Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Γιούβε, πρώτη στα έσοδα!!

Μπορεί να μην κατέκτησε φέτος το Champions League αλλά η Γιουβέντους κατέκτησε την πρώτη θέση στη λίστα με τα έσοδα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση!
Συγκεκριμένα, οι Μπιανκονέρι έβαλαν φέτος στο ταμείο τους το ποσό των 65,3 εκατ. ευρώ, αφήνοντας πίσω τους τις Μπάγερν Μ. (55), Ντόρτμουντ (54,2), Μίλαν (51,4), Ρεάλ Μ. (48,4), Μπαρτσελόνα (45,4), Παρί Σ.Ζ. (44,7), Μάντσεστερ Γ. (35,6) και Αρσεναλ (31,4).
Ο λόγος για τον οποίο η Γιουβέντους είχε περισσότερα έσοδα ακόμη κι από την Μπάγερν που κατέκτησε το τρόπαιο ενώ η ίδια έφτασε ως τους «8», είναι ότι η Ιταλία φέτος είχε δύο ομάδες στο θεσμό καθώς η Ουντινέζε αποκλείστηκε στα προκριματικά οπότε πήγαν περισσότερα λεφτά σε Γιούβε και Μίλαν από τα τηλεοπτικά.
Οπως και να έχει, η πρωταθλήτρια Ιταλίας μαζεύει συνεχώς χρήμα, φτιάχνει τα οικονομικά της που πήγαν... κατά διαόλου μετά από όσα έγιναν την περίοδο 2006-2010 με τον Τζον Ελκαν να κάνει κουμάντο μέχρι να κάνει στην άκρη για να αναλάβει ο ξάδερφος Αντρέα Ανιέλι και ο Τύπος της γειτονικής χώρας προβλέπει ότι μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια θα ακουστούν... εκκωφαντικά μπαμ. Στο Τορίνο άλλωστε -δεν είναι κρυφό αυτό- έχουν ως στόχο να βελτιώνουν κάθε χρόνο την ομάδα για να είναι έτοιμη να μπει σαν φαβορί στο Champions League του 2016, όταν ο τελικός θα διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότητα στο Μιλάνο.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: