Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Η λεπτομέρεια που τον κάνει...ΟΜΑΔΑ!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την σημαντική λεπτομέρεια που έχει μεταμορφώσει τον Παναθηναϊκό.  
Είναι αυτό που λέμε, ότι οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά. Στην προκειμένη περίπτωση οι λεπτομέρειες δείχνουν, ότι ο Παναθηναϊκός λειτουργεί ως ομάδα φέτος. Το μάθημα ελληνικών, που κάνουν όλοι οι ξένοι παίκτες δείχνει το ομαδικό πνεύμα, που θέλουν να περάσει στην ομάδα ο Αναστασίου, ο Νταμπίζας και ο Σαραβάκος.
Και αν σε εμάς ένα τέτοιο γεγονός, μας φαίνεται αξιοσημείωτο στις προηγμένες χώρες είναι προϋπόθεση για έναν ξένο παίκτη, που πάει να παίξει μπάλα. Στην Ιταλία, την Ισπανία είσαι υποχρεωμένος αν δεν ξέρεις τις γλώσσες να κάνεις εντατικά μαθήματα, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να μπορείς να συννενοείσαι στην γλώσσα τους, ανάλογα που παίζεις. Ιταλικά στην Ιταλία , Ισπανικά στην Ισπανία. Για αυτό και Ελληνες παίκτες, που έχουν πάει να αγωνιστούν σε αυτές τις χώρες κάνουν εντατικά μαθήματα.
Είναι απαίτηση των ομάδων από τους ξένους παίκτες να μπορούν να συννενοούνται απευθείας και χωρίς διερμηνέα με τους συμπαίκτες τους με τον προπονητή. Γενικά να μπαίνουν στα αποδυτήρια , να καταλαβαίνουν ότι συζητιέται , να παίρνουν μέρος στις πλάκες που γίνονται να αισθάνονται μέλη της ομάδας και όχι ξένο σώμα.
Ο Αναστασίου που έχει παίξει μπάλα στην Ολλανδία και έχει δουλέψει και σαν μέλος του τεχνικού τιμ στην Αγγλία, αλλά και ο Νταμπίζας, που έχει αγωνιστεί για χρόνια στην Αγγλία ξέρουν πόσο σημαντικό είναι για τους ξένους παίκτες να έρχονται στην Ελλάδα και να αισθάνονται σαν το σπίτι τους. Αυτό τους βοηθάει στην άμεση προσαρμογή και έχουν πολύ καλή ψυχολογία , που τους βοηθάει και αγωνιστικά. Αυτό που κάνει φέτος ο Παναθηναϊκός με τα μαθήματα Ελληνικών στους ξένους παίκτες είναι το αυτονόητο στο εξωτερικό.
Αλλά επειδή στην Ελλάδα είμαστε πίσω σε αυτά τα θέματα πρέπει να επικροτούμε και το αυτονόητο. Που αν μη τι άλλο δείχνει, ότι ο Παναθηναϊκός φέτος προσπαθεί -και είναι σε καλό δρόμο - να γίνει ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης στο αγωνιστικό κομμάτι. Εχει βήματα να κάνει ακόμα, αλλά αν θυμηθούμε τι γινόταν πέρυσι , όπου ο Παναθηναϊκός μόνο ομάδα δεν θύμιζε αλλά ένα μπάχαλο, τότε ναι μπορούμε να το πούμε, ότι οι άνθρωποι του ποδοσφαιρικού τμήματος φέτος έχουν μερίδιο στο να γίνει και πάλι σιγά-σιγά ο Παναθηναϊκός μία ομάδα και στο γήπεδο και στα αποδυτήρια...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: