Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Γκαρσία: «Όπως ο Λεωνίδας…»

Ευτυχισμένος που επέστρεψε στην οικογένεια του ΠΑΟΚ δήλωσε ο Πάμπλο Γκαρσία στη SportDay. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον εαυτό του… Λεωνίδα και θα περιμένει να αρπάξει όποια ευκαιρία του δοθεί.

Γκαρσία: «Όπως ο Λεωνίδας…»
Με το… δόρυ στο χέρι θα περιμένει ο… Λεωνίδας - Πάμπλο Γκαρσία – την κάθε ευκαιρία που θα πάρει από τον Χουμπ Στέφενς για να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του, όπως δήλωσε ο Ουρουγουανός χαφ στη SportDay.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Πάμπλο Γκαρσία στη SportDay

Πώς νιώθεις που είσαι πάλι εδώ μετά τα όσα έγιναν την περασμένη χρονιά;

«Πραγματικά πολύ χαρούμενος για εμένα και για την οικογένειά μου και για πολλούς άλλους. Είμαι εδώ γα να δουλέψω πολύ και σκληρά και να μη σκέφτομαι πολλά από τα περσινά».

Πάμπλο, τίτλους δεν έχει ο ΠΑΟΚ. Είναι σε καλό δρόμο για να φθάσει εκεί;

«Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πιστεύω πως γίνεται καλή δουλειά. Προσωπικά πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα παλέψει σκληρά για τον τίτλο. Από την άλλη όμως ο κόσμος να μην τρελαίνεται, γιατί αυτό κάνει κακό. Εγώ σε όλη μου την καριέρα δεν έχω πάρει κανέναν τίτλο. Ξέρω ότι όσο και αν παλεύεις σε μία ομάδα, στο τέλος μένει ο τίτλος. Η ομάδα μας πρέπει να αγωνίζεται σκληρά, να έχει το πνεύμα νικητή, να έχει προσωπικότητα. Αν τα κάνεις αυτά, θα είσαι κοντά».

Εχεις πει πολλές φορές ότι θέλεις να σε σέβονται. Τι εννοείς;

«Οπως εγώ σέβομαι τους πάντες, έτσι και απαιτώ αυτό το πράγμα. Οι καιροί έχουν αλλάξει, αλλά εγώ είμαι της παλιάς σχολής. Τότε που παίζαμε με μαύρα παπούτσια, ψηλά τις κάλτσες και είχαμε τάπες με αλουμίνιο. Τότε υπήρχε απόλυτος σεβασμός. Μπορεί λοιπόν να έχω τον Γκουαρδιόλα προπονητή, αλλά αν δεν με σεβαστεί, θα έχω πρόβλημα μαζί του. Δεν πιστεύω ότι είμαι ο καλύτερος, αλλά δεν είμαι και ο χειρότερος».

Γνώρισες και τον Ιβάν Σαββίδη πριν λίγο καιρό. Ποια γνώμη σχημάτισες για εκείνον;

«Αν και δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ γι' αυτά, συζήτησα για ό,τι έγινε στο παρελθόν και μετά κάποια άλλα προσωπικά θέματα. Δεν είναι εύκολο αυτή την εποχή να βρίσκεις ανθρώπους για να επενδύσουν στο ποδόσφαιρο όπως ο κ. Σαββίδης. Πιστεύω ότι θα είναι κοντά στην ομάδα, κοντά στον κόσμο και πάντα θα προσπαθεί για το σήμα του ΠΑΟΚ. Ο χρόνος θα μιλήσει και γι' αυτόν».

Τώρα που ο ΠΑΟΚ έλυσε ένα σημαντικό πρόβλημα με το οικονομικό, τι άλλες προτεραιότητες πιστεύεις ότι πρέπει να βάλει;

«Θα ήταν καλό να δημιουργούνταν ένα νέο αθλητικό κέντρο. Ακουσα ότι δουλεύουν επάνω σε αυτό. Ο παίκτης δεν πρέπει να σκέφτεται τίποτα άλλο πριν την προπόνηση πέρα από αυτό και από το παιχνίδι. Δεν θέλω να πω παραπάνω γιατί αυτή δεν είναι αρμοδιότητά μου».

Γιατί είπες ότι θα παίξεις λίγα παιχνίδια; Σε τι κατάσταση είσαι, τι λες με τον προπονητή για την παρουσία σου;

«Να ξέρετε ότι δουλεύω σκληρά για να παίξω στην ενδεκάδα, όπως έκανα κάθε χρόνο. Γνωρίζω όμως ότι ήμουν εκτός για καιρό. Θέλω να είμαι ένα συν για την ομάδα. Είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ. Δεν γνωρίζω αν θα παίξω λίγο ή πολύ αλλά σίγουρα, θα είμαι όπως ο Λεωνίδας, με το δόρυ στο χέρι, περιμένοντας...».

Τι έχεις να πεις για τις για τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του κατά του Ολυμπιακού;

«Αν και δεν θυμάμαι τι είπα, όλοι βλέπουμε τι γίνεται με αυτή την ομάδα. Εχουν κάνει πολλά, αλλά δεν αλλάζει τίποτα. Δεν είναι λογικό να κερδίζει συνέχεια τον τίτλο μία ομάδα. Εγιναν πολλά και με παιχνίδια που μας έκλεψαν μέσα στα μούτρα μας. Θα μπορούσα να παίξω πολλά ματς, αλλά μετά κι αυτά τα λίγα ματς που είναι να αγωνιστώ, μάλλον δεν θα τα παίξω».

Πώς θα επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο;

«Για να επιστρέψει ο κόσμος, όλοι εμείς πρέπει να βάζουμε την ψυχή μας. Να έχουμε θέληση κι όρεξη κι αυτό να το αισθανθεί ο κόσμος. Από εκεί και πέρα όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει κρίση και αυτό είναι πρόβλημα. Οσοι μπορούν όμως να πάνε στο γήπεδο ας προσπαθήσουμε να τους μεταφέρουμε τον ενθουσιασμό μας».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Πάμπλο Γκαρσία στο σημερινό (20/07) φύλλο της SportDay…

Δεν υπάρχουν σχόλια: