε λεπτά πριν το φινάλε ο «CR7» σημάδεψε το δοκάρι και δεν κατάφερε να βάλει ακόμα πιο γερά θεμέλια! Στις 19/11 η ρεβάνς στη Σόλνα.

Το ματς

Η Πορτογαλία είναι το φαβορί του ζευγαριού στα «χαρτιά». Κι ως τέτοιο όφειλε να κάνει παιχνίδι. Έλα, όμως, που οι Ίβηρες ήταν εξαιρετικά αγχωμένοι στα πρώτα λεπτά και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους. Την ώρα μάλιστα που η Σουηδία ήταν στημένη εξαιρετικά... Και λίγο έλειψε στο 20’ η παρέα του Ιμπραΐμοβιτς να μπει μπροστά στο σκορ, όμως ο Ρουί Πατρίτσιο έκανε εκπληκτική επέμβαση στο σουτ του Λάρσον, κρατώντας το μηδέν.

Τα λεπτά περνούσαν σχετικά φλύαρα. Οι Πορτογάλοι συνέχισαν να έχουν τα ηνία του αγώνα, κέρδιζαν κόρνερ, προσπαθούσαν από τα άκρα να διασπάσουν την άμυνα των αντιπάλων τους, αλλά μάταια, διότι μεγάλη φάση δεν έκαναν με τους Ρονάλντο και Πόστιγκα να είναι κλεισμένοι. Και την ίδια ώρα οι Σουηδοί επιχειρούσαν δειλά-δειλά να φανούν απειλητικοί, κυρίως με στημένες φάσεις, χωρίς βέβαια να προβληματίζουν.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η πίεση συνεχίστηκε από πλευράς γηπεδούχων. Και μάλιστα σε πιο έντονο ρυθμό, κλείνοντας την Σουηδία στα καρέ της, με τον Ιμπραΐμοβιτς να είναι ανήμπορος να δημιουργήσει κινδύνους, αφού ο Πέπε τον έπαιζε εξαιρετικά (στα όρια του φάουλ πολλές φορές). Ο Νάνι προσπαθούσε, αλλά οι τελικές προσπάθειες δεν του έβγαιναν, ενώ σιγά-σιγά η Πορτογαλία έδειχνε να κάνει την φρεσκάδα της.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο «μίλησε» ο αρχηγός, όμως! Μετά από πολύ ωραία σέντρα του Μιγκέλ Βελόσο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπιασε την κεφαλιά-ψαράκι και μέσα σε αποθέωση άνοιξε το σκορ (82’), γεμίζοντας χαρά τους πάντες στο Νταλούζ. Και θα μπορούσε η υπογραφή του και ταυτόχρονα η πρόκριση της Πορτογαλίας να είναι πιο κοντά, όμως στο 86’ η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο δοκάρι. Έτσι, το 1-0 έμεινε ως το φινάλε και έθεσε πλέον φαβορί για Ρίο τους Πορτογάλους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πορτογαλία ( Μπέντο): Ρουί Πατρίτσιο, Πέπε, Μπρούνο Άλβες, Κοεντράο, Περέιρα, Μεϊρέλες, Νάνι, Μιγκέλ Βελόσο, Μουτίνιο, Ρονάλντο, Πόστιγκα (66’ Αλμέιδα)

Σουηδία (Χάμρεν): Ίσακσον, Όλσον, Νίλσον, Άντονσον, Λούστιγκ, Κάλστρομ (78’ Σβένσον), Ελμ (72’ Γουέρνμπλουμ), Λάρσον, Κακανίκλιτς, Ελμάντερ, Ιμπραΐμοβιτς Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: