Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Χειρότερα δεν μπορούσε…!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει στο blog του γιατί θα ήταν προτιμότερο για τον ΠΑΟΚ να κληρωθεί με Λυών ή Αιντχόφεν, παρά με την Μέταλιστ. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ (το μοναδικό ευχάριστο γεγονός της κλήρωσης) που η Μέταλιστ πριν από 14 – 15 μήνες έπαιξε με τον Ολυμπιακό στη φάση των 16 του Europa League και τον απέκλεισε. Ευτυχώς γιατί αν δεν είχε συμβεί αυτό τώρα θα είχαν ήδη γραφτεί τα κείμενα και θα είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι ο ΠΑΟΚ ήταν πρώτον, σούπερ τυχερός και απέφυγε τα «μεγαθήρια» της Λυών και της Αιντχόφεν πέφτοντας πάνω στην Μέταλιστ και δεύτερον ότι περίπου είναι στο χέρι του να την περάσει.
Τώρα υπάρχει τουλάχιστον σκεπτικισμός. Πάλι καλά…
Θυμάμαι όταν είχε κληρωθεί ο Ολυμπιακός με την Μέταλιστ έγραφα ότι «αυτή είναι η νέα Σαχτάρ που έρχεται και η κλήρωση είναι πολύ κακή για τον Ολυμπιακό» και τα σχόλια έδιναν και έπαιρναν ότι ήθελα να κάνω την Μέταλιστ ομαδάρα… Ενα χαρακτηριστικό μάλιστα έγραφε «Σιγά, Ντινάμο Κιέβο το έκανες το… χωριό».

Σήμερα μερικούς μήνες μετά το… χωριό παίζει προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ γιατί την ξεπέρασε την Ντινάμο Κιέβου που αρκείται στο Europa League. Και ο στόχος για φέτος είναι διπλός. Και συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά και προσπέραση και της Σαχτάρ. Πρωτάθλημα με λίγα λόγια.
Με αυτή την ομάδα κληρώθηκε ο ΠΑΟΚ. Με αυτή που ήδη προσπέρασε την Ντινάμο και φέτος ελπίζει να περάσει και την Σαχτάρ. Με την ομάδα που πούλησε έναν από τους παίκτες της για 15 εκατ. ευρώ (τόσο δεν κάνει όλος ο ΠΑΟΚ μαζί…). Και επειδή κάποιοι θα πουν ότι ο Ολυμπιακός έφτασε στο τσακ να την αποκλείσει, απλώς να θυμίσω δύο τρία πράγματα.
Πρώτον αυτό έγινε πριν 15 μήνες, από τότε η Μέταλιστ έγινε καλύτερη ομάδα. Δεύτερον ο Ολυμπιακός έφτασε όντως στο τσακ να την αποκλείσει. Ποιος Ολυμπιακός όμως; Ο καλύτερος της τελευταίας δεκαετίας (τουλάχιστον). Ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε, του Μιραλάς, του Μέλμπεργκ. Ο Ολυμπιακός που έκανε το «τέλειο» ματς στο Χάρκοβο και το «τέλειο» ματς στο Καραϊσκάκη για 70 λεπτά και παρά ταύτα αποκλείστηκε.
Ο σημερινός ΠΑΟΚ δεν είναι καλύτερος από εκείνον τον Ολυμπιακό και η σημερινή Μέταλιστ είναι καλύτερη από εκείνη την Μέταλιστ. Αναλογιστείτε τις πιθανότητες; Υπάρχουν αλλά είναι λίγες. Γίνεται, αλλά είναι δύσκολο. Πολύ!
Την ίδια ώρα τα «φόβητρα» Αιντχόφεν και Λυών ακόμη και η Ζενίτ είναι αποδυναμωμένα και σε μεταβατικό στάδιο. Η Αιντχόφεν πούλησε φέτος το καλοκαίρι ότι καλό είχε (Στρούτμαν στη Ρόμα, Μέρτες στη Νάπολι, Λενς στη Ντινάμο Κιέβου, Πίετερς στη Στόουκ, ενώ σταμάτησε και ο Φαν Μπόμελ), η Λυών έχει πάρει μόλις δύο παίκτες έναν 31 χρονο μέσο από την Βαλανσιέν και έναν δανεικό από την Σπόρτινγκ, ενώ πουλάει συνεχώς και η Ζενίτ πέρασε στη φάση που παραχωρεί τα ακριβά κομμάτια της (Ντενίσοβ στην Ανζί με 15 εκατ. ευρώ) και παίρνει ότι περισσεύει (Αρσάβιν ελεύθερος από Αρσεναλ). Χώρια που είναι έτοιμη να… σπρώξει και τον Χουλκ στη Μονακό.
Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε με την πιο άσημη ομάδα από όλες, αλλά πιθανότατα την καλύτερη και σίγουρα αυτή που έρχεται στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με γοργούς ρυθμούς. Η Μέταλιστ θα είναι έκπληξη όχι να μην περάσει τον ΠΑΟΚ, αλλά ενδεχομένως και να μην περάσει και τον επόμενο γύρο και να βρεθεί στους ομίλους του Τσαμπιονς Λιγκ…
Και ναι, ξέρω ποιοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοί της αν αποκλείσει τον ΠΑΟΚ…Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: