Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Πάλι ήττα στον πόντο για τους Έφηβους!

Μετά την Τσεχία, η Βοσνία/Ερζεγοβίνη κέρδισε στον πόντο την Εθνική Εφήβων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λετονίας.

Πάλι ήττα στον πόντο για τους Έφηβους
Πολύ δύσκολη έγινε πλέον η υπόθεση πρόκριση στη δεύτερη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Λετονίας για την Εθνική Εφήβων, καθώς έχασε με 52-51 από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Το συγκρότημα του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ με εξαίρεση το -7 (26-19) στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου.

Η ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς προηγήθηκε με 52-47 στα 78’’ πριν το τέλος, η Εθνική μείωσε στον πόντο (52-51) με τρίποντο του Χατζηνικόλα και μετά από δύο άστοχες βολές του Λούλιτς είχε την ευκαιρία να φτάσει στη νίκη, αλλά στην τελευταία επίθεση του αγώνα ο Σταμάτης ήταν άστοχος, με τον ελληνικό πάγκο πάντως να φωνάζει για φάουλ στον νεαρό γκαρντ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Παπαθεοδώρου, δήλωσε: «Δυστυχώς ήμασταν πάρα πολύ άστοχοι και τις περισσότερες φορές σε ελεύθερα σουτ. Είχαμε 2/18 τρίποντα και πολλά χαμένα δίποντα. Με τέτοια ποσοστά δεν μπορείς να κερδίσεις, ενώ κάναμε και 16 λάθη. Στην άμυνα κρατήσαμε καλά και ελέγξαμε τα ριμπάουντ, αλλά είχαμε σοβαρό επιθετικό πρόβλημα. Παραμείναμε στο παιχνίδι μέχρι το τέλος, στην τελευταία επίθεση πήγαμε στο ένας με έναν με τον Σταμάτη γιατί οι αντίπαλοι είχαν τέσσερα φάουλ, κάναμε καλή επιλογή, αλλά ήμασταν άστοχοι».

Το Σάββατο στις 16:15 η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει τη Ρωσία στον τελευταίο της αγώνα για την πρώτη φάση.

Δεκάλεπτα: 8-6, 23-19, 31-32, 52-51.

Βοσνία/Ερζεγοβίνη (Μάρκοβιτς): Ζαχίρεβιτς 2, Τσούρεβατς 5, Λάκιτς 3 (1), Γκάτσιτς 8 (1), Λούλιτς 7 (1), Λάζιτς 13 (3), Πόλουτακ 10, Τούνοβιτς 4, Καράματιτς, Άλιτς.

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Παπαδιονυσίου 4, Σπυριδωνίδης 6, Μήτογλου 6, Χατζηνικόλας 8 (2), Σταμάτης 10, Διαμαντάκος 13, Κώττας 4, Κεφάλας, Σπυρόπουλος, Λιάπης, Κουζέλογλου.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: