Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Ρίο, ερχόμαστε!!

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου έκανε η Εθνική Ελλάδας, η οποία μόνο με… αυτοκτονία δεν θα βρεθεί στη Βραζιλία. Το sport-fm.gr εξηγεί…

Ρίο, ερχόμαστε!
Σπουδαία νίκη κατάφερε να πετύχει χθες το βράδυ η Εθνική Ελλάδας κόντρα στην Ρουμανία, την οποία νίκησε με σκορ 3-1 στον πρώτο αγώνα για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικρατεί ενθουσιασμός για την εμφάνιση και το αποτέλεσμα, όμως – όπως δήλωσε και στη συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος – βρισκόμαστε στα μισά του δρόμου και την Τρίτη θα γίνει το… check-in για την Βραζιλία.

Από την πλευρά τους, οι διεθνείς υποστηρίζουν πως πρέπει να διαχειριστούν σωστά αυτό το 3-1 και να καταφέρουν να δώσουν το «παρών» σε ακόμη μία σημαντική διοργάνωση.

Οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της «γαλανόλευκης» δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, ο οποίος μετά τη λήξη της αναμέτρησης κατέβηκε στα αποδυτήρια και τους είπε πως η… δουλειά πρέπει να τελειώσει την Τρίτη. Μάλιστα, ο κ. Σαρρής είχε ολιγόλεπτα τετ-α-τετ με τους κ.κ. Σάντος και Φύσσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η χθεσινή νίκη ήταν η πρώτη σε επίσημο παιχνίδι με τους Ρουμάνους σε σύνολο 30 αναμετρήσεων. Ο συνολικός απολογισμός είναι πλέον 6 νίκες για την Ελλάδα, 17 για τη Ρουμανία και 8 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Πιτσούρκα δεν υπολογίζει τον Λάζαρ που αποβλήθηκε στο χθεσινό ματς και τον Μπουρσεάνου, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες και χάνει τον επαναληπτικό στο Βουκουρέστι.

Ούτε με… αυτοκτονία

Πιθανότητες υπάρχουν, όμως θεωρείται πολύ δύσκολο το ενδεχόμενο η Εθνική Ελλάδας να χάσει μέσα από τα χέρια της το «εισιτήριο» για το Μουντιάλ της Βραζιλίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το χθεσινό ματς ήταν το υπ’ αριθμόν 40 με τον Φερνάντο Σάντος στον «γαλανόλευκο» πάγκο και η ομάδα κατάφερε να πανηγυρίσει την 24η νίκη της, με το ποσοστό επιτυχίας να αγγίζει το 60%!

Από εκεί και πέρα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για να μείνει εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου θα πρέπει να ηττηθεί με σκορ 2-0, ενώ αν οι Έλληνες διεθνείς σκοράρουν, τότε οι Ρουμάνοι θέλουν τη νίκη με τρία γκολ διαφορά. Κάτι που σπάνια έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια.

Οι τελευταίες ήττες με διαφορά δύο γκολ ήταν στη Βοσνία με 3-1 για την προκριματική φάση και στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κόντρα στη Γερμανία (4-2). Το τελευταίο καθαρό 2-0 ήταν εκείνο με την Ελβετία στις 5 Σεπτεμβρίου 2009. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: