Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Σάντος:«Τους τελικούς τους κερδίζεις…»

Απόλυτα ικανοποιημένος και έτοιμος να διατηρήσει τους παίκτες του σε εγρήγορση ενόψει του επαναληπτικού μπαραζ στο Βουκουρέστι εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος.

Σάντος:«Τους τελικούς τους κερδίζεις…»
Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου μετά το 3-1 της εθνικής Ελλάδος επί της Ρουμανίας, που την έφερε μια ανάσα από το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

«Ήταν ένα παιχνίδι δύσκολο. Μπήκαμε αρκετά καλά και δυνατά και προσπαθήσαμε από το ξεκίνημα να έχουμε την πρωτοβουλία για να πετύχουμε ένα γκολ που θα ήταν σημαντικό. Ταυτόχρονα προσπαθούσαμε να αποτρέψουμε τις αντεπιθέσεις της Ρουμανίας ξέροντας πως είναι από τα δυνατά τους όπλα. Και ενώ καταφέραμε να προηγηθούμε, δεχθήκαμε μετά γκολ από μία φάση που δεν συνηθίζουμε να δεχόμαστε τέρματα. Η αντίδραση μας ήταν πάρα πολύ γρήγορη και άμεση, συνεχίζαμε να παλεύουμε.

Στο δεύτερο ξεκινήσαμε επίσης δυνατά. Θέλαμε να βάλουμε και τρίτο γκολ. Το καταφέραμε. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε και τέταρτο. Δεν έγινε και τώρα πάμε στην Ρουμανία να σφραγίσουμε την πρόκριση. Πλέον θα πρέπει να προετοιμαστούμε πάρα πολύ καλά για την ρεβάνς. Βρισκόμαστε στο πρώτο ημίχρονο και θα πρέπει μα νύχια και με δόντια να κρατήσουμε το σκορ για να προκριθούμε», τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση ο Πορτογάλος τεχνικός, πριν απαντήσει σε ερωτήσεις.

-για την υπόθεση πρόκριση:

«Είμαστε στο πρώτο ημίχρονο. Μιλάμε για μια φάση μπαράζ που έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Σίγουρα είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα από την αντίπαλη ομάδα, γιατί έχουμε δύο γκολ περισσότερα. Αναγνωρίζουμε πως το παιχνίδι θα είναι δύσκολο, το γήπεδο γεμάτο, ο αντίπαλος θα προσπαθήσει να επιβάλει τον ρυθμό του και εμείς θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για αυτό».

-αν η Ελλάδα ήταν πολύ καλή ή Ρουμανία πολύ κακή;

«Νομίζω πως θα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στους παίκτες μου αυτούς της Ελλάδας, που κατάφεραν να μην επιτρέψουν στους Ρουμανους να δημιουργήσουν».

-τι άλλαξε και η εθνική εμφανίστηκε τόσο επιθετική σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια:

«Δεν άλλαξα πάρα πολλά πράγματα όσον αφορά στο πλάνο. Ίσως αυτό που έμεινε είναι πως τέτοια ματς, τέτοιους τελικούς δεν τους παίζεις. Τους κερδίζεις. Αυτό είχε να κάνει με την ιδιαιτερότητα των αγώνων. Σε μια φάση που ξέρεις πως σημασία έχουν οι πόντοι, όταν κερδίζεις με 1-0 μπορεί οι ίδιοι οι παίκτες να μείνουν πίσω. Σε νοκ άουτ ξέρεις πως θα πρέπει να βάλεις όσα περισσότερα γκολ, οπότε έτσι μπορεί να βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Ένα παράδειγμα είναι πως στην τελευταία φάση στο κόρνερ πήγαν τρεις παίκτες για να το σκοράρουν από κοντά, αλλά εγώ τους είπα να πάνε μπροστά και χάσαμε μεγάλη ευκαιρία».

-αν έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια της ομάδας;

«Για εμένα δεν είναι έκπληξη η σημερινή εμφάνιση της ομάδας γιατί ξέρω πως μπορούμε. Ικανοποιημένος θα είμαι μετά την Τρίτη αν προκριθούμε πρώτα ο Θεός. Αυτό δεν το λέω τώρα πρώτη φορά. Πάντα λέμε πως πιστεύουμε στους παίκτες και προσθέτουμε και άλλα πράγματα εκτός από το πάθος και την διάθεση που έτσι και αλλιώς έχουν. Πλέον πρέπει να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι της Τρίτης και να έχουμε ίδια συμπεριφορά με την σημερινή. Να δώσουμε βάρος στην άμυνα, αλλά να ψάξουμε και το γκολ που θα είναι πολύ σημαντικό».

-την διαχείριση του σκορ ενόψει του επαναληπτικού στη Ρουμανία:

«Αυτή δικιά μου δουλειά. Σίγουρα οι ποδοσφαιριστές έκαναν μεγάλη εμφάνιση και πήραν καλό αποτέλεσμα, αλλά δουλειά μου είναι να μην παρασυρθούν και να μείνουν προσηλωμένοι. Αυτό είναι η ψυχολογική και πνευματική προετοιμασία που πρέπει να γίνει από αύριο. Ναι μεν σήμερα πήγαμε πολύ καλά, αλλά την Τρίτη θα πρέπει να πάμε ακόμα καλύτερα για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Σίγουρα και από την άλλη πλευρά ο Ρουμάνος μπορεί να λέει για κενά και ελλείψεις στην ομάδα, αλλά πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει. Το ίδιο θα έκανα και εγώ αν ήμουν στην θέση του. Γι’ αυτό λοιπόν είπαμε πως από την μία πλευρά θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα αμμυντικά τουλάχιστον για τα πρώτα δύσκολα λεπτά, χωρίς όμως να περιοριστούμε και να παλέψουμε για το γκολ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: